Teraz jest wtorek, 27 stycznia 2026, 10:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2003, 11:41 
Weteran
Weteran

A to szkoda :( Ten batalion to rzeczywiście jakieś UFO :o No oprócz tego komiksu :D Przypuszczam że to komiks o tym batalionie :
http://www.serwis-komiksowy.pl/index.php?idn=op_dziesieciu_z_wielkiej_ziemi&kat=op

szczupak napisał(a):
Jest wzmianka że inne grupy z tego Batalionu zrzucone w tym samym czasie zostały zlikwidowane przez Niemców.

Eeee, to mi się już wcale nie podoba :x :evil:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2003, 18:32 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Mam propozycję dotyczącą "Internetowego Katalogu Tygrysów"
Proponuję aby albo w tytule strony albo gdzieś na jej stronie umieścić frazę "Żółty Tygrys"
Ktoś kto szuka jakichkolwiek wiadomości w internecie na temat tej serii zazwyczaj wpisuje w wyszukiwarkę właśnie fraze "Żółty Tygrys" lub "Tygrys" i niestety wyszukiwarki nie pokazują strony ze spisem sam sprawdzałem dlatego że jest tam tylko "zółtych tygrysów" i "tygrysów".
No chyba że jest to spis dla głęboko wtajemniczonych i z tego powodu utajniony ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2003, 20:28 
Specjalista
Specjalista

Jeżeli chodzi o indeksowanie w wyszukiwarce to zawsze jest problem - ale postaram sie coś zrobić,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2003, 20:53 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Wielkie Dzięki w imieniu wszystkich kolekcjonerów ;)

Jeśli chodzi o wyszukiwarki to kiedyś szukając właśnie czegoś o tej serii znalazłem taką oto stronkę

http://www.wojsko.pro.wp.pl/tygrys.html

Można tam poczytać fragmenty niektórych tygrysków.

Stronę tą znalazłem właśnie wpisując do wyszukiwarki "Żółty Tygrys" ale nie znalazłem wtedy tam strony z katalogiem mimo że wiedziałem już że istnieje. Powtórzyłem to w kilku innych wyszukiwarkach i efekt był ten sam czyli coś musi w tym być.
Staram się wysyłać wszystkim, o których dowiaduję się że też zbierają tą serię namiary na to forum i na Katalog ale "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! więcej osób byłoby zainteresowanych.

PS. Prawdopodobnie niedługo uda mi się skompletować rocznik 1959 więc znów coś Wam tu namieszam ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 października 2003, 13:38 
Weteran
Weteran

O, to by mi się podobało. Teksty wszystkich tygrysów online :za Ale kto to przepisze ;)
I jeszcze coś: www.piranho.de - :oops: webspace bez ograniczeń w MB i bez reklam - przynajmniej tak w gazecie podawali.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 października 2003, 16:45 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Nie puszczaj do mnie tak tego oczka, ja tego "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! nie zrobię :D

:hmmm może kiedyś cos ewentualnie mógłbym zeskanować, ale raczej coś konkretnego i później. W tej chwili myślę jak tu skompletować całość i skąd na to wziąć fundusze ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 października 2003, 22:03 
Specjalista
Specjalista

ZBV tekst da się zeskanować do formatu word lub pdf bez większego problemu , gorzej z tym że publikowanie tego w necie podpada pod łamanie praw autorskich i mogą być z tego kłopoty. Poza tym fajny adres podałeś doczytam ich regulamin i może tam przeniose tygrysy ,

A tak generalnie to podsyłajcie recenzje numerów kilka słów i wystarczy - okładek na stronie nie dokładam bo sie miejsce kończy a konta "magazyny" ciagle kasuja ale trochę tekstu sie jeszcze da upchać :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 października 2003, 22:56 
Weteran
Weteran

Exodus999 napisał(a):
gorzej z tym że publikowanie tego w necie podpada pod łamanie praw autorskich i mogą być z tego kłopoty.

Nie widzę tutaj żadnych problemów. Przecie oni sami stwierdzili że nie mają żadnych informacji na temat tygrysów. Nie drukowali, nie mają spisu i nic nie wiedzą no to mają pecha :666 Chyba że sobie nagle przypomną - to będzie heca ale dla nas :D :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 października 2003, 23:25 
Specjalista
Specjalista

Nie myśle nawet o wydawnictwie ale bardziej o autorach poszczególnych tomików :no

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 października 2003, 23:27 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Przypomnieć to raczej sobie nie przypomną. Całe archiwum Wyd. MON (i część Bellony) zostało oddane do Centralnej Biblioteki Wojskowej w Warszawie i Bellona raczej z tego co rozmawiałem z nimi nie bardzo chce w to się zagłębiać, najchetniej to "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! by chcieli aby wszyscy zapomnieli że są oni spadkobiercami MON'u.
Jednak mogą sie odezwać poszczególni autorzy, chyba że sami wtedy odsprzedali prawa autorskie wydawnictwu. Poza tym nie jestem pewien czy aby nawet same logo Tygrysa mieli zastrzeżone :lol:
Może spróbujemy swoje własne tygryski wypuszczać ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 listopada 2003, 16:00 
Pułkownik
Pułkownik

Jakby ktoś chciał sprzedać lub mógłby mi skserować to szukam:

1. Szosa piotrkowska / Leszek Moczulski /
2. 6/74 Gasnące ognie / Z. Hardt i A. Syta /

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 listopada 2003, 18:59 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Mam na zbyciu "Gasnące ognie"6/74, natomiast z "Szosą Piotrkowską" może być problem gdyż mam tylko 1 egzemplarz którego "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! się nie pozbędę, mógłbym ewentualnie go skserować lub zeskanować. Jeśli Cię to jeszcze interesuje to w sprawie szczegółów odezwij się na mój mail to piotr-d@o2.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 stycznia 2004, 14:51 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam po dluzszej przerwie :)

Ostatnio grzebic troche w swoich Tygryskach odkrylem nastepny blad w spisie ktory byl wydany w 1985r.
Dotyczy to tomiku pt. "Twierdza smierci". Wedlug tego spisu byly 4 wydania czyli w 1958r, 1959r, 1963r i 1967r nr 14. Wyjalem z polki trzy wydania przeze mnie posiadane i zajzalem do stopek redakcyjnych. Okazalo sie ze sprawa ma sie troche inaczej niz w spisie a mianowicie:

wyd. I - ukazalo sie w 1958r.
wyd. II - jest z 1963r.
wyd. III - to numer 14/67

takze spokojnie mozna wykreslic z rocznika 1959 ten tytul :8)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 stycznia 2004, 14:09 
Weteran
Weteran

:fon Zmienione

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 stycznia 2004, 18:26 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Co zmienione????
W spisie nadal jest :P

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]