Wróbel napisał(a):
Witam wszystkich,od 4 lat używam Garrettów,ACE 300,potem GTP 1350,teraz kupiłem GTI 2500.Właściwie ma sporo z tego poprzedniego,ale mam kilka pytań do posiadaczy GTP.
1.Funkcja All metal.Nigdy wcześniej na niej nie pracowałem,więc nie wiem,czy u Was także sprzęt właściwie wyje w tej funkcji cały czas ?czy jest to kwestia tego,że źla dostrajam do gruntu?Ciężko to wytrzymać.Owszem raz jest głośniej,raz ciszej,ale cały czas słychać płacz i nie jest to tylko sygnał wiodący,takie mam wrażenie.Wy też tak macie,czy ja coś pieprzę bo nie mam wprawy.Kilku z Was pisało,że jest to jedyna funkcja na jakiej pracujecie a mnie ciężko to sobie wyobrazić w takiej kakofonii.
Pytanie 2.W tej samej funkcji,jeśli już mam sygnał i chcę kopać.to ma sporo problemów z lokalizacją fantu,wtedy właściwie mniej lub bardziej,ale wyje wszędzie,podstawiane pod sondę kawałki ziemi dają sygnał prawie zawsze,mimo,że są puste.Co jest grane?co robię źle?
A może Wy już po wstępnej lokalizacji włączacie dyskryminację?Dodam ,że szukam głównie kolorów.Pomóżcie.Pozdrawiam wszystkich.
Witam,
początkowo miałem podobne problemy z ciągłym wyciem w słuchawkach ale wraz z nabraniem doświadczenia (oczywiście tylko wstępnego - 6 m-cy) sytuacja zmieniła się - i nadal poprawia się. Wg mojej oceny kluczowe jest ręczne dostrojenie do gruntu, a następnym krokiem ustawienie sygnału wiodącego i zasięgu. Bardzo cenne są uwagi kolegów z forum poszukiwaczy.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników GTI,
vM