Teraz jest wtorek, 7 kwietnia 2026, 19:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 3 marca 2004, 23:20 
Lew morski

Temat budzi sporo emocji bo tu w Polsce nie ma chyba rodziny, ktora by nie ucierpiala w II ww...ja jednak nie moge usprawiedliwic ruskich - w mojej opinii to jedni byli warci drugich. To co wyprawiali ruscy np. w Gdansku, ale i w calej Polsce takze po wojnie to masa bandytyzmu i zbrodni. Szkoda, ze nie bylismy w stanie sami zdecydowac o swoim losie. Mysle, ze jednak " odklamywanie" historii powinnismy zostawic historykom wierzac w ich profesjonalizm i obiektywizm - my "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! za malo wiemy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 marca 2004, 00:05 
Podpułkownik
Podpułkownik

Co do ruskich to musimy zgodnie chyba potwierdzić, że to była i jest swołocz! Dzielna Krasnaja Armia kradła, gwałciła, robiła to "legalnie" tak jak niemiaszki. POtem położyli nas pos sobą na 40 lat i próbowali wmawaić, że karj jest w socjaliźmie a nawet nie był w ptrzedsionku prawdziwego socjalizmu. Ale cóż.. prawdę może i znajdą historycy za jakieś kilkaset lat, bo teraz jest jeszcze zbyt wielu świadków i ich rodziny... my tego nie doczekamy, może nasze wnuki.. albo ich wnuki.. pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2004, 01:54 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
Niestety, wygląda na to, że to fakty i jeszcze jedna czarna plama w historii naszego kraju. Dokumentacja tej zbrodni dotyczy 58 000 zamordowanych cywilów w okresie (1919- 1949)- kobiet, dzieci, starców tylko dla tego że byli Niemcami i należało wziąć odwet. Jak widać wszyscy są >tacy sami a przepaść między nami<. Nieważne Niemiec, Rusek czy Polak--Dachau,Oświęcim, Brzezinka = Katyń, Kozielsk, Starobielsk = Bromberg, Eichdorf czy też Jedwabne . Należy z ubolewaniem stwierdzić , że zawsze znajdą się ludzie , którzy mogą pokłady czarnego charakteru skierować przeciw drugim. Potrzebne tylko odpowiedni zbieg zdarzeń i okazja która pozwoli im potem usprawiedliwiać swoje czyny przed innymi i własnym sumieniem.
Jakie POLSKIE zbrodnie Ziboli chcesz porownac ze zbrodniami hitlerowsich niemiec???? Jakie POLSKIE zbrodnie chcesz porownac ze zbrodniami stalinizmu ???? stodole w Jedwabnem i wyimaginowany mord niemcow propagowany przez ordynarna hitlerowska propagande -NAZYWASZ TO DOKUMENTACJA ???? . 58 tys zamordowanych cywili przez 20 lat- Czy wiesz ile cywili(kobiet i dzieci )niemcy puscili z dymem w samym tylko oswiecimiu przez 5 lat ????!!!! PRAWIE POLTORA MILONA . CO TY POROWNUJESZ ??!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2004, 11:59 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Co do tej książki. Obejżałam kilka zdjęć, które tu podaliście i szczerze mówiąc jakoś mnie nie przekonały... Skąd wiemy, że na tych zdjęciach nie są akurat Polacy (ci martwi)?!? A te pierwsze zdjęcie z tym gościem, który się "modli". Dla mnie jest one strasznie sztuczne... Na drugim zdjęciu (jeśli się nie myle) jest kilku niemieckich żołnierzy - prawdopodobnie są to żołnierze Wehrmachtu, którzy wkroczyli do Polski po 1 września 1939r, a skoro jest to niedaleko Bydgoszczy to: albo są to grupki dywersantów z Selbstschutzu, którzy zostali zabici przez oddziały armi Pomorze - w obronie własnej i ludności bydgoszczy!!!, albo są to Polacy, któzy zostali zabici przez Niemców po krwawej niedzieli bydgoskiej ( a wspomne, że to wszystko zaczeły właśnie te niemieckie grupki dywersantów, otwierając ogień do przeciągających się oddziałów armii Pomorze, a potem już wiadomo co się stało). Według mnie jest to czysta propaganda. Jak patrze na te zdjęcia, to kłamstwo kłuje aż w oczy (szczególnie te pierwsze)

Ostatnio edytowano piątek, 12 marca 2004, 22:25 przez monia_1232, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2004, 19:16 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Tu jest poprawny link http://www.jrbooksonline.com/polish_atrocities.htm . W poprzednim byla niepotrzebna kropka. Moja wiedza w tym temacie jest ograniczona. Cala sprawa wydaje mi sie mocno naciagana. Dr.Goebbels "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! usmiecha sie w grobie. Tacy biedni Ci niemcy. Najpierw Polacy bestialsko wymordowali ich cywilow a potem jeszcze alianci zrownali ich miasta z ziemia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2004, 22:30 
Lew morski

Co za neonazistowskie brednie!!! Az mialem klopot z dobrnieciem do konca - choc haselka w stylu Gdansk jest niemiecki i nie daj sie rozbroic bialy czlowieku czy cos w tym guscie wskazuja co autor ma we lbie.Mam propozycje dla naszych hakerow aby skasowali ta strone bo faktycznie jakis glupawy czlowiek z innej czesci swiata jeszcze w to wszystko uwierzy. I tu zgadzam sie tez z ktoryms z przedmowcow ze powinnismy jednak wiecej pisac na te tematy w necie - tylko czemu jakas oficjalna instytucja tym sie nie zajmuje???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 marca 2004, 01:03 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
Hańbą jest to że Polacy byli w to wmieszani.
Polacy sami sie w to nie wmieszali a biorac pod uwage ogolna liczbe ludnosci to statystycznie polakow wymordowano najwiecej w tej wojnie. Kazdy krok niemieckiego zolnierza na ziemie Polskie byl naznaczony nowym aktem terroru. W swietle NIEPOLICZALNYCH zbrodni hitlerowskich ostatniej wojny uwazam za niesmaczne wyluszczanie WYIMAGINOWANYCH ,niepotwierdzonych i bazujacych na niemieckiej propagandzie (ktora nota bene jest dalej w tym temacie aktywna) domniemanych Polskich "zbrodnI".
ZADEN NIEMIEC NIE MA I NIGDY NIE BEDZIE MIAL PRAWA OSKARZAC POLAKOW O ZBRODNIE WOJENNE a tworcy stron z taka ohydna propaganda powinni za to odpowiedziec przed sadem ... najlepiej w Norymberdze .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 marca 2004, 14:31 
Weteran
Weteran

Cytuj:
Hańbą jest to że Polacy byli w to wmieszani.

Tutaj chodziło o Jedwabne :idea

Cytuj:
ZADEN NIEMIEC NIE MA I NIGDY NIE BEDZIE MIAL PRAWA OSKARZAC POLAKOW O ZBRODNIE WOJENNE

Jeśli to jest ogólna opinia to do jednolitej UE mamy jeszcze baaaaaaaaardzo daleko :666 . (I nawet dobrze ;) ).
Zresztą tutaj nie chodzi o wyłuszczanie i porównywanie kto więcej a kto mniej. Chodzi o obalenie mitu: "Polacy nigdy nie popełniali zbrodni. Byli, są i będą niepokalani".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 marca 2004, 16:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Fakt: Polacy (tak jak wszyscy inni) dzielą się na dwie grupy - na dobrych i złych - z tą różnicą, że tych złych było o wiele mniej (wobec całego narodu to była garstka)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 lipca 2004, 22:28 
Specjalista
Specjalista

Fakt jest taki ze to nie polacy napadali i mordowali wszystko co sie rusza w niemczech tylko odwrotnie .Odnosnie potencjalnych wymordowanych niemieckich osadnikow z bydgoszczy i torunia to kazdemu kto czytal ksiazki z przebiegu odwrotu naszych armi we wrzesniu 39 wiadomym jest ze ci wlasnie niewinni niemieccy osadnicy donosili, dokonywali sabotazu a takze zbrojnych napasci na wycofujace sie odzialy polskie. Np w Bydgoszczy strzelali z okien z broni automatycznej ,rzucali granatami w przechodzace przez miasto polskie odzialy.W toruniu dokonali zaboru wozow kolumny amunicyjnej.Nie ma sie wiec co dziwic ze dochodzilo do aktow samosadow i egzekucji na zdrajcach wykarmionych na polskim chlebie ,co w swietle dzialan wojennych mozna smialo potraktowac jak sad polowy.
Szczegolnie patrzac na dokonania tychze niemieckich osadnikow w czasie okupacji mysle ze analizowanie tego tematu i kalanie sie w stylu pana kwasniewskiego jest zalosne i uwlacza tym ludziom ktorzy za was polacy w tej wojnie zgineli z rak tych niewinnych biednych niemcow. A co do EU to oby sie nie okazala 4 rozbiorem bo zasada naszego w niej funkcjonowania moze byc bardzo zblizona. Po stuleciach wojen nas nie zdobyli wiec teraz zmienili metode i nas kupuja i jak na razie dobrze im idzie.
I wszystkim sie to podoba :gil

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 lipca 2004, 12:24 
Felix Hobus Drugi

Witam
Może dorzuce swoje dwa (nie trzy,bo by było za dużo)grosze.
w kazdym stadzie znajdą się czarne owce.Tak było,jest i będzie.
I każdym stadzie są owce,która za wszelką cenę wywleką stare brudy czsami tylko po to,
aby wypłynąć na powierzchnię i zlizać trochę śmietanki sławy.Historii nie zmienimy.
Kazdy może interpretować wiadomości na swój sposób.
Wojna jest największym złem,jakie człowiek stworzył...
Wywlekanie wszystkich brudów teraz nie wróży niczego dobrego.
Od nas zalezy jednak w większości,jak pootczą się te losy-jak do tego podejdziemy.
Było,minęło.
Życie toczy sie dalej.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 lipca 2004, 21:26 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ziboli, dobry człowieku. Daleki jestem od polityki, ale już dawno przestałem wierzyć w brednie podawane przez pozornie wzruszonych "dziennikarzy" z TVP i innych typu TVN "nie do wiary". A co do prezydenta RP, to przepraszał za zbrodnie Polaków na Żydach przed zakończeniem śledztwa prowadzonego przez IPN. więcej nie będę pisał po mnie posądzą. Jak chcesz podyskutować to na priva. :afr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 lipca 2004, 21:27 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ziboli, dobry człowieku. Daleki jestem od polityki, ale już dawno przestałem wierzyć w brednie podawane przez pozornie wzruszonych "dziennikarzy" z TVP i innych typu TVN "nie do wiary". A co do prezydenta RP, to przepraszał za zbrodnie Polaków na Żydach przed zakończeniem śledztwa prowadzonego przez IPN. więcej nie będę pisał po mnie posądzą. Jak chcesz podyskutować to na priva. :afr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 lipca 2004, 21:27 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ziboli, dobry człowieku. Daleki jestem od polityki, ale już dawno przestałem wierzyć w brednie podawane przez pozornie wzruszonych "dziennikarzy" z TVP i innych typu TVN "nie do wiary". A co do prezydenta RP, to przepraszał za zbrodnie Polaków na Żydach przed zakończeniem śledztwa prowadzonego przez IPN. więcej nie będę pisał po mnie posądzą. Jak chcesz podyskutować to na priva.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 lipca 2004, 21:28 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ziboli, dobry człowieku. Daleki jestem od polityki, ale już dawno przestałem wierzyć w brednie podawane przez pozornie wzruszonych "dziennikarzy" z TVP i innych typu TVN "nie do wiary". A co do prezydenta RP, to przepraszał za zbrodnie Polaków na Żydach przed zakończeniem śledztwa prowadzonego przez IPN. więcej nie będę pisał po mnie posądzą. Jak chcesz podyskutować to na priva.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]