Teraz jest niedziela, 1 lutego 2026, 08:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: JAk postępowac gdy znajde rozrywke :que
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 01:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam
Jeśli znajde rozrywke i będe chciał ją zgłosic na :cop to czy jak dzwonie od razu na miejscu to mam chowac wykrywke czy zwijac sie na
w chate i potem zgłosic(wskazanie miejsca poprzez przybycie poldkiem na miejsce zdarzenia wow) a jak sie spytają jak to znalazłem (świeżo kopane i takie tam) to czy spotkają mnie jakieś konsekwencje ze strony :cop :que :que
Może był ktoś w takiej sytacji i podzieli sie swoimi uwagami co do sposobu zachowania sie, co wtedy im tam powiedziec :que
Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 01:05 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Bovver, wytłumacz mi niewtajemniczonemu co to jest ta "rozrywka"?? Bez tego to ja nawet jakbym chciał to niewiele pomogę :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 01:13 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

niewypał, niewybuch, amunicja granaty itp

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 01:50 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

aha, tak więc moja praktyczna rada: zawiadom policję ale z daleka. Jeśli jest to niewypał z czasów II wojny, to Ty jako znalazca, na nic im się nie przydasz. Przyjadą saperzy i będzie po sprawie! Jeśli się ujawnisz, konieczne będą przesłuchania itd, ani oni nie będą z tego zadowoleni ani Ty. Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 02:39 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeszcze lepiej jesli bedziesz uwazal te operacje za w miare bezpieczna wykop gleboki dol,ostroznie wloz ten towar zapalnikiem w dol i zakop,bedziesz i ty mial mniej problemow i sluzby,a miejsce bedzie bezpieczne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 09:36 
Major
Major

Można też, zawiadomić bezpośrednio Patrol Saperski, oni nie wnikają po co kopałeś i po co ci detektor. Przyjeżdżają robią swoje i odjeżdżają. Pozdro.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 10:02 
Generał Broni
Generał Broni

Lord napisał(a):
Można też, zawiadomić bezpośrednio Patrol Saperski, oni nie wnikają po co kopałeś i po co ci detektor. Przyjeżdżają robią swoje i odjeżdżają. Pozdro.

Nie do końca!
Ostatnio były jakieś głupie przepychanki odnosnie tego kto płaci za robote saperów (mówię o saperach z Kazunia pod Warszawą)
Naczelnik gminy Ożarów ich wezwał i wystawili mu rachunek....
Na pewno nie jest dobrze kojarzyć się :cop z piszczałka itp. Owszem, zadzwonić powinno się na policję i ich powiadomić ale złozyć krótki raporcik ustnie - proszę pana, w tym to a tym miejscu leży pocisk haubicowy. Zaznaczyłem miejsce torebkami foliowymi przywiązanymi do patyków wpitych wkoło.....
Lub jak masz GPS to mówisz - notuj pan...... i jak się pyta kto to mówisz Obywatel RP proszę pana. do widzenia. i lu! jedna przecznicę od budki.

Faktycznie jest tak, znów piszę z własnego doświadczenia, że zgłoszenie spowodowało legitymowanie mnie i protokulik spisywany przez 1,5 h co wydatnie obniżyło mój "urobek" dzienny........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 13:06 
Generał Broni
Generał Broni

Kocio napisał(a):

Faktycznie jest tak, znów piszę z własnego doświadczenia, że zgłoszenie spowodowało legitymowanie mnie i protokulik spisywany przez 1,5 h co wydatnie obniżyło mój "urobek" dzienny........

Kocio :piwo :piwo :piwo . Zawsze z wielkim zainteresowaniem czytam Twoje posty. Jak dla mnie jesteś mistrzem napradwę dobrego humoru. To świadczy, że jesteś człowiekiem bardzo pogodnym, wesołym i zadowolonym z życia i poszukiwań:1 :1 :1 To bardzo ważne.

Gratuluję i pozdrawiam.

ps. Musiałem to napisać choć nie nie jest w temacie jednak proszę moderatora o nieusuwanie tego postu. Jak dla mnie Kocio jest niesamowity.

Ostatnio edytowano niedziela, 28 stycznia 2007, 15:43 przez vincent_vega_69, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 15:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dzwonisz po saperów przyjadą zabiorą i po sprawie.
Dzwonisz na policje przyjedzie policja i saperzy. Saperzy odjadą, a policja robi ci przesłuchanie, po co szukasz dla czego, sprawdzają ci chate za pustą łuskę ciągają po sądach itp. Ale nie mają prawa odebrać wykrywki. Więc lepiej zadzwonić po saperów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 15:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Może nie uwierzycie, ale najlepszą metodą jest powiadomienie prasy. W wakacje powiedziałem kumplowi dziennikarzowi o niewypale, on zadzwonił na policję a ci, mając oddech prasy na karku, od razu ruszyli na miejsce. Niestety patrol saperski przyjechał dopiero po 24 h, a do tej pory przy 8.8 czuwał OSP.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 16:07 
Podpułkownik
Podpułkownik

Wiesz , nie samych głupków do milicji przyjmują. Niektórzy nawet myślą - wytłumasz potem takiemu , że znalazłeś niewypał na głębokości 30 cm. Tylko jak ?? Najlepsza metoda to "na grzybiarza" albo "na pieska". Masz pewnie znajomych którzy nie kopią i nie mają w domu nic niezgodnego z debilną ustawą :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 16:48 
Generał Broni
Generał Broni

Dylan napisał(a):
"na grzybiarza" albo "na pieska".

hmm na pieska znam, ale jak to jest na grzybiarza ;) nie próbowałem ;) :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 18:04 
Generał Broni
Generał Broni

vincent_vega_69 napisał(a):
Kocio, .......... To świadczy, że jesteś człowiekiem bardzo pogodnym, wesołym i zadowolonym z życia i poszukiwań:1 :1 :1

Vincent - Pierwszą wykrywkę miałem w 80' latach.
Przez ten czas miałem troche różnych bliskich spotkań trzeciego stopnia......... i może jestem troche skażony Unikaniem za wszelką cene takich spotkań bo za komuny zawsze kończyło sie to prawie źle lub źle.
Może teraz jest troche lepiej ale ja zawsze uważam że lepiej z odległości.........

A co do mojego humoru to masz rację! Nie skarżę się na swój los, każda boratynka podbija mi adrenalinkę a wesoły jestm nawet w chwilach grozy. Chyba dlatego chętnie jeżdżą ze mną ludzie na wykopki. Poza tym zawsze jestem optymistycznie nastawiony i chętny do pomocy.
"""samochwała w kącie stała"'"

Skoro juz powiedziałeś "A" z tym browarkiem to czas niebawem nadejdzie, że lody pussczą i ziemia zmięknie.... Chętnie zapraszam na wykopku wspólne.
Możemy jeszcze ten browar wcześniej spozytkować w PUB'-ie przy dyskusji o skarbach....... :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 19:14 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki za zaproszenie. Odpowiedź poszła na priv.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 lutego 2007, 11:23 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

mhhh.... Zawiadomisz policje...panowie przyjada... bedzie wizja lokalna....jak, gdzie, kiedy, po co i dlaczego... beda jak zwkle nie zadowoleni.. bo pużniej Cię puszcza a sami bez wzgledu na pogoda beda musieli "koczować" przy rozrywce az nie przyjada panowie saperzy... ta wiec Twoja chec dobrej woli i bezpiczenstwa innych moze obrócić sie pozniej przciwko Tobie.... tak wiec decyzja nalezy do was jak postapicie...ja zakopuje takie "zabawki" głeboko i jest spoko:)Lezało w ziemi 70 lat to polezy nastepne 70 :1 :1 :1
POZDRO :) :) :)

Ostatnio edytowano czwartek, 1 lutego 2007, 15:03 przez johnwojtas, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]