Teraz jest czwartek, 18 września 2025, 20:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2003, 20:33 
Specjalista
Specjalista

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Quote:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR>Pic jest zabezpieczony. Ale wystarczy podłaczyć do wyjścia oscyloskop (najlepiej dwukanałowy) i zmierzyć przebiegi.Pic generuje 3 impulsy. Jeden załączający tranzystor mocy, drugi wystawia adres 0 dla multipleksera, trzeci impuls wystawia adres 01 dla multipleksera. Drugi impuls jest 30us po pierwszym, trzeci impuls 200us po pierwszym. Może to napisać nawet początkujący programista <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End --> <BR> <BR>Jeśli to prawda co mówisz to chyba zabiorę sie za napisanie takiego programiku, ale na ATMEL-liku bo na PICach za bardzo nie znam. <BR>Muszę tylko przyjrze sie temu schematowi czy aby taka zmiana sprzętowa nie pociągnie za sobą jakiś innych zmian i czy to bedzie aby "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! działać. <BR>PS.Czy te impulsy mierzyłeś dokładnie ?
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 listopada 2004, 16:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

jestem dopiero początkującym jeśli chodzi o budowe wykrywaczy i chciaem się dowiedzieć czy jest sens robić ten wykrywacz minipuls-3???złożył go ktoś z was już jeśli tak to jak to cudo śmiga???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 20 listopada 2004, 14:53 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
Skladałem wg projektu M.Stuarda na PICu ,chodzi rewelacyjnie Jabel zostaje w tyle,bardziej stabilna praca i lepsze zasiegi tylko łyka sporo prądu 150mA.Prosta budowa latwe strojenie i prosta sonda.Polecam.
Błedy w schemacie i oprogramowaniu PICa ale mam poprawiony sofcik mogę podesłac zainteresowanym na maila.
Jak coś to miłego składania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 listopada 2004, 19:59 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

te wspomniane błędy to w którym wykrywaczu występują??
gg:3573783

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 21:45 
Szeregowy
Szeregowy

Witam Wszystkich Poszukiwaczy i Przepraszam że odświeżam już "zakurzony"" temat.
Mam wielką prośbę do osób które składały MiniPulsa 3 aby odwiedziły mój temata Na Elektroda.pl
Będę bardzo wdzięczny za Pomoc i może jakieś sugestie , oto LINK:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic240081-0.html

Jeszcze raz Dziękuję i Pozdrawiam Poszukiwaczy ;))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Wyszukiwacz na uC
PostNapisane: wtorek, 20 marca 2007, 13:28 
Szeregowy
Szeregowy

Poszukuje schamatu najprostrzego wykrywacza na jakimkolwiek mikrokontrolerze. Nie jest najwazniejsze zeby dzialal jak najlepiej tylko o to aby po prostu zadzialal. Gdyby jeszcze byl program do niego to juz super. Przewijaja sie tutaj rozne linki tylko moze ktos doradzi w ktorym nie bedzie problemow tez z dostaniem elemenetow.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 20 marca 2007, 18:48 
Kapitan
Kapitan

http://www.groegernet.de/schematics/metall1.html
na siłę można by go jeszcze uprościć, ale myślę, że jest wystarczająco prosty...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 marca 2007, 00:36 
Szeregowy
Szeregowy

Dzięki! Mam teraz pytanie co do cewki jaka ona ma być? A co sądzisz o tym wykrywaczu http://home.skif.net/~yukol/MetalE.htm ponoc tego uC juz sie nie da kupić. Aha i w tym proponowanym przez Ciebie co wskazuje ten wyswietlacz?
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2007, 00:04 
Kapitan
Kapitan

Oj nie znam niemieckiego, musisz sobie przetłumaczyć, warto zajrzeć też do kodu źródłowego w C - link na dole strony.
Tego Atmela można pewnie na allegro dostać i chyba na Wolumenie widziałem je. Tylko że to BFO jest.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]