Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 17:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 maja 2006, 18:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

No to podam przykład z mojego miasta.
Godzina popołudniowa. Środek miasta. Gupka młodych ludzi w dresach, w wieku 16-18 lat wkracza do komisu. Prosi o sprzedawcę o pokazanie kilku modeli komórek. Sprzedawca dostaje twardym narzędziem po głowie. Mdleje. Budzi się 5 minut później. Znika pare telefonów komórkowych i 2 radia.
Policja nic nie wskóra, ponieważ sprawcy byli nieletni. Nawet ich aresztować nie może. Taka jest polka rzeczywistość. Wyjście samemu bez jakiegoś dobrego środka transportu którym można zwiać kończy się najczęściej pobiciem przez taką, jak ta wyżej wymieniona bandę.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 maja 2006, 20:17 przez M40, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 maja 2006, 19:03 
Generał Broni
Generał Broni

Za komuny nie było takich problemów - Milicja łobuza szybko naprostowała pałami. ew wpakowała jeszcze za kraty, ktore nie były jak teraz w formie sanatorium :666 wtedy bandzior sie bał, a teraz sie śmieje

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 maja 2006, 19:27 
Weteran
Weteran

M40 napisał(a):
Policja nic nie wskóra, <b><font>ponieważ, nie ponieważ, nie poniewarz! błąd ortograficzny!!!! błąd ortograficzny!!!</font></b> sprawcy byli nieletni. Nawet ich aresztować nie może.

Bzdura ! Może ich zatrzymać !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 maja 2006, 19:34 
Podpułkownik
Podpułkownik

W ogóle ta policja to chyba nażeka na permanentny brak zajęć, czepiają sie ludzi nie wiadomo za co , ostatatnio stałem sobie z kolegami i rozmawiałem , musiałem na chwilę pujśc w krzaczki pod drzewko za potrzebą w między czasie podjechała policja i ... mandacik 50zł za "nie stosowne zachowanie w miejscu publicznym" , "miejscem publiczym" było drzewko rosnące 20m od mało ruchliwej drogi , które na dodatek stało w krzakach tak że z drogi mi było tylko czubek głowy widać :wq ehh i jak tu uzbierać na nowa wykrywkę ?? znowu 5 dych w plecy :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 maja 2006, 20:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

Partyzant napisał(a):
M40 napisał(a):
Policja nic nie wskóra, ponieważ, sprawcy byli nieletni. Nawet ich aresztować nie może.

Bzdura ! Może ich zatrzymać !

Z tego co wiem, do 13 roku życia dzieciaka można tylko wychowywać. Po 13, teoretycznie można delikwenta zkazać. Tak samo teoretycznie chuligan po rozwaleniu połowy stadionu zostanie za to ukarany.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 01:53 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam! A może by tak "czarne brygady"? :666 Wskazany a potwierdzony do odstrzału i basta! :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 11:38 
Generał Broni
Generał Broni

Partyzant napisał(a):
Lipek jeżeli mówisz ze było ich kilku to może tak pojedyńczo ich wyłapywać i "likwidować"
gdy usłyszeli by ich kumple co się z nimi samymi stało raczej by cię nie ruszyli !

Tylko problem jest taki, ze to nie sa zwykle leszczyki spod klatki, ale przywodcy bojowki Elany Torun, fanatyczni kibole, co bija sie ze wszystkimi od dziecka. I co z tego, ze moi kumple raz ich obija? Ciagle ze mna lazic nie beda, a ja tych dresiarzy mijam codziennie. Zreszta ci kolesie terroryzuja cale osiedle, wszyscy sie ich boja. Handluja prochami, w bialy dzien potrafia wciagnac kogos z chodnika do klatki i go obrobic. Policja ich doskonale zna, juz nawet nie zadaje sobie trudu, zeby cos im zrobic. Szkoda gadac, cos trzeba bedzie wymyslec. Najgorsza jest bezradnosc wobec takich smieci.
Pozdrawiam!
P.S. Dect nie wiem gdzie sie wychowales, ale ja od urodzenia mieszkam w betonowej dzungli i wiem jakie prawa tam obowiazuja. Jak podkablujesz kogos policji to mozesz sie wyprowadzac albo zamowic trumne. A tych kolesi by wypuscili po kilku dniach, bo moje obrazenia nie wymagaly hospitalizacji dluzej niz 7 dni. Czyli trzeba dac sie zmasakrowac albo zabic, zeby ich wsadzili :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 12:38 
Generał Broni
Generał Broni

A ja myślałem że tylko w Radomiu są takie klimaty...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 13:55 
Porucznik
Porucznik

Bronić się? hahaha...

W Warszawie kolesia napadli i skopali do nieprzytomności. Po chwili się ocknął i chciał się oddalić, jednak go dopadli. Wtedy nie miał wyjści wyciągnął kosę i zaczął się bronić. Niestaty zadałcios w samo serce i napastnik zmarł. A oczami policji i znajomych tych meneli: Młodzież w dresach stała sobie spokojnie, nikogo nigdy nie zaczepiali (jeden miał wyrok za prochy i bójki) a ten bandyta zaatakował ich i zadźgał spokojnego dresiarza.

Znana historia z telewizji, jednak znam tez podobną nie rozgłaśnianą. :wq

W krajach cywilizowanych więzienie jest karą, a u nas darmowy hotel z siłownią. Przy okazji można złapać niezłe kontekty. To czego się bać. Moim zdaniem powinni dostawać stertę kamieni i nie dawać im jedzenia zanim ich na piast nie przerobią.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 14:45 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Jak widzę trakiego :cop to myślę że policja mu życie uratowała, bo z kwalifikacjami niektórych z jakimi miałem wątpliwą przyjemność się spotkać to zgineli by pod mostem
Człowiek zapie...la w szkołach, na uczelniach, tyra w robocie, płaci podatki a tu taki pół analfabeta go legitymuje, wydaje mu się że jest niewiadomo czym i co gorsza zachowuje się wtęcz prowokująco, bo łatwiej jest przywalić się do zwykłego obywatela niż szukać przestępców po jeszcze w pałę można oberwać.
Pod moją miejscowością jest dziupla + warsztat blacharski - policjanci żyją sobie w symbiozie z właścicielem dziupli, bo mają granty za każdy samochód skierowany tam po kolizji, wszyscy o tym wiedzą i nikt nic nie robi, takich historyjek jest wiele, a wszystko to powoduje że panowie :cop budzą we mnie podobne obrzydzenie jak dresiarze, kieszonkowcy i inni pospolici przestępcy
Niestety, taka jest smutna rzeczywistość - a może to ja miałem takiego pecha że jakoś nigdy nie trafiłem na normalnych :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 16:53 
Kapitan
Kapitan

gdyby dawali medal za odstrzelenie dresa juz dawno nie mogl bym podniesc sie z ziemi od ciezaru :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 18:19 
Poczciwy Otto

Połowa tego forum nie mogłaby się podnieść :) Chociaż ja wolałbym wbijać na pal, przynajmniej byłoby "z duchem historii" :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 18:38 
Generał Broni
Generał Broni

Nie nażekajcie, nasi :cop działają bradzo sprawnie i bronia nas przed groźnymi zagrożeniami ze strony przestępców, bardzo skutecznie zwalczaja pijanych na rowerach, kolekcjonerow zardzewiałych militariów, kierowców Rometów z łysymi oponami i wielu innych bardzo grożnych przestęców.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 07:27 
Podpułkownik
Podpułkownik

Jako że wypowiedzi dosyć jednostronne podam przykład z mojej miejscowości (około 20tys. mieszkańców). Pan Policjant, tak na oko 175cm (we wszystkich kierunkach), chodzi sobie po mieście a na 100m dookoła dresy idąc wyciągają ręce z kieszeni, menele starannie umieszczają puste butelki w koszach i z miłym uprzejmym uśmiechem oddalają się w sobie tylko znane schowki. Skąd takie obyczaje? Podczas kilku barwnych imprez kiedy to kilkunastoosobowe towarzystwo z klubogospody przenosiło się w okolice parku w sposób przewidziany różnymi kodeksami nasz Pan Policjant dokonywał transformacji w Jednoosobową Dywizję Pancerną i błyskawicznie zaprowadzał konstytucyjny porządek. Zdaje się kilka razy coś mu tam kości się rozdzielały przy negocjacjach ale z każdą pękniętą wzrastał też szacunek. Pomimo wrodzonej niechęci do poddawania się różnym nakazom taki stereotyp policjanta posługującego się skutecznie przedłużeniem konstytucji (czyli pałką) jest dla mnie do przyjęcia. Spokojnie mogę w parku wypuścić dzieciaka bez obawy że jakiś kuflomiot weźmie go na celownik.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 11:04 
Kapitan
Kapitan

Witam!
wczoraj wpadl moj kolega...
wyniesli kilkanascie skorop od f1 troche od ogorkow 50mm, roznego rodzaju luski,chelmy,bagnety, troche gewehrow dekowanych itd.i co najsmieszniejsze...sloik z nieznana substancja...ta nieznana substancja byl olej roslinny...
akcja oczywiscie na pol osiedla. ewakuowany blok,karetki,pogotowie gazowe,straz pozarna pirotechnicy z poznania itd.
zal chlopaka bo nie zbieral rozrywek itp a co mial to bylo wszystko powiercone.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]