Stalo sie:)
Uparlem sie zrobic ftp z mapami i mimo wrodzonego lenistwa zrobilem to :)
wiec tak, logujemy sie anonimowo jako password podajemy majla
UWAGA ZMIANA ADRESU !!!!!
ze wzgeledu na zmiane adresacji, (obecne adresy musze oddac) i zeby nie bylo wiecej problemow z dostaniem sie na serwer podkleilem go pod domene ziomal.org za co bardzo przepraszam zainteresowanych
ftp://mapy.ziomal.org
Teraz wazne !!!
(ogloszenia prafialne)
Mapy sa wystawione ZA DARMO i zaznaczam ze nie do celow komercyjnych.*
*nie komercyjne - znaczy ze nie sprzedajemy tego co jest na tym ftpie znajomym nawet za symboliczne 30 zl :D:D:D:D
Ja na tym nie zarabiam, wrecz odwrotnie, wywalilem kase na kompa i place za lacze, "dawcy map" poswiecili kase na mapy i czas na skanowanie, USZANUJCIE TO!!!!!
** Blagam nie pytajcie czy puszczenie plytki DVD z mapami za 1zl to komercja :) zamiencie sie kims na :piwo i bedzie OK
*** Blagam nie wystawiajcie map na ALL... to jest swinswo w stosunku do ludzi co skanowali, kupowali mapy, skladali skany itp....
Mapy sa pozbierane z sieci i od znajomych, jezeli ktos uwaza ze ktoras mapa jest jego wlasnoscia prosze o MAJLA z wyjasnieniem na jakiej podstawie tak sadzi i jezeli okaze sie to prawda to zaraz ja usune, sam nie jestem w stanie sprawdzic pochodzenia map, jezeli ktoras jest umieszczona wbrew woli wlasciciela to bardzo przepraszam i zarazem obiecuje natychmiastowe usuniecie
Serwer stoi na laczu 2Mb/s na 2Mb/s (w nocy 8Mb/s na 8Mb/s) co za tym idzie blagam nie ciagnijcie wszystkiego na raz bo zawalicie cale pasmo :)
W tej chwili jest juz ponad 18 giga map, jeszcze raz prosze ciagnijcie to co wam jest potrzebne nie wszystko na raz !!!! serwer nie zniknie :)
Kolejna sprawa, na serwer mozna wgrywac anonimowo dowolne pliki ( mam nadzieje ze to beda mapy a nie filmiki z meczu !!!!! ) , jezeli posiadacie cos, czego tu brak i jestescie na tyle mili ze mozecie podzielic sie tym z innymi to bardzo prosze o wgranie.
!!!!!!!!
BLAGAM NIE ZAWALAJCIE MNIE DZIESIEC RAZY TYM SAMYM, sprawdzcie czy to co wysylacie na pewno juz nie jest na serwerze !!!! to co wysylacie ja staram sie sprawdzic i jak wywalam ta sama mape 10 raz BO JUZ JEST na dysku to mnie szlak trafia, kolejne "blagam" nazywajcie jakos z sensem to co wysylacie, ja wiem ze jestem bystrym czlowiekiem ale nie daje rady obczaic co to za mapa tylko na podstawie nazwy miejscowosci szczegolnie jak to jest wycinek z jakiejs wiekszej mapki!!!!
Ludzie sprawdzenie 10 nadeslanych mapek to kilkadziesiat minut, blagam nie dowalajcie mi bezsensownej roboty bo nie wyrabiam!!!
nazywajcie pliki z jakims sensem albo walcie je do katalogow ktore cos by sugerowaly :)
Serdeczne dzieki dla tych co wysylaja swoje mapy :piwo :piwo
To dzieki Wam jest tyle map :)
Pamietajcie ze bez tych co cos dali cala ta akcja nie miala by sensu :) nikt nie jest w stanie zebrac tylu map sam z siebie :)
Tak jak pisalem jest nowa strona z mapami, nie moja, zeby nie bylo, ale calkiem fajna
www.mapywig.org
A na koniec warto czytac plik :" czytaj_to" wbrew pozorom tam sie pojawiaja wszelakie njusy dotyczace serwera:)
Pozdrawiam i czekam na wszelkie sugestje
NA KONIEC
NIE ZNOSZE PODEJSCIA DO SPRAWY: "DAM JAK KTOS MI COS DA"
LUDZIE TE WSZYSTKIE MAPY NIE SA TAJNE ANI NIE "NIE DO ZDOBYCIA", JEZELI KTOS SZUKA MAPY TO I TAK JA DORWIE,JEDYNIE WIECEJ ZA NIA ZAPLACI, ULATWCIE SOBIE ZYCIE NAWZAJEM I DZIELCIE SIE MAPAMI "ZA DARMO"
juz wiecej nie krzycze :)