Witam !!
Yankees napisał(a):
Ja sobie wziełem jeden niegroźny zapalnik i awantura jak h...j :wq
No i co z tego? Jeden ch...j to mały mikuś. 100 ch...i - O!!! To, już beczka mięsa!! :D
Tak na marginesie... Ten wyrazik piszemy przez "ch" jeśli już chcemy się publicznie na forum "wyrażać",Yankees... :666 :)
Nie ma żadnej awantury o to co znalazłeś, tylko o to że się niepotrzebnie i bezsensownie chwalisz. (Jak by było czym? - w dodatku).
Temat miał być o pogodzie, temperaturze i twardości gruntu, nie... Ty musiałeś wyskoczyć ze swoimi zapalnikami, bo przecież jajo byś zniósł gdybyś się nie pochwalił.
Generalnie i bardzo "z grubsza", oraz w telegraficznym skrócie, chodzi mniej-więcej o to.:
Wiem, że jesteś juz prawie znawcą tematu i do tego jesteś bardzo ostrożny. Nie każdy jednak zna się na rzeczy tak jak TY, i nie każdy jest ostrożny tak jak TY - a forum mogą czytać wszyscy.
Tak więc uważam, że PREM ma rację. Czystą głupotą jest pisanie, że jeden zapalnik jest bezpieczny a drugi nie - nawet jesli jest to prawdą.
Nie wszyscy czytelnicy forum mają jakiekolwiek doświadczenie w militarce, a wielu zbieractwo właśnie od tego zaczyna.
Głupio byłoby gdyby któryś z Twoich młodszych kolegów, Yankees, stracił paluchy albo łepek - bo kiedyś gdzieś tam na forum czytał, że jakiś tam zapalnik jest spoko (do rany przyłóż) megabezpieczny. Tylko miał pecha, bo trafił na inny - albo po prostu się pomylił.
Myślałeś o tym kiedyś w ten sposób, Yankees ?
Mam nadzieję że rozumiesz za "pierwszym czytaniem". "Ryfa" straszna byłaby gdyby dzięki tobie, Hazras musiał zamknąć przez siebie założony temat... :hmmm :)
Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo