. . . .i oto nasz ulubiony ciąg dalszy :D
mrook napisał(a):
. . :D
Obecność wody w historii Marsa potwierdza również obecność kwarców jednakże
różniących się od kwarców Ziemi .
Ale to już inna bajka :D
* * * * * * * * * * *
Wzmianka o kwarcach umotywowana jest faktem istnienia w posiadanej przeze mnie kolekcji
których gęstość jest znacznie odbiegająca , bo wynosząca 2,65 :666 od wygooglowanych wikipedycznie tzn . od 2 do 4,45 g/cm3
Historia okazu 109,300 g o gęstości 2.95 g/cm3 sięga 1 kwietnia 2004 roku
Obecność wody w historii Marsa potwierdza również obecność kwarców jednakże
różniących się od kwarców Ziemi .w którym miałem
sposobność ( wątpliwą przyjemność :666 ) odbyć wcześniej umówionego spotkania z . . .?. ..
prof. Ł. Karwowskim :D którego dziwna reakcja na prezentowane okazy budziła niedosyt
i niesmak w oczach ciekawskiego amatora .
Pytanie retoryczne . . " nie wiedział że trzyma w dłoniach odmianę kwarcu znaną jedynie
z mikroskopowych opisów badań materii zawierającej kwarc odmiany coesyt ?
Ten sam kwarc przedstawiłem na forum sąsiadów po zachodniej granicy naszego kraju ,
udostępniając kilkoro fotek oraz podając zmierzoną gęstość tzn 2,95g/cm3 .
Najbardziej zapiekłym oponentem był . . . niejaki Rainer Bartoschewitz który po wymianie
zdań i zapoznaniu się z kolejnym przedstawionym argumentem w postaci kolejnego okazu
kwarcu pod nazwą stiszowit o gęstości 3, 95 g/cm3 szybciutko zawieszając kłódeczkę w temacie kwarce , zamknął .
Pytanie retoryczne . . . dlaczego ? . . . Nie dopuszczał do swojej świadomości , tak samo jak
prof. L. Karwowski o możliwości istnienia takich kwarców ? . . Może zawiść :?
A może nie mogło się pomieścić w korporacyjnej szowinistycznej pale co się nauce przydarza
dzięki zwykłemu amatorowi . :luv .
Pochodzenie tych odmian kwarców wskazuje jednoznacznie na Marsa bo jedynie na tej planecie , jak dotychczas wątpliwe istnienie wody wątpliwym być przestało . :1