Teraz jest wtorek, 31 marca 2026, 12:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 10:43 
Pułkownik
Pułkownik

Dlaczego w Krakowie pada śnieg? :wq :wq :wq :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 15:28 
Generał Broni
Generał Broni

W mazowieckim już praktycznie nie ma śniegu. Fanty zaczynają wychodzić. To skarby z poprzedniego tygodnia.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Termos
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 15:50 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Test napisał(a):
Witam

Słowo o termosach, bo akurat Monty zaprezentował na zdjęciu swój.

Nie kupujcie tanich chińskich termosów stalowych w supermarketach. Trzymają ciepło przez kilka godzin. (Oczywiście nie mówię, że taki jest właśnie termos Monty`ego, traktuję tę fotkę jako pretekst). Znacznie lepiej kupować termosy w sklepach z wyposażeniem turystycznym. Kosztują drożej ale dłużej trzymają wrzątek. Jeśli już w markecie to w IKEI. Obecnie mają w sprzedaży dobre 0,5 litrowe termosy stalowe (w tym czarny, a więc dyskretny kolor), zdaje się po 25 zł. Też chińskie, ale IKEA postawiła chyba producentowi poprzeczkę jakościową. Wrzątek z tego termosa po sześciu godzinach nadaje się do zaparzenia herbaty. Sprawdziłem. Dotąd używałem dwóch stalowych termosów 0,5 l, które dostałem od pewnej znanej na całym świecie firmy. Jeden po latach padł, więc zastąpiłem go termosem z IKEI.

:pa

Test

generalnie dobry tok myslenia, z tym że ten sam termos , który w markecie kosztuje 15 zł w sklepie sportowym będzie kosztował 45 zł ;) , uwież mi DOKŁADNIE TEN SAM TERMOS. Więc "niechcąco" w sklepie sportowym można zapłacić 3 razy więce a mieć to samo co w markecie :-) .
Nie ma zasady, trzeba kupić i sprawdzić, jesli po 3 minutach po nalaniu goracego napoju z zewnątrz termos robi sie ciepły to błąd ortograficzny!!! możesz go oddać sprzedawcy bo jest rozszczelniony, jesli się nie nagrzewa, spokojnie będzie trzymał ciepło kilkanaście godzin.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 18:38 
Kapitan Petersen

karol_poznan napisał(a):
termos , który w markecie kosztuje 15 zł w sklepie sportowym będzie kosztował 45 zł ;) , uwież mi DOKŁADNIE TEN SAM TERMOS.

Tak może niekiedy być, ale na ogół tak nie jest. Dlatego, że sklepy sportowe mają wyższe wymagania wobec dostawców, bo nie mogą sobie pozwolić na obrót lipą. I tak na przykład w sieci sklepów sportowych Maks sprzedawane są termosy polskie, a jeśli zagraniczne, to o wyższym standardzie. To też sprawdziłem, bo w Maksie kupowałem dwa termosy 0,75 l dla dziecka (na zupy i kompoty, noc i wyjazdy). Tego rodzaju sieć nie może sobie pozwolić na to, żeby ktoś u nich kupił termos, poszedł w Tatry z lodowatą herbatą i się odmroził. Bo w środowisku pójdzie od razu odpowiedni przekaz i nikt tam nie kupi już nie tylko termosów ale i butów, namiotów, karimat.

W markecie karimatę można kupić za parę złotych, a w sklepie sportowym za kilkadziesiąt zł. Niby są do siebie podobne, ale nie ma porównania w użytkowaniu.

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 19:04 
Generał Broni
Generał Broni

Aby rozwiać wszelkie watpliwości :) Termos pochodzi prosto z hipermaketu i co tu duzo pisac sprawuje sie wysmienicie,na rybkach po ok 10h przy -5 stopniowym mrozie herbatka była dalej gorąca.Jestem z niego naprawdę zadowolony a kosztował w promocji kilkanaście złotych,nawet nie ma co porównywac z termosem z wkładem szklanym
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2006, 19:08 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Test napisał(a):
I tak na przykład w sieci sklepów sportowych Maks sprzedawane są termosy polskie, a jeśli zagraniczne, to o wyższym standardzie. To też sprawdziłem, bo w Maksie kupowałem dwa termosy 0,75 l dla dziecka (na zupy i kompoty, noc i wyjazdy). Tego rodzaju sieć nie może sobie pozwolić na to, żeby ktoś u nich kupił termos, poszedł w Tatry z lodowatą herbatą i się odmroził. Bo w środowisku pójdzie od razu odpowiedni przekaz i nikt tam nie kupi już nie tylko termosów ale i butów, namiotów, karimat.

W markecie karimatę można kupić za parę złotych, a w sklepie sportowym za kilkadziesiąt zł. Niby są do siebie podobne, ale nie ma porównania w użytkowaniu.

Test

Test, nie chcę się sprzeczać,ale akurat tak się składa, że jestem dostawcą (także termosów), dostarczam je zarówno do sieci handlowych, jak i do sieci wspomnianych przez Ciebie już sklepów sportowych. I możesz mi uwieżyć, zarówno do marketów jak i do sklepów sportowych "idą" te same termosy :jump , róznica jest taka, że w przypadku niepełnowartościowej sztuki w renomowanym sklepie możesz liczyć na o wiele lepszy serwis, a w markecie ...... wiadomo.

Jak chcesz, to podam Ci na pv linka,

p/s

podaj adres to za małe :piwo wyśle Ci taki termos, że w Tatrach przez tydzień możesz sie z niedźwiedziami ganiać :1

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2006, 02:28 
Kapitan Petersen

karol_poznan napisał(a):
podaj adres to za małe :piwo wyśle Ci taki termos, że w Tatrach przez tydzień możesz sie z niedźwiedziami ganiać :1

Dzięki za dobre chęci, ale nie stać mnie na termos z marketu ;), jeśli wiesz o czym mówię; co tanie, to drogie.

Test

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2006, 09:49 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Test napisał(a):
Dzięki za dobre chęci, ale nie stać mnie na termos z marketu ;), jeśli wiesz o czym mówię; co tanie, to drogie.

Test

Spoko, ale mówię poważnie, podeślij mi adres na Pv to w ramach promocji marki prześlę Ci extra termosik ;) (model, który idzie do sklepów sportowych)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]