|
Na razie na terenie Miechowic znalazłem 3 schrony choć zapewne jest ich więcej. Jeden ze schronów znajduje się w lesie (zdjęcie 01, 02, 03). Jest to mały obiekt posiadający 2 wejścia (od północy i południa). Do środka można spokojnie wejść, schron zawiera 2 niewielkie pomieszczenia w których jest wielki syf (przede wszystkim okna). O kolejnym schronie (zdjęcie 04) za dużo nie napisze bo jest zasypany i do środka nie wszedłem. Niedaleko znajduje się kolejny obiekt (zdjęcie 05, 06). Jest to bardzo duża jednopomieszczeniowa budowla wsparta na kilkunastu filarach. W środku oprócz tego, że jest ponuro to nic nie ma. Z informacji jakie otrzymałem od jednego z internautów wynika, iż obiekt ten nie był schronem lecz byłym podziemnym zbiornikiem wody.
Położenie:
- obiekt 1 - znajduje się w lesie pomiędzy Miechowicami i Rokitnicą w sąsiedztwie domu opieki społecznej,
- obiekt 2 - po wejściu z ul. Frenzla w ul. Wysoką trzeba przejść około 30 m, schron jest zaraz przy krawężniku po lewej stronie,
- obiekt 3 - należy dojść do końca ul. Wysokiej i zejść ścieżką biegnącą po lewej stronie ogródków (ok. 20 m), schron będzie widać po lewej stronie
|