Teraz jest czwartek, 30 kwietnia 2026, 07:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2003, 13:55 
Chorąży
Chorąży

próbowałem wbijać pręt,nic nie mogłem stwierdzić ze względu na dużą ilość kamieni,teraz przybrała woda po opadach i poczekam na lepsze warunki
pozdrawiam :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2003, 22:22 
Podpułkownik
Podpułkownik

Jak go wydobędziesz to daj znać jak to wszystko przebiegło bo ja też znalazłem z tym że mój leży na 8 m w jeziorze, ten jest na pewno niemiecki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2003, 18:36 
Plutonowy
Plutonowy

Stara historia...ale u mnie leży pięc, albo 6 ISów (ruskie bo ruskie, ale zawsze coś) na dnie jeziora ok.15m, bo czołgiści chcieli się dostać do miasta przez jezioro (ynteligenci), historia jest sprawdzona przez nurków, na razie znaleźli tylko 4(oczywiście leżą tam dalej) ale są w stanie kiepskawym. Pomoże mi ktoś wyciągnąć???? heheh :lol:

Pozdrooffka

:jump KamYk

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2003, 19:20 
Podpułkownik
Podpułkownik

Mój jest chyba mniej znany, mała wiocha a dookoła same lasy, najbliższe większe miasto jakieś 8km.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2003, 19:47 
Plutonowy
Plutonowy

Wiciu a jak definjujesz większe miasto...bo jeżeli powyżej 30 000 to większe miasto jest ok. 40km od tego jeziora, jeżeli ok.20 000 to większe miasto leży nad tym jeziorem. Moj przypadek jest znany bo kiedyś o nim chyba opowiadałem (pewnie nikt nie pamięta). W drugim jeziorku (mamy 3 połączone kanałem)podobno leży Messerschmit (albo już nie leży bo Nimecy wyciągneli), ale z tym samolotem to chyba jakaś bajka miejscowych.

Pozdrooofka

KamYk

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2003, 20:11 
Podpułkownik
Podpułkownik

Liczyłem na oko od granic miasta, tak na oko wielkości Sulechowa. A propos jakby ktoś był z tamtego rejonu to obok w Krężołach w jednym stawie przy drodze przelotowej leży trochę fantów, ojciec tam mieszkał za dzieciaka i widział jak dorośli sprzątali miejscowość z nadmiaru żelastwa, ale dla mnie to za daleko.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: bagno
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2004, 21:29 
Podpułkownik
Podpułkownik

Witam !
Jak w bezpieczny sposób wejść na bagnisty teren. Podczas mrozów namierzyłem sygnał ale teraz uzbrojony w pręt nie mogę się tam zbliżyć, na razie wyniosłem z tamtąd kilka litrów lodowatej wody i grypę (nie wiem co tam robiła ale zabrała się ze mną). Zgodnie z relacją powinien tam być Sdkfz, sygnał też jakby się zgadzał ale chciałbym obmacać drania i jeszcze powrócić na suchy ląd.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Pilickie eldorado
PostNapisane: niedziela, 4 kwietnia 2004, 08:05 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Panie i panowie eksploratorzy, zostawmy detektory, załóżmy płetwy i plum do rwącycej wody Pilicy. Wyciągneli stamtąd już kilka sprzętów a jeszcze kilka czeka na wyciągnięcie. :1 :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 kwietnia 2004, 22:54 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Exodus999 napisał(a):
Na poczatku lipca widziałem wyciągnięcię czołgu na ukrainie i zapewniam że wytargać coś z bagna "wciągarką" na pewno się nie da, generalnie wydobycie to duży problem a co dopiero przewóz i ewentualnie sprzedaż, nie dość że to kwestia kosztowna to bardzo problematyczna prawnie .

zaręczam że ze sprzedaniem i transportem nie ma problemu idzie to na zachód jako złom jak ktoś mieszka nad odrą i widzi takie barki z żelastwem to może właśnie oglądać taki transport przysypane tonami złomu nikt tego nie sprawdza

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 czerwca 2004, 19:46 
Szeregowy
Szeregowy

Rowniez wspomoge w kopanu :) pozdrawiam

jak by ktos mial namiary na motocykle lub czesci itp tp plis podzielcie sie :) pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lipca 2004, 13:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja słyszałem, że w jeziorze Grzybno (koło Zielonej Góry) lerzy na dnie (ok. 30 m :D ) niemiecki U-Bot :ups: . Wiadomość tą potwierdzają naoczni świadkowie i fakt, że znajdował się tam Niemiecki Ośrodek Szkolenia Płetwonurków (do dziś zachowała się wartownia (niestety rozebrana jakieś 2 lata temu i zostały tylko fundamenty), schron, okopy, stanowiska obserwacyjne i oryginalne niemieckie pływaki :D .
pozdr. M40

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 31 lipca 2004, 00:05 
Moderator
Moderator

Ja z kolei słyszałem że w Korytowie,nie daleko mnie na bagnach zatonął Jagtpanther(chyba tak sie pisze bo sie nie znam na pancernym) z wycofującej się Dywizji Estońskiej,podobno widać kiedyś było lufę,ale to tylko pogloski od miejscowych.I nie mam pojęcia czy w Estońskiej mieli te pojazdy "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!!.

pozdro Prezesszczepan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 grudnia 2004, 13:42 
Sierżant
Sierżant

Pomoge machac łopatą :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 grudnia 2004, 17:24 
Weteran
Weteran

M40 napisał(a):
Ja słyszałem, że w jeziorze Grzybno (koło Zielonej Góry) lerzy na dnie (ok. 30 m :D ) niemiecki U-Bot :ups: . Wiadomość tą potwierdzają naoczni świadkowie i fakt, że znajdował się tam Niemiecki Ośrodek Szkolenia Płetwonurków (do dziś zachowała się wartownia (niestety rozebrana jakieś 2 lata temu i zostały tylko fundamenty), schron, okopy, stanowiska obserwacyjne i oryginalne niemieckie pływaki :D .
pozdr. M40

Tą historię można wykluczyć :lol: :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 grudnia 2004, 17:38 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

hmmmmm

znalezć czołg nietrudno , tylko co dalej ????
jak masz kapuste to spoko ,a jak odkopiesz w dwa tygodnie go robiorą na wino marki wino , a jak znajda go mundurowi to moze dadzą popatrzeć jak go na zyletki wezmą , w mim regionie satł t-34 jak w wielu miejscach , ugrzązł w błotku po latach zrobiło sie torfowisko , zołdacy przyjechali obcieli lufe wymontowali co sie dało i stał , jednak z kazdym rokiem w przedziwny sposób zaczął znikac ,jeszcze rok temu mozna była znalezc w torfowisku dół wannny z kołami napędowymi , dziś niestety błąd ortograficzny!!! czy cos zostało z niego , dawno w tym miejscu niebyłem , nikt nic niewidział a zabudowania ( współczesne ) oddalone są od tego miejsca 80-100 m , i nikt nic , nigdy niewidział,,,,,,,,,,,,,,,

Pozdrówka

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]