Teraz jest wtorek, 28 kwietnia 2026, 09:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 sierpnia 2006, 22:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kuczman napisał(a):
Nie wstyd by bylo na wykopki jechac Suzuki Samurajem?;) No i zaslynely one dachowaniem na rownej drodze przy podmuchu bocznego wiatru...

Cóż to za kasztanienie na temat Samuraia ? "Podmuchy bocznego wiatru"- chyba cyklonu,bo jeżdzę nim na wykopki 2 lata {nie kartofli} i jakoś tego nie zauważyłem...
Widziałem wiele utopionych UAZ-ów,w miejscach gdzie spoko Suzi przejeżdzała. :)
I jakoś się nie wstydzę...-chyba dlatego że jestem z Wołomina. :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 sierpnia 2006, 00:49 
Chorąży
Chorąży

Samurai Rulezzzzzzzzzzz!!!!!!

Jeżdżę Samuraiem od ponad roku i jeszcze mnie nie zawiódł.
Tak właśnie wygląda po małych przeróbkach, które miały miejsce w czerwcu. Więcej zdjęć i tekstu pojawi się też za 2 tyg. na mojej stronie.

[ img ]

A poniżej cały niezbędny arsenał dla poszukiwacza , czyli obrzyn szpadla, łopatka ogrodowa, wykrywka (ACE trzeba będzie wymienić na coś głębszego), pole ;) no i oczywiście wierny druch - SAMURAI SJ413

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 sierpnia 2006, 10:30 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ho ho, kolego Zientas, coraz lepsze widzę wyposażenie Waszego Samuraia. Tak trzymać. Ja puki co skromnie, może po piórze se dołożę. Pozdrawiam

Mathew

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Gaz czy Uaz??
PostNapisane: środa, 20 września 2006, 19:53 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

kojak napisał(a):
witam
planuje zakup autka terenowego cos na wykopki i w ogóle i wszczególe najbardziej podoba mi sie gaz i uaz. co o nich sadzicie? ktory warto wybrac?? pozdrawiam

a ja polecałbym Ci ładę niwę. Moim zdaniem doskonale sprawująca sie terenówa, czesci tanie i dostepne, po zagazowaniu jazda dosc tania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 września 2006, 19:05 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
to moze i ja cos dopisze :)
co bys nie kupil to bedziesz dokladal :) no chyba ze zostawiasz furke zaraz po zjechaniu z czarnego :)
nie ma furki terenowej do ktorej sie nie doklada, zakladajac ze jedzesz nia tak jak Ci sie podoba :) czyli nic nie omijasz :)
ja nie chce robic reklamy ani bardzo sie ujawniac czym sie lansuje po patykach ale moge powiedzic ze moim da sie jechac pod warunkiem ze drzewa rosna o 1 centrymert szerzej niz rozstaw poskladanych lusterek ewentualnie jak maja srednice mniejsza niz 15 cm :)
20-30cm wody w kabinie go nie zabija, rzeka o twardym dnie nawet 120cm gleboka nie jest problemem, daje rade podjechac pod wzniesienie 50 stopni, mozna nim przyciagnac drzewo na ognisko, nawet jak to jest 120 letni swierk :) a i ma jeszcze jedna zalete wszystkie skorupy sie od niego odbijaja :) jak ktos Ci zajedzie droge to przyspieszasz zeby sie lepiej odbil :) na trasie wszystko widac lepiej bo masz glowe ponad dachami osobowek :)
jak masz kase to kup, jak nie to zbieraj :)
ja juz swojego nie zamienie na nic innego :)
nawet nie wiecie jaka to frajda rozwalic komus nowe bmw na kilkanascie tys, a u siebie miec jedna ryske na progu, do zamalowania za 5 zl :D :D:D:D

ps.
tylko C I P Y maja Jeppy :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 października 2006, 22:53 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie chcę być upierdliwy - ale skąd Wy macie te ceny?????
Przecież jeszcze jezdny GAZ69 i to raczej do remontu to wydatek 7kPLN i to przy dużym szczęściu - to auto jest bardzo chętnie "zbierane" przez terenowych oldtimerowców. Z kolei UAZ, z którego sie już sypie, ma sprawne redukcje i kiepską blachę, z oryginalnym jeszcze dychającym silnikiem poniżej 5-6 kPLN jest w ogóle nie dokupienia - no chyba, że ktoś ma super farta i trafi na właściciela idiotę. A w ogóle to nie zabierałbym się za szukanie powyższych jakby nie miał na to co najmniej dziesięciu patoli - no chyba, że chce się kupić skorupę np. Muscela do zabudowania "od zera". Radzę zauważyć, że znośny remont blachy może kosztować nawet 10 kPLN, a samochód to nie tylko blacha.....
Temat łady niwy - też mi "podpadł" - to jest wbrew róznym opiniom kultowe auto w pewnych kręgach. Szmelc z połowy lat osiemdziesiątych z blachą kwalifikującą się do naprawy głównej i silnikiem z kompresją komarka może kosztować 4tys. Nowy z salonu co prawda tylko nieco ponad 30kPLN, ale ..... trzeba doliczyć podatek za auto spoza UNII i łączenie jak mi podawał dystrybutor tych pojazdów w Poznaniu wyskoczyć trzeba z ponad 50 patoli!!! Chciałem żonie kupić nową niwkę - i jak usłyszałem tę cenę wymiękłem :( :( :(
Jezdna NIWKA z lat dziewięćdziesiątych z przyzwoitą blachą może kosztować nawet 16 patoli (nawet się swego czasu zastanawiałem nad takim egzemplarzem) - choc wiem, że czasem na all.. zdarzają się okazje (no chyba, ze to jakieś szwindle). Co do silników andorii to taki motorek kosztuje też nie mało - teść sprzedawał dwa firmowe zgnite żuki z takimi motorami i poszły po 5kPLN każdy.
A w ogóle to niwka nie jest taką super terenówką bo przynajmniej przednie zawieszenie ma chyba na mcpersonach. Kolega ze środowiska mówił mi, że prawdziwe auto terenowe zawieszone powinno być na resorach piórowych - cała reszta jak wspominał to atrapy dla krawaciarzy i panienek, którzy chcą sobie poszpanować....

Pozdroofki i szczęścia w poszukiwaniach

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 października 2006, 09:37 
Podpułkownik
Podpułkownik

Niwą przejechałem 100 tysięcy km bez żadnej usterki. Zmieniłem fotele, koła i trochę wygłuszyłem - nigdy mnie nie zawiodła.
Jej wielką zaletą było, że się pchałem, gdzie chciałem bez oszczędzania, zostawiałem byle gdzie itp. Miała ręczną pompę paliwa i... korbę ;)

A tak przy okazji: pozbywam się własnie nissana Terrano I - stan świetny i silnik V6 trzylitrowy 150 KM - oddam naprawdę tanio!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 12 października 2006, 00:47 
Generał Brygady
Generał Brygady

P_38 napisał(a):
Niwą przejechałem 100 tysięcy km bez żadnej usterki.

Jak się mojej żonce rozleci obecne auto - na pewno kupię jej NIWKĘ - trochę z myślą o sobie :666
Widze, że te autka zbierają bardzo pochlebne opinie...

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]