Dziękuję, za szybka reakcję i cenne podpowiedzi. Mam nadzieję, że inicjatywa obelisku będzie przez was śledzona - to pomaga w jej realizacji. Co do Ryngrafu Matki Bożej to fajnie by było przywieźć mosiężny z Wilna! Zastanawiamy się nad tym czy umieścić go na krzyżu czy na kamieniu w prawym górnym polu??? Co do sugestii "Niwola" dotyczącej rodziny Siedzików to raczej jesteśmy już zdecydowani na poświęcenie im izby pamięci w podziemiach koscioła w Narewce Są tam dwie salki Pierwsza mogłaby byc poświęcona właśnie rodzinie w całości (może przyłączy się do przedsięwzięcia Nadleśnictwo? w końcu Pan Wacław Siedzik był leśniczym), natomiast druga, bez okien, ciemna byłaby odpowiednim swoistym tłem do opisania historii "Inki". Chciałbym na przeciwko wejściowych drzwi do tej właśnie salki umieścić na ścianie dużą czarnobiałą fotografię Danusi, powiedzmy wielkości naturalnej. Miałem też pomysł na drzwi - cos w rodzaju imitacji drzwi więziennych, ale to chyba nie najlepsze rozwiązanie więc zrezygnowałem (w tej sprawie także czekam na sugestie).
Powoli, ale systematycznie zaczyna coś się rysować. Barierą był kamień na obelisk - i już jest. Materiały na doprowadzenie salki do stanu "jakotakiego" też powoli będą napływały. Więc może do sierpnia uda się przynajmniej część planów zrealizować.
Co do samego rajdu, kiedyś opisywanego czy wspominanego - jak będą chętni to pewnie furmani też się znajdą.
Pozdrawiamy i PASdrawiamy!
PS. Jak się uda z obeliskiem dla "Inki" to może przyjdzie czas dla "Rekina"? "Żelaznego"? No i naszego ulubieńca R.R.?
|