Teraz jest wtorek, 7 lipca 2026, 14:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Legenda Tannenbergu
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 18:37 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Setki zdjęc tysiace niestworzonych historii o miejscu gdzie tylko w ostatnim roku przeszło setki osób po lekturze pewnych artykułów w pewnej gazecie, cała Polska wali na Tannenberg, Chwalibogi zna juz prawie kazdy nawet poczatkujacy poszukiwacz, nie jest moim celem zniechęcic nikogo do odwiedzania tego miejsca, mam tylko pytanie ,czy to dobry sposób na taką promocję, czy może tylko dobry temat na kolejny artykuł. Pozdrawiam

Ostatnio edytowano niedziela, 5 marca 2006, 19:20 przez szaszka, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 19:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

2 A pewnych granic się nie przekracza. Unikaj naszych miejsc[ówek]...Taka rada.Piszę w swoim imieniu.......pozdrawiam.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 marca 2006, 19:37 przez masurjew, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 19:21 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

oczywiście pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy,a szczególnie kammeraden z Rauswerten. :1

Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 marca 2006, 19:24 przez masurjew, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 19:31 
"Spammerus maximus"

masurjew napisał(a):
2 A przegiąłeś . unikaj naszych miejsc[ówek].........;...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
.pozdrawiam.

coś Ci się kolego pomyliło??
Nie jesteś u siebie we wsi na zabawie w remizie...
Unikaj takich wypowiedzi...
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 20:05 
Specjalista
Specjalista

masurjew napisał(a):
unikaj naszych miejsc[ówek].

A odkąd to sa "twoje" ?? Zawsze myslałem że lasy szeroko pojętego "Tannenbergu"
to własność Lasów Państwowych

Odwiedzałem te miejsca przez wiele lat i mam zamiar robić to dalej. I co, mam prosić cię o wystawienie imiennego pozwolenia ?? :n

Wyluzuj

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 20:30 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja też tam często jestem, i mysłę że jeszcze nia raz będę i nikt mi tego raczej nie zabroni . Informacja nie była do was, wieć nie rozumiem o co chodzi, może masuriew troszeczkę nie przebrał w słowach , ale to nie powód do zrobienia kolejnego posta i podkrecenia licznika, pytanie bylo troszeczke inne. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 22:16 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

panowie.post jest konkretny.czemu nakręcacie?czytajcie!!!!!.nie mam PRAWA nikomu nic zabronić.TO MOJA OSTATNIA WYPOWIEDŻ!!!!!pozdrawiam[czytajcie a znajdziecie].

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2006, 23:00 
Moderator
Moderator

Panowie ........... albo bedziemy konstruktywnie dyskutowac, albo watek zakonczy zywot w sposob wiadomy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 marca 2006, 22:20 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Zastanawiam się dlaczego wszyscy udaja ze nie widza o co chodzi, jednak z informacji które dostaje na pocztę jest calkiem inaczej ,boimy się tego powiedzieć na forum dlaczego ?. Dlaczego napisalem ten temat gdyz uważam że te wszystkie artykuły które ukazuja się w gazetach o Tannenbergu robia nam poszukiwaczom złą robotę, dlaczego ? - konserwatorzy jeżdża po nadleśnictwach i uczą lesników jak postępować z ludzmi z wykrywaczami, ostrzegaja przed nami dlaczego ? - tyle opisów rzeczy które wychodza jeszcze w lasach zdjęc zebranych niewiadomo skąd ,niewiadomo sprzed ilu lat na pewno ich wkurza ,z moich obserwacji i z obserwacji moich dobrych bardzo dobrych kolegow wynika że ten sezon na Tannenbergu moze byc bardzo cięzki, wszyscy się na nas szykuja, ale może się mylę. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 marca 2006, 01:43 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam.Myślę,że winien jestem małe wyjaśnienie...Pasja i wiedza autora powinny budzić uznanie.Oczywiście,jeśli kojarzone są z odpowiedzialną postawą.....Pierwsze[rocznicowe]artykuły w czasopiśmie wiadomym,oddawały ducha tych niesamowitych kilku dni[i nocy] 1914 roku...Jednak z biegiem czasu i kolejnych numerów,do artykułów zaczęła wkradać się sensacja[czyt.koniunktura].W większości ,,owczy pęd",jaki się wywiązał po tych artykułach,zmienił Tannenberg na zawsze.Gdyby wszyscy działali w zgodzie z etyką poszukiwawczą?Ale tak nie było.Totalny brak szacunku dla Matki Ziemi,przekopane młodniki,ziejące dziury,walające się ,,opakowania".Nie dziwię się postawie Straży Leśnej,która konsoliduje siły.Konserwatorzy Zabytków wprowadzają coraz to nowe klauzule w pozwoleniach.Oczywiście nie po całej,ale po dużej części jest to pokłosie ostatnich artykułów.Zabrakło wyobrażni i odpowiedzialności kolego.Słowo ,,kronikarz" nie powinno iść w parze,ze słowem ,,dziennikarz".To pierwsze zobowiązuje............Ale zwyciężyło to drugie........Pozdrawiam...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2006, 21:21 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam.Po ilości wyświetleń widzę,że temat jest interesujący,a nawet gorący :luv .Czy nikt z przeglądających nie ma zdania?W to akurat nie wierzę.A może brak odwagi lub ,,inne powody" :cop ?Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 marca 2006, 19:28 
Porucznik
Porucznik

Witam

Widzę, że temat coraz bardziej robi się gorący i zagrzewa do wypraw. :jump
Ja w tym roku jadę w swoje ulubione miejscówki Tannenbergu.
Prawdopodobnie w weekend majowy
Może kogoś a Was spotkam ???

Pozdrawiam wszystkich tannenberczyków :zekz

PIOTREX

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 marca 2006, 20:11 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Masurjew - masz zakaz wstępu na pewne poletko- tam już po prostu nic nie ma ( ... z odznak emaliowanych):jump
...........ale pewnie i tak tam wrócisz :666
Pozdrawiam :luv
SIEKIERZ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 marca 2006, 20:52 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam. Zakaz zakazem,ale informację,że tam nic nie ma -sprawdzić trzeba. :cop .Też czuję się oszukany po ostatnim wyjeżdzie.Pozwólcie Siekierz raz jeszcze,przedostatni raz :666 .Pozdrowienia i do najbliższego...[nawet wiem,gdzie :1 ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 marca 2006, 22:00 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

jestem już w blokach i czekam na sygnał z centrali :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]