zdzicho napisał(a):
beryl napisał(a):
Piszesz te bzdury z niewiedzy, czy tak sobie? :D
Ad 1. Naprawdę nie dostrzegasz jak zmieniła się UE od czasu kiedy do niej wstąpiliśmy ?. Poczytaj sobie m.in o traktacie lizbońskim.
Ad 2 Nawet jak zmieniają się reguły na Twoją niekorzyść ?. Rozumiem że jak Unia każe Ci skoczyć na główkę do pustego basenu to ochoczo wykonasz polecenie bo to obowiązek ?.
O jakich zasadach piszesz, PIS-owi zablokowano dotacje bo wprowadził straszne reformy sądownictwa, Tusk kasę dostał zaraz po wyborach, przypomnij mi które reformy dotyczące sądownictwa cofnął ? I Ty piszesz o zasadach ??? :666
Ad 4 Jesteś na smyczy tylko jeszcze tego nie odczułeś bo póki co obroża jest aksamitna, ale niedługo założą Ci kolczatkę choć jak Cię znam będziesz radośnie merdał ogonkiem.
Unia to bardzo fajna idea ale obawiam się że Schuman przewraca się w grobie...
Piszesz te bzdury z niewiedzy, czy tak sobie/
1/Oczywiście, że UE się zmienia, bo świat się zmienia. Każda zmiana w UE wymaga zgody państw członkowskich. Traktat Lizboński zaakceptował Prezydent Lech Kaczyński swoim podpisem w 2008 roku. Pacta sunt servanda- umów należy dotrzymywać.
2/ UE każe Ci na główkę skakać? Po co te bzdury? Konkrety niekorzystne dla Polski proszę.
3/ Tak jest UE zablokowała kasę na skutek rozwalenia wymiaru sprawiedliwości przez Ziobro. Tuskowi odblokowano fundusze, bo ma ogromny autorytet w UE i obiecał uporządkowanie wymiaru sprawiedliwości. Liczył się czas, bo zbliżały się terminy wykorzystania tych funduszy. Gdyby Tuskowi nie dali, to kasa by przepadła, a chodzi o miliardy euro. Nowy prezydent nie pozwoli Tuskowi na reformę wymiaru sprawiedliwości i UE kasę znowu zablokuje.
4/ Ja żadnej smyczy nie mam. Napisz jak UE trzyma Ciebie na smyczy. Przypominam, że w każdej organizacji są prawa, ale i obowiązki
1. Świat chyba jednak się nie zmienia, bo wszyscy normalni, pilnują swoich interesów, a jedynie Unia sama sobie szkodzi, poprzez rozwalanie własnej gospodarki i systemu społecznego poprzez przyjmowanie emigrantów bez żadnych ograniczeń.
2. Na pewno skokiem na główkę, jest polityka ekologiczna i emigracyjna Unii czego mało kto już nie zauważa nawet w tych „postępowych” krajach Unii. Przykłady tej niekorzystnej polityki, dla Polski i reszty krajów UE każdy znajdzie sam w necie.
3. Tusk już trochę czasu rządzi i jakoś nie garnie się do pracy w „reformowanie” systemu sadowniczego, tu znalazłem takie cudo:
Cytuj:
checkpress.pl 8 lis 2024
Prof. Krystian Markiewicz w imieniu sędziów ze stowarzyszenia niezależnych sędziów Iustitia zapowiedział wypracowanie reformy przywracającej w Polsce praworządność w ciągu kilku tygodni. Ta ma uwzględniać zalecenia przesłane przez Komisję Wenecką.
- pół roku już minęło, jak jeden dzień i jeszcze nie ma tej reformy? Zupełnie, jak 100 konkretów, na 100 dni. :lol:
4. Smycz to taka przenośnia, chodzi o przeregulowanie prawa przez unijnych biurokratów, i jego wpływ na funkcjonowanie społeczeństwa. Przykłady tego, łatwo znaleźć w necie, jak kto nie odczuł na własnej skórze.