Teraz jest niedziela, 21 września 2025, 21:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 września 2006, 08:02 
Generał Broni
Generał Broni

Nie uciekaj tylko pogadaj z cieciem. W ten sposób w oczach ciecia jesteś czymś na kształt przestępcy lub co najmniej persona non grata. Taki cieć będzie później mówił swoim kolegom cieciom, że detektoryści to coś nie tak bo na widok ciecia uciekają. Gdy pogadasz z nim to masz bardzo duże szanse spokojnego przeszukania tejże działeczki a pewnie i innych. Może nawet jakieś namiary Ci da???
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano sobota, 2 września 2006, 12:06 przez vincent_vega_69, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 września 2006, 09:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Z doswiadczenia wiem ze na niektorych "cieciow" nie ma "bata".
Zawzieci,wredni, uparci i glupi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 września 2006, 10:35 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

racja, próbowałem zacząć jakąkolwiek rozmowę ale niestety spaliło... zaczął grozić policją (widać ma poczucie misji) no i przy okazji dowiedzialem się kim to ja jestem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 września 2006, 11:26 
Generał Broni
Generał Broni

Tak wyglądają pola na Bolimowie gdzie co poniektórzy z naszych kolegów wyciągneli po 2 - 3 tysiące monet....
Tam były moje pierwsze kroki w II etapie chodzenia z wykrywka i dokładnie taki step to lwia cześć terenu.......
Znalazłem tam począwszy od półgrosza Jagiełłya skończywszy na kilkudziesięciu kilogramach kulek szrapnelowych, kartazowych i muszkietowych.....
Na takim stepie powstała idea akcji "Ołów z pól - mniejszy ból"

Słusznie Vincent napisał - 400 - 500 lat temu mogła stać tu knajpa albo obóz wojsk idących na tego co jeszcze nie złupiony.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 września 2006, 11:49 
Poczciwy Otto

A taka roślinność to po prostu na piasku rośnie, czy może oznacza że w ziemi są jakieś fundamenty itp? Wie ktoś może? U mnie cały taki step to piasek ale gdzieś może być inaczej...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 września 2006, 12:00 
Generał Broni
Generał Broni

Typowa roślinność ugorowo-stepowa, mocno jałowa czyli bielice i piachy dobrze zachowane fanty...........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 września 2006, 12:12 
Generał Broni
Generał Broni

Nieaktualne

Ostatnio edytowano środa, 20 lutego 2008, 05:50 przez vincent_vega_69, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 września 2006, 14:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ustal ,czy ten cieć ma w ogóle coś do powiedzenia na tym terenie. Może zwykłe sp*** pomoże ?
A może niech sobie idzie i dzwoni po policję- jest szansa, że nie zadzwoni...
Albo zadzwoń do dyspozytora RPWiK (znajdź gdzieś numer) i przedstaw mu problem. Wiesz, taki dyspozytor to dla niejednego ciecia autorytet nie do podważenia- może się dogadasz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 września 2006, 19:17 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

wszystkie Wasze posty brzmią niezykle zachęcająco :jump . Jutro się tam wybieram znowu i może faktycznie spróbuje go jakoś przegonić bo dziś po raz pierwszy postanowiłem przetestować skutecznośc mojego "won stąd!". Zawsze traktowałem to jako ostateczność, ale dziś pewien grzybiarz dość nachalnie próbował przekonać mnie żebym podzielił się z nim "fifty fifty" tym co znalazłem :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 września 2006, 00:21 
Chorąży
Chorąży

b_chemik napisał(a):
wszystkie Wasze posty brzmią niezykle zachęcająco :jump . Jutro się tam wybieram znowu i może faktycznie spróbuje go jakoś przegonić bo dziś po raz pierwszy postanowiłem przetestować skutecznośc mojego "won stąd!". Zawsze traktowałem to jako ostateczność, ale dziś pewien grzybiarz dość nachalnie próbował przekonać mnie żebym podzielił się z nim "fifty fifty" tym co znalazłem :wq

a co znalazłeś ? jeslimożna spytać ? :D ..."w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! teraz to przesrane z grzybiażami ostatnio koleś domnie podchodzi i standardowe pytania zasięg i kasa i na końcu ŻYJESZ Z TEGO ... myślałem że go jebne :666 wziął mnie za złomiarza :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 września 2006, 01:14 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

nic wartościowego ale kiedy gościu mnie nakrył byłem w trakcie szarpania się z wyciąganiem czegoś co wg mnie jest rozerwaną lufą, więc pewnie myślał, że to skarb jakiś :)

Tak a propos to grzybiarzy spotkałem dziś chyba z 5 i każdy coś do mnie miał. Jeden nawet ułożył piosenkę na moją cześc: "Jestem sobie poszukiwacz i szukam min, żeby mi urwało jaja". Zatkało mnie :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 września 2006, 11:47 
Generał Broni
Generał Broni

a czy grzybiarz ów zproponował Ci połowę urobku czyli częśc prawdziwków itd? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 września 2006, 14:19 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Niestety chyba uznał, że mi się nie przydadzą. Z resztą i tak nie miałbym ich w co zapakować :P
Wczoraj udało mi się trafić w to upatrzone miejsce i nikogo nie było i w zasadzie niczego też :( tylko masa łusek(chyba ktoś wypuścił całą serię, bo leżały na stosie obok siebie. Ale cóż będę próbowac dalej
pozdawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 21:19 
Sierżant
Sierżant

witam
Słuchajcie tego:mnie zaczepił grzybiarz w lasach koło Borowa myślę sobie będą głupie pytania a tu nic z tego.
Porozmawiał o hobby o sprzęcie i jak się rozgadał to mam w głowie całą historię wyzwolenia z pokazaniem ciekawych miejsc.
A jak się okazuje nawet w przypadku tak małej miejscowości miał o czym opowiadać.Teraz pozostało mi sprawdzić te miejsca.
Czekam na wolny czas , nowy wykrywacz i do boju :jump

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 21:38 
Chorąży
Chorąży

Żeby nie zakładać nowego temat. Co zrobić gdy ma się fajną mjescówkę i rosną tam metrowe chaszcze(oset też :( )wyciąć kosą czy co?
pozdrawiam
Hadess
PS:Ja się grzybiarzy staram unikać, raz na jednego trafiłem, pytał się co znajduje i tyle.Warto trochę zagaić o grzybach, może uda się coś informacji wyciagnąć(nie tylko o grzybkach :) )

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]