Teraz jest czwartek, 2 lipca 2026, 01:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 09:18 
Kapral
Kapral

Jeszcze jedna

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 10:40 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

RadekP powiedz jak sprawuje sie wykrywacz, jestem ciekaw, powiem szczerze ze jeszcze z nim nie byłem w terenie a na razie warunki pogodowe nie pozwalają i oczywiscie moja praca a na dodatek w sobote jestem na imprezie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 11:07 
Kapral
Kapral

Zacznę od konstrukcji: jak wspomniałeś jest solidna - ja kopię głównie w lasach i tu wykrywacz sprawuje się doskonale. Ostatnio zacząłem korzystać ze słuchawek - lepiej słychac sygnał. Akumulatory to doskonałe rozwiązanie - bardzo długo trzymają (ja w poprzednim sezonie ładowałem 3 razy - niedzielne wypady 2-3 godz.). Zauważyłem, że duzy wpływ na czułość i zasięgi wykrywacza ma odpowiednie dostrojenie do gruntu. Ja głownie chodzę po terenie przyczółka na Wiśle, więc teren jest cholernie zaśmiecony odłamkami - do tej pory Hardy reagował odpowiednio (wg instrukcji) na kolor i duże fanty (wskazania wskaźnika). Jezeli chodzi o zasięg to nie kopałem 3 metrowych dołków - z tego co pamiętam najbłębiej leżał ruski F1 - jakieś dwa-trzy sztychy fiskarsa (Hardy pokazał jako kolor lub duzy metal). Mój wykrywacz jest stabilny - jak przywalę w coś wystarczy wyzerować przyciskiem na rączce. I tyle....
Radek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2007, 00:22 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

moim zdaniem wykrywacz jak wiele innych pracujacych na tej czestotliwosci wykonanie wyglada solidnie zasiegi podobne jak konkurencja wiec za ta kase zadna sensacja ale to tylko moja opinia pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2007, 09:41 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Do czego służy i jak działa pozycja "Select", bo nie widzę takiego potencjometru?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2007, 10:42 
Kapral
Kapral

Tzw. swoimi słowami: po przełączeniu przełącznika z pozycji "all" na "select" wskaźnik wykrywacza pokazuje rozróżnienie na małe przedmioty żelazne i kolor+duże przedmioty żelazne (wtedy trzeba kopać - może to być blaszka aluminiowa lub pocisk 155 mm - tak miałem :)). Wzrastający poziom dźwięku informuje że coś mamy pod sondą a wskazania wskaźnika co to może być...
Pozdrawiam
Radek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 marca 2007, 20:56 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Spędziłem dwie dodz. z hardym w terenie (nareście) o to moje wrazenia.
Dobrze sobie radzi w terenie zasmieconym skazówka dokładnie pokazuje co jest pod cewką, odamki zardzewiałe puszki po farbie wykrywacz traktuje je jako przedmioty niepożądane.
Włozyłem krążek z miedzi o sr.5 cm miedzy zardzewiałe puszki, wykrywacz znalazł go i potraktował pozytywnie, czyli wskazówka w prawo. Krążek z miedzi o średnicy 5 cm znalazł w gruncie piaskowym na głębokosci o koło 35 cm wskazówka w prawo.
Jesli chodzi o zasiegi max to jeszcze nie jestem w stanie nic powiedziec ,mysle ze w niedziele bede wiedział więcej.

Ostatnio edytowano wtorek, 13 marca 2007, 13:17 przez ROBERT65, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 marca 2007, 21:16 
Major
Major

Gdybyś miał go porównać z wykrywaczami jakie do tej pory miałeś, to jak byś go ocenił?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 marca 2007, 21:40 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Do szukania drobnicy czyli małych monetek nie bardzo się nadaje dobrze sobie radzi z wiekszymi przedmiotami. Jeżeli chodzi o max zasięgi to ma podobne jak hs3.Fakt ze nie ma dyskryminacji, ale przy szukaniu na selekt wskazówka bardzo dobrze pokazuje żelazne niepożądane przedmioty.
Porównałbym go do hs3 jesli chodzi o parametry, a o jakosć wykonania to dał bym duży plus.

Ostatnio edytowano wtorek, 13 marca 2007, 13:19 przez ROBERT65, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]