ozywie troche temat
mam SE od stycznia, i jakos probuje sobie z nim radzic
chodze na czulosci ok 28 - z wlaczonym trybem semi auto - sporo ulatwia poszukiwania. no i mam pytanie, czy jest jakis przedzial, w ktorym oscyluje tryb semi auto, czy jak ustawie czulosc na 28, to nie bedzie tak, ze automatycznie wykrywacz zmniejszy czulosc do np. 14 ?? bo wtedy to sie mija z celem.
chodze na iron mask ustawionym na ok 30% zaczernienia ekranu, oraz z gainem ustawionym na 8 - i nie mam problemow z blednymi sygnalami. jezeli juz jakis sie pojawi, staram sie zdjac darn badz odgarnac ziemie, i sprawdzam czy aby czegos nie ma pod cewka. i w 80% okazuje sie ze to jakis fant lezacy glebiej.
zauwazylem rowniez, ze czesto jak jest dobry, wyrazny sygnal i wykopie sie dolek - to sygnal zanika. wtedy staram sie pinpointem zlokalizowac sygnal w dolku i wyrzucam go z ziemia na zewnatrz gdzie wykrywacz juz go widzi. podejzewam ze ma to zwiazek z tym, ze w gruncie wykrywacz wylapuje sygnaly lepiej, niz gdy juz ten grunt czescowo odslonimy.
no i ostatnia sprawa - czy tylko ja mam problemy z lokalizacja przedmiotu pod cewka? staram sie omiatac sygnal z obu stron i w polozeniu o 90 stopni. no i gdy zlokalizuje miejsce gdzie powinien lezec fant, kopie obok zeby nie uszkodzic. ale niestety trafiam w przedmiot
dzis tak skasowalem zloty medalion i prawie przecialem pruski niesmiertelnik na pol :(:(:(
no i zdjecie dzisiejszego udoju :)
[ img ]