Cytuj:
Przyznac jednak muszę, że szukanie po drogach i polach to po prostu relaks w porównaniu z warunkami leśnymi - ale cóż sprawdzić trzeba.
A gdzieee tam... dla mnie szukanie w lesie jest 100 razy prostsze i przyjemniejsze. Z paru powodów:
1. Na polu słońce grzeje jak... nie będe się wyrażał. Lubie czasem leśne polany i łąki aale szybko chowam się do lasu :666 Cień...
2. Jak na polu słońce nie grzeje to może z pola być bagno w którym łatwo zapaść się nawet za kostki :wq W lesie tego problemu nie ma.
3. W lesie jakoś jest o wiele równiejszy grunt a ja nie lubię nosić butów za kostkę więc wolę las...
4. No i z lasu nie wracam taki usyfiony :1
5. Na polu wiem że nic większego nie wyciągnę bo i tak jest dawno rozorane na kawałki. A w lesie...
Mogę wyciągnąć co tylko chcę (Gorzej jak las był orany), wszystko jest możliwe...
6. Na polu szybko się zniechęcam bo nie widać żadnych śladów (Poza grodziskami gdzie się nie kopie) działalności człowieka (Tej dobrej dla poszukiwaczy :666 )... A w lesie jak na dłoni... okopy, ziemianki itp...
Co nie znaczy że na polu nie szukam. Ale jak mam do wyboru pole/las to wybiorę las.