Witam!
Widze Dawidzie, że wziełeś za bardzo do siebie to co napisałem.
Nie twierdze, że naukowcy to jakieś typki spod ciemnej gwiazdy czyhające tylko na sposobnośc aby oszukać ludzkośc. Ale sam powiedz; czy możesz STWIERDZIĆ JEDNOZNACZNIE, że wśród naukowców nie zdarzają się tacy którzy na miano naukowców nie zasługują (swoją drogą, z pewnością nie zasługuje na to Daninken) Tacy zdarzają się w polityce, handlu, służbie zdrowia itd. nauka nie jest tu wyjątkiem.
Dawid Mazurek napisał(a):
Ciekawe ilu z czytelników Danikena (czy innych pseudonaukowców), lub oglądaczy sensacyjnych programów o prawdziwej naturze piramid, zadało sobie trud przyswojenia kilku grubych ksiąg akademickich trakatujących o egiptologii, przeczytało jakieś artykuły naukowe a w periodykach naukowych, czy choć w ogóle ma za sobą jakiekolwiek wprowadzenie do archeologii...
no dokładnie, a Ty przeczytałeś? :)
Dawid Mazurek napisał(a):
Bax - wybacz, ale nie jesteś dla mnie jakimkolwiek autorytetem w dziedzinie piramid, a ponadto arguemnty, których używasz są tak oklepany jak kreacjonistyczny "brak ogniw" - na pewno dobrze szukałeś wyjaśnienia w naukowej literaturze egiptologicznej?
nawet się nie staram....a co do "oskarżenia" o głoszenie kreacjonizmu to chyba jednak jesteś troche na tym punkcie przeczulony...i ja to rozumiem, nie jest to z mojej strony jakiś poważny zarzut. ;)
Co do pewnych rzeczy to jestem w stanie się zorientować kiedy wciskają mi kit. Widziałeś kiedyś wnętrze piramidy? Na pewno tak. Widziałeś tam coś z przedtem wymienionych rzeczy? Wiesz na czym oparto teorie, że największa z piramid to piramida Cheopsa? Gdybyś wiedział nie był byś taki pewny stanowiska tradycyjnych naukowców.
Pozdrawiam.