Teraz jest niedziela, 29 marca 2026, 19:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Lista miejscowek tych OK i do D... ?
PostNapisane: wtorek, 25 kwietnia 2006, 23:14 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam , pozdrawiam .
Bylem dzis w terenie ... slonce nawet :pupa mi opalilo , nogi schodzone , plecy czerwone , itd. , itp .
Na koniec mojej wizyty spotykam prawie 80 letniego dziadka , ktory rozgada sie , opowiadal , wspominal ... i na koniec dodal :
- .... panie a takich jak pan to juz z tymi aparatami pelno bylo , nawet raz to z rzeki jakies sztaby wyciagali .
I teraz final ... ja tam pochodzilem troche ( 4 godzinki :sciana ) i wsrod potwornej ilosci smieci znalazlem :
Guzik
Srebrny naparstek ( rozmiar 2 )
Kawalek czegos z miedzi lub brazu
Okolo 0,7Kg olowiu
Wiec moze by na przestroge innym stworzyc cos w rodzaju czarnej listy miejscowek .
Podac lokalizacje i warunki panujace ... moze nawet rozbudowac ta liste o pozytywne miejscowki ... :drap np.
Lokalizacja , warunki i ... np. adnotacja , ze wyskakuja tam same luski , same odlamki , ...
Taka lista pomoglaby zapewne omijac przykre niespodzianki lub jesli juz mamy dosc tej miejscowki "udostepniamy" ja innym .
W moim przypadku to tzw. fowark Amerykan umiejscowiony miedzy Krapkowicami a Glogowkiem na Opolszczyznie , bedacy wczesniej wlasnoscia grafa Oppersdorf .
Naprawde nie oplaca sie chodzic w najblizszej okolicy zabudowan ( lacznie 5 budynkow ) ... moze jak mi nerwy popuszcza to pojade tam jeszcze ale chwilowo :czerwona i nastepne wypady beda do lasu .

Pozdrawiam - Piotr :czerwona

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 kwietnia 2006, 08:24 
Moderator
Moderator

Cytuj:
Taka lista pomoglaby zapewne omijac przykre niespodzianki lub jesli juz mamy dosc tej miejscowki "udostepniamy" ja innym .

Otóż błędne jest Twoje myślenie w kwestii "przetrzepanych" miejsc. Tak naprawdę poszukiwania to totolotek, w przeróżnych miejscach znajdujemy rzeczy, czasem wręcz szokujące jeśli chodzi o miejsce znalezienia. Według mnie nie istnieje cośtakiego jak miejscówka do d...... czasem na 10 wypraw w to samo miejsce na 9 trafiasz same śmieci a za 10 jakiś skarb. Także zbędne jest pisanie listy miejsc o których warto zapomnieć......... A przykładów można podawać wiele i wiem to z własnego doświadczenia.......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 kwietnia 2006, 16:36 
Kapitan
Kapitan

Miejsca przeszukane-to jest totalny bzdet osób które uważają się za ,,doświatczonych poszukiwaczy" ostatnio pojehawszy w miejsce przetszepane z ,,doświadczonym poszukiwaczem" który uważał że tam nić nie ma.Prszystawiłem swojego JABLA do ziemi i wyskoczyła stalowa mnierka WH ,i kolesiowi się troszke głupio zrobiło bo mówił że tam łuske do mausa wykopac to jest sztuka.

NIE MA MIEJSC PRZETSZEPANYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 kwietnia 2006, 16:48 
Pułkownik
Pułkownik

Nie ma miejsc przeszukanych- są tylko miejsca o zmniejszonej szansie trafienia.

Sam co jakiś czas odwiedzam leśna drogę do pewnej wsi przy której było rozbrojenie w 39,
znana wszytskim, opisana w książkach,przewalily się pielgrzymki ludzi z wykrywkami o której to
"miejscówce" mówi się że już nic nie zostało a nie zdarzyło mi się jeszcze wrócić z pustymi łapkami.

Czasem nowszy wykrywacz czasem zwykłe szczęście i fanty wychodzą dalej:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 maja 2006, 22:20 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam- rozumiem Twoje intencje Saper, ale wydaje mi się, że źle sformuowałeś pytanie. Należało zapytać - ,, gdzie są super fanty ? ", a znając bezinteresowność i chęć dzielenia sie miejscówkami większości poszukiwaczy uzyskał byś odpowiedź na swoje pytanie - czyli gdzie się nachodzić, żeby nic nie znaleźć. :666 ;) pzdr ARNOLD

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]