Teraz jest piątek, 19 września 2025, 14:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 maja 2007, 20:47 
Moderator
Moderator

Witam!
Zasadniczo rowniez podchodze do ,,zakopanego czolgu'' z dystansem..chcialem jedynie rzucic przeciwstawna teorie,taka dajaca cien szansy ze to mozliwe ;)
Osobiscie mam sentyment do tego pobojowiska,to tam stawialem kiedys pierwsze kroki z wykrywaczem ,,home made'',wyciagalem pierwsze fanty,sluchalem mocno przesadzonych opowiesci..
Dzisiaj na najciekawszych odcinkach linii obrony stoi osiedle domkow jednorodzinnych..zazwyczaj w trakcie prac ziemnych (kopanie fundamentow itp) ludzie natrafiaja jeszcze na pozostalosci..reszta rowow dla niewtajemniczonych jest trudna do odnalezienia.
Margolinie-,,wyprawa'' to brzmi doniosle jak dla mnie ;) Co rozumiesz pod tym pojeciem?Chcesz rzeczywiscie poszukac tej maszyny?,czy tez po prostu chcesz sie przylaczyc do jakiejs ekipy?Jesli potrzebujesz namiarow na udany ,,spacer''to pisz smialo na priva,sa na Zywiecczyznie duzo przyjemniejsze tereny (zwlaszcza jesli chodzi o tubylcow) do obcowania z ,,okruchami przeszlosci'' :1
Odnosnie literatury dot.terenu:Sporo znajdziesz w sieci,kluczowych hasel na razie nie podam,bo to zadna frajda jak cos podane,,na tacy'' ;)
Mozesz tez wybrac sie do fortu ,,Wedrowiec'' w Wegierskiej Gorce w ktorys weekend i zapytac o interesujace Cie epizody z przeszlosci..
pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 maja 2007, 21:46 
Moderator
Moderator

A propos Wegierskiej Gorki ....................... uwaga, teraz bedzie link sponsorowany :666
viewtopic.php?t=42542

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 27 maja 2007, 12:53 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Określenie wyprawa to oczywiście jest wyolbrzymienie, ale chodzi mi o to żeby wybrać się z kimś kto ma wykrywacz i spędzić miło czas przy poszukiwaniu czegokolwiek :)

Jeśli chodzi o Kocierz to po tym jak usłyszałem tą legendę o czołgu chciałem usłyszeć wasze zdanie czy to w ogóle możliwe, i przy ewentualnej próbie poszukania jego resztek poszukać jakiś monet albo czegoś w tym stylu.

W forcie Wędrowiec byłem kilkukrotnie (raz jak były uroczystości to udało mi się wejść do środka) jednak jak chciałem zapytać kto ma klucze do niego to nie udało mi się nic dowiedzieć, wprawdzie ktoś pokazał mi jakiś dom gdzie miałem uzyskać informacje ale akurat nikogo tam nie było i tak skończyła się wyprawa :/

A przede wszystkim to chodzi mi żeby wybrać się na próbę i zobaczyć czy to jest rodzaj spędzania wolnego czasu który mi odpowiada.

Argo link który podałeś naprawdę jest "cenny" :) myślę że wybiorę się do Węgierskiej Górki w najbliższym czasie zobaczyć tą wystawę, a na rekonstrukcje bitwy pojawię się na 100%

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 maja 2007, 01:15 
Moderator
Moderator

Kopałem 2 studnie w Kocierz- Basie. Współczuję każdemu,kto wykopie więcej niż 30 cm. Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]