Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 03:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: praca z xl pro
PostNapisane: poniedziałek, 11 czerwca 2007, 15:38 
Plutonowy
Plutonowy

Witam,

Mam już za sobą parę godzin biegania z xl pro ale pewnych rzeczy dalej nie rozumiem.

1. Mam wrażenie, że wykrywacz nie pracuje stabilnie, często przy szybszym machaniu sondą słyszę dźwięk szarpany i wskazówka potencjometru zatrzymuje mi się na "setce" (tryb GEB DISC). Pomaga jedynie reset. Wszystko byłoby ok ale czasami to występuje przy każdym machnięciu...

2. Jest to mój pierwszy dynamik więc kolejny problem może być głupi. Często jest tak, że przemiatając drugi raz nad przedmiotem nie zawsze wykrywacz coś sygnalizuje (za pierwszym razem będzie dźwięk a za drugim już nie), czym to jest spowodowane?

3. Czy to normalne, że po ustawieniu wycinania gwoździ dalej je sygnalizuje? Zazwyczaj są zgięte, więc może to jest rozwiązaniem problemu.

4. Czy któryś z trybów na "militarkę" posiada dyskryminację? Ostatnio wszedłem do lasu i pierwsze parenaście dołków to były odłamki... szybciej stamtąd wyszedłem niż wszedłem :)

Dzięki za pomoc.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 czerwca 2007, 16:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wiele elementów wskazuje, że nie przestudiowałeś wystarczająco wnikliwie instrukcji obsługi. Jest to profesjonalny wykrywacz i jest to nieodzowne.
1. nie komentuję, bo zbyt mało danych
2. nie jest to tylko dynamik, bo ma 2 tryby statyczne
3. prawidłowo dostrojony wykrywacz nie powinien sygnalizować żadnych gwoździ żelaznych. W trybie GEB DISC są eliminowane a w TR DISC wykrywacz się wycisza
4. w trybie TR DISC wykrywacz powinien wyciszać się na mniejsze odłamki żelazne i dawać charakterystyczne sygnały na duże odłamki pocisków oraz czysto sygnalizować odłamki aluminiowe i oczywiście pierścienie wiodące

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 czerwca 2007, 18:28 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

wejdz na forum proscana i tam napisz a otrzymasz odpowiedz........
a tyle co moge powiedziec ze w dynamiku musi byc odpowiednia predkosc przemiatania,nie za szybko i nie za wolno..........
tryb tr disc malo efektowny statyk z dyskryminacja........... lepiej chodzic na geb norm i jak cos jest to trzeba sie nauczyc.......... odlamki mniejsze daje na 30-45 a od 50 warto kopac,........
to tak w skucie
pozdr

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]