Teraz jest piątek, 3 kwietnia 2026, 18:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 1 lutego 2006, 23:13 
Plutonowy
Plutonowy

zul napisał(a):
Jest program o tematyce poszukiwawczej. Leci w niedziele na TVP3 Regionalna o 11.45 i w czwartki jakos po poludniu.. a nazywa sie Było mineło!
/pozdr zul^

Prawie ziomie ten program chyba nosi nazwę " Było nie minęło"
Pozdrawam Manick

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2006, 09:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

aro- jeśli chodzi o programy Wołoszańskiego to jeszcze lecą powtórki....a literatura...niebrakuje ciekawej tematyki historycznej a jeśli chodzi o poszukiwania i w "Okrywcy" można ciekawe rzeczy odszukać także dla chcącego nic trudnego nie trzeba się łapać od razu takiego badziewia jak ten badziewny program.... :1 :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2006, 15:13 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Manick napisał(a):
zul napisał(a):
Jest program o tematyce poszukiwawczej. Leci w niedziele na TVP3 Regionalna o 11.45 i w czwartki jakos po poludniu.. a nazywa sie Było mineło!
/pozdr zul^

Prawie ziomie ten program chyba nosi nazwę " Było nie minęło"
Pozdrawam Manick

Osobiscie uslyszalem jak twoirzy sie ten WSPANIALY PROGRAM
a wiec jeden z glownych bohaterow uczestniczacy w ,,wizji lokalnej" otrzymal polecenie WYKOPANIA tego i owego - dotyczylo potyczki z okresu powstania styczniowego
w tym celu od jednego z czolowych poszukiwaczy wydebil kawalek lufy, kilka kulek, cos tam jeszcze, co pozniej ODKRYWAL w pocie czola przed kamera
ZENUJACE WIDOWISKO

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2006, 20:27 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Do Stefanwojok-zapewne masz racje ,mi chodzi raczej o programy ktore przyzwyczajają ludzi do tematow historycznych.Nie chodzi mi o pasjonatow, bo ci sobie wspaniale daja rade.Mi chodzi o tzw otrzaskanie z tematem dla laikow.Smialo takie zadanie spelnia np Discovery ktory to moze dostarczyc kawalek wiedzy w przerwie miedzy filmem X a filmem Y .Moge sie mylic w swoich slowach, tak mi sie wydaje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2006, 03:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

do aro333-popieram z Discovery ja sam luie go oglądać bo mają fajne filmy i zdjęcia a jeśli chodzi o informacje..to tak jak mówisz czasem mijają się z prawdą historyczną i są pewne pomyłkie więc za zgode :1 :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2006, 12:01 
Porucznik
Porucznik

Wydaje mi się, że większość pomyłek na Discovery wynika z niekompetencji tłumaczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2006, 22:35 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Na regionalnej trójce (Wrocław) leci, albo leciał program o poszukiwaniach, prowadził go Wojciech S. i w którymś tam odcinku szukali pozostałości po lotnisku niemieckim na terenie W-wia. Znaleźli w tym miejscu jakiś kanał, prowadzący wszedł do środka i ??? wyszedł ze stłuczonym kubkiem, który był sygnowany symbolem i napisami właśnie tego lotniska.
I nie byłoby w tym może nic dziwnego, gdyby nie to, że wcześniej ten kubek był do kupienia na giełdzie Wrocławskiej (wiem o tym z pewnego źródła).Kropka. :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 lutego 2006, 19:21 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Co do tego programu o powstaniu styczniowym to skamerowano tam wydobycie kuli armatniej ktora wrosla w korzen scietego dębu To raczej nie była mistyfikacja Do usuniecia korzenia uzyli piły spalinowej pod spodem rdzewiala kula Chyba tylko to mnie zaciekawilo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 lutego 2006, 23:11 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

O ile pamiętam, w niedzielnym TVP 1 był parę lat temu program "poszukiwawczy", prowadzony przez p.Cerę, ale zdjęto to go z anteny, podobno za łamanie polskiego prawa.Bez komentarza.......

peter_2005

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2006, 01:29 
Moderator
Moderator

Peter ,na pewno przez Cerę? Przypomnij coś z tego programu ,bo chyba go przegapiłem.Na pewno prowadził Klub Poszukiwaczy Skarbów Wojtek Stojak na regionalnej wrocławskiej "piątce" ,(ponad 100 odcinków,kultowy program - mam ok 70 nagranych na VHS), potem po dłuższej przerwie Wojtek pod takim samym tytułem ,ale w nowej scenerii i w nowej wersji prowadził go na ogólnopolskiej "trójce".Było też kilka cyklicznych programów Ryszarda Wójcika(początkowo w TVP1), ostatni świetny dla eksploratorów na TVN kilka już lat temu p.t. "Poszukiwacze skarbów", niestety zdjęty "ze wzgledu na małą ogladalność" - jak poinformowano mnie kiedyś w TVN. Obecnie rzeczywiście to zostają tylko dwa programy: "Było nie minęło" oraz "Podwodna Polska". Czasem można jeszcze coś ciekawego wypatrzeć w "Zaproszeniu" oraz "Para w Polskę" ale to rzadko.No i zostają 4 X Discovery i National Geografic. Pozdrawiam -Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2006, 13:09 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Discovery jest fajne, ale za mało pokazują klimatów z naszego podwórka. Zawsze teren Polski jest tylko tłem do pokazania błyskotliwego przemarszu armii niemieckiej... Jedynie w rocznicę Powstania warszawskiego, był ciekawy cykl programów o tamtych wydarzeniach. Kiedy powstawało biuro Discovery Networks Poland, słyszałem zapewnienia że teraz będzie więcej programów związanych z Polską. Nawet Wołoszański miał coś dla nich produkować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2006, 19:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

dużo było odcinków niedowiary i wołoszańskiego jak mówią że w jakimś zamku widziano niemców, rosjan ladujących do ciężarówek tajemnicze skrzynie i tyle ale jednak nieudalo sie dowiedzieć co w nich było :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]