Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 16:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 752 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus II
PostNapisane: poniedziałek, 2 lutego 2026, 11:58 
Specjalista
Specjalista

Jarzębina napisał(a):
berthiot napisał(a):
1. Niczego nie "kastrowali", wręcz przeciwnie. Dołożyli więcej mozliwości.
Ale nie dali wszystkiego, w rozmowie na stream'ie powiedzieli że mieli świadomość że ten soft może być "przytłaczający".
Dlatego np. w kanale 2-gim w opcjach audio są tylko do wyboru 2 tony. Stwierdzili że dodanie np. fulltonów do kanału 2-iego to będzie overkill.
Jednakże sam hardware ma jeszcze sporo zapasu "mocy" na różne takie wybryki.

2.Usłyszenie każdego sygnału jest dla mnie fundamentalnie ważne. To ja decyduję który sygnał zbadam ale chcę je słyszeć wszystkie.
Sygnały trudne, niejednoznaczne są od tego aby je zbadać. Mało tego, w pewnych sytuacjach sygnały ewidentnie zidentyfikowane przez detektor jako niepożądane po zbadaniu okazują się strzałem w dziesiątkę.
Detektor jest jednak wciąż prymitywnym urządzeniem i trzeba mu pomóc.
Borówek nie przeskoczysz, chcesz prawidłowego id dukatów - to musisz borówki zniszczyć.

Jak inaczej miałbyś wpaść na trop dukatów w borówkach gdyby nie mix-mode?

Kanarek jest w stanie pokazać wszystko - Deus do tego nie jest potrzebny.

Jarzebina,...Czy mógłbyś opisać więcej o możliwościach detekcji, w których Garrett Ace jest naprawdę dobry, a także o rodzaju terenu?
Sam nie neguję możliwości detekcji ACE 400, które nie są złe, ale pod względem separacji i pracy w trudnym terenie istnieją lepsze detektory...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: XP Deus II
PostNapisane: wtorek, 3 lutego 2026, 11:49 
Pułkownik
Pułkownik

A ja uważam że ta opcja jest ciekawa i praktyczna, wspominając spectrę i jej podział trybów na osobne strony w słuchawce działał bardzo ułatwiajaco życie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 752 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]