|
Mysle, ze wystarczajaco duzo przeczytalem. Ludzie na forach kloca sie bez konca, jaki wykrywacz bardziej oplaca sie kupic, ale duzo z tego nie wynika. Dlatego prosze was tutaj o rade, jaki wykrywacz bedzie lepszy DLA MNIE.
1. W lasach zamierzam szukac, jak najbardziej. Czy w ACE150 jest tryb odpowiedni do tego typu poszukiwan? (UWAGA ! nie szukam zelaza ! Tylko kolor ! [luski, odznaki, niesmiertelniki itd], wiec all metal raczej odpada). Cos mi sie wydaje, ze tutaj skuteczniejszy bylby ace250, z powodu bardziej rozbudowanych ustawien. JEdnak moge sie mylic, i czekam na wasza opinie.
2. Ostatnio znalazlem wspaniala miejscowke na wykopki. Tyle ze sprawa wyglada tak. Na miejscu moze byc od groma lusek, moze wpasc odznaczenie, jakies zelazo na pewno bedzie. Tyle ze, w tym miejscu leza pod ziemia takze monety. Jak ustawic ACE150, aby dyskryminowal zelazlo, lapal luseczki i inna kolorowa militarke, oraz monetki jednoczesnie? I oczywiscie zebym nie nakopal sie przy tym za duzo smieci... W tym przypadku takze mi sie wydaje, ze bardziej rozbudowane ustawienia w ACE250 beda korzystniejsze do tego typu poszukiwan- jednak prosze o wasza opinie, to tylko moje domysly.
3. W ACE 150 mamy tylko trzy tryby... Wszystkie metale, biżuteria, monety. Oczywiscie z tego co przeczytalem, tryb coins jest bezuzyteczny na polskich ziemiach. Wiec wlasciwie mamy dwa tryby. All metal odpada ze wzgledu na typ moich poszukiwan. Czy i tym razem mam racje, ze ACE250 bedzie dla mnie lepszym sprzetem?
4. Garret 150 ma mniej "kresek" do zaznaczenia w czulosci. (bodajze o cale cztery). Czy utrudnia to prace z wykrywaczem? Pojawiaja sie falszywe sygnaly?
5. Ktory z wykrywaczy bedzie lepiej dyskriminowal zelazo? (lub inaczej, czy 150 zdyskriminuje zelazo). Nie przepadam za malymi bezksztaltnymi kawalkami zelaza, oraz za duzymi urwipalkami. Najchetniej w ogole nie kopalbym takiego rodzaju... ehem... "fantow".
6. Moze pytanie troche zw yprzedzenmiem, ale czy sa jakiekolwiek problemy ze sprzedaniem uzywanego ACE150? WIem, ze na 250 ludzie sie rzucaja...
PS Oczywiscie, jezeli bede mial jeszcze jakies watpliwosci, wszytko napisze w temacie. Mam nadzieje, ze temat na tyle sie rozwinie, ze juz wiecej na tym forum nie pojawi sie tego typu pytanie, bo na wszytko beda odpowiedzi w temacie. Goraco zapraszam innych ciekawskich do zadawania pytan na temat tych wykrywaczy.
|