Teraz jest środa, 28 stycznia 2026, 22:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 lipca 2007, 10:45 
Generał Broni
Generał Broni

Czy to prawda że wyrok w zawiasach sie zaciera po okresie zawieszenia + pół roku ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 lipca 2007, 11:41 
Moderator
Moderator

tak sobie obserwuję i nie ingeruję. Ale proszę o zachowanie umiaru w słowach.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 lipca 2007, 11:45 
Major
Major

pablo11 napisał(a):
TAK !!!!!!!!!!!!!!!! K***a zostalem SKRZYWDZONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takie jestr moje zdanie i bede go powtarzal w nieskonczonosc!!!!!!!!! bo ciebie to dect chyba cieszy???? jak prawo w tym kraju kogos skrzywdzi!!!!!!!!!!! nie jest mi do smiechu,bo koncze studia,nie mam obecnie pracy i jak dostane wyrok za swoja pasje,ktora jest historia i kolekcjonerstwo to juz na pewno nie znajde pracy !!!!!!!!!!!!!!!!! i tu jest nad czym plakac !!!!!!!!!!! bo to jest wedlug mnie smutne i przykre za razem co sie wyprawia w tym kraju z normalnymi i pozadnymi ludzmi!!!!!!!!!!!!!!! bo za takiego sie uwazam czlowieka,polaka !!!!!!!!!!! ni chodze na mecze,nie robie burd,nie pijam wina w kartonie pod sklepem !!!!!!!!!!!!!!!!! tylko swoj czas poswiecam na poglebianiu wiedzy o historii polski !!!!!!!!!!!!! i zabawie z wykrywaczem !!!!!!!! a teraz jakies becwaly z :cop :cop zniszcza mi przyszlosc !!!!!!!!! TO JEST ZALOSNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ty dect STUDIUJESZ PRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skonczyles wreszcie?????????????? zamiast pomóc jak tylko mozesz to sie tylko wymadzasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zupelnie tego nie rozumiem..............
bez urazy,ale czasami chyba przeszadzasz.......................

Pablo... Rozumiem Twoją sytuację. Ale jak na kogoś, kto kończy studia i stanie się kimś, kogo określa się mianem "elity" bądź "inteligencji", to starałbym się robić mniej błędów w pisowni... Wiesz, przynajmniej mnie (z racji wykonywanego zawodu) a i pewnie innych forumowiczów to nieco irytuje... Nawet na necie obowiązują zasady "bon tonu" w odniesieniu do pisowni. Zresztą była już dyskusja o tym na forum ;) Wydaje mi się, że przynajmniej nazwę kraju napisałbym dużymi literami, skoro czuję się POLAKIEM :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 lipca 2007, 02:30 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.......

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:25 przez pablo11, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 lipca 2007, 08:41 
Major
Major

pablo11 napisał(a):
a bledy trafiaja sie kazdemu,nie jsetem nie omylny,nie uwazam sie za takiego i nigdy nie bede.
czy bede mial przed nazwiskiem mgr.czy nie,szanuje siebie i innych.......
pozdr.//

No i właśnie przez wzgląd na ten szacunek zwłaszcza dla innych starałbym się nie popełniać takich błędów :hmmm A i wykształcenie wymaga czegoś od człowieka... Nieprawdaż ? :drap

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Mam pytanie
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2007, 14:26 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Teraz coś dla znawców prawa, pewien mon siniore z Gdańska podobno orła ze sztandaru Pierwszej Brygady Legionów (oryginalnego) przyszył sobie na ornat ,ciekawe czy złamał prawo ,albo lepiej ,czy miał wizytę :cop .Artykuł i zdjęcie można znaleźć w internecie Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2007, 16:45 
Mr. Sturmgewehr

warszawka69 napisał(a):
Dect - Ty też oddychaj ;)
co oznaczały te pozdrowienia z Anglii? Czy tylko wczasy, czy zabrakło już pracy w Polsce?

Oddycham i to gleboko - tyle, ze teraz za funciaki :) Pracuje tu sobie przez wakacje (chociaz jak sie policzy zarobki i koszty to az nadto kusi zeby zostac...) tylko, ze za wieksze pieniadze i co wieczor zasmiewam sie czytajac o cyrku na Wiejskiej i okolicach.

To tak w ramach off topicu
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: mam pytanie
PostNapisane: środa, 25 lipca 2007, 14:49 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Przepraszam ,że się wtrącam ale właśnie wróciłem z Policji , Po propozycji ugody prokurator ustalił 6 miesięcy w zawieszeniu na 2 lata ( art263 & 2kk ).Na tym mój post definitywnie kończę , życzę wszystkim powodzenia .Przepraszam również decta za głupie uwagi.Żegnajcie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lipca 2007, 04:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

,,,,

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:34 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lipca 2007, 13:57 
Kapitan
Kapitan

Cytuj:
życie w tym popapranym kraju to sama przyjemność !!!!

uwazaj na slowa.
i odpowiedz sobie szczerze na pytanie: czy jak kupowałeś wykrywacz nie wiedzialeś nic na temat zgodności tego hobby z prawem ??
bo owszem to prawo jest głupie, ale przeciez musiales doskonale wiedziec co za to grozi. I nie chce tu bronić ewidentnie krzywdzacej ustawy, tylko stwierdzic ze kazdy z nas zaczynając kopac miał przecież swiadomość ze nawet jesli prawa nie przekracza to je conajmniej nagina. Więc owszem można ustawe krytykowac, mozna o ile mi wiadomo utworzyc inicjatywe w celu jej zmiany (choc trzeba zebrac sporo podpisow) ale jesli ponosi sie jej konsekwencje to przykro mi troche gonosci Panowie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lipca 2007, 17:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:34 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lipca 2007, 23:25 
Generał Broni
Generał Broni

pablo11.Posiadanie bez zezwolenia wykrywacza nie jest w RP (jeszcze?) nielegalne.Natomiast posiadanie broni bez zezwolenia - tak.I do tego tak sprytnie sformułowano przepisy prawa,że nie wymieniają ani stanu broni ani jej kompletności czy możliwości użycia.W zasadzie pełna dowolność interpretacji prawa przez niezawisłego sędziego.Szkoda tylko,że zawsze na niekorzyść podejrzanego.Wydaje się,że przepisy o zakazie posiadania broni palnej to relikt minionej epoki,kiedy to władza bała się,że kochający (inaczej) lud może okazać swoje uczucia do ojców narodu przy pomocy broni palnej.
Co do MWB w Łodzi - na wszystkich,nawet najmniejszych okolicznościowych jarmarkach,trafiają się sprzedawcy militariów wszelkiego rodzaju oraz wykopków archeo.Jedni i drudzy kwalifikują się do wyłapania.Policja "po cywilu" kręci się w takich miejscach, ale tylko niektórzy załapują się na darmową przejażdżkę do komendy i nieproszonych gości w domu.[ Na marginesie-zaraz zaczyna się Jarmark Dominikański i znowu kilku sprzedawców trafi do kronik policyjnych].
Uogólnianie typu "oni mogą a czemu ja nie?" niczego nie zmieni.To jak z jazdą samochodem-wszyscy przekraczają dozwolone prędkości a tylko niektórzy zostają obdarowani przekazami na różne sumy (które muszą wyasygnować w nieprzekraczalnym terminie).Po prostu tak jest w życiu,że pewne przepisy istnieją, czy nam się to podoba czy nie, i tylko od nas zależy czy chcemy ich przestrzegać. Jeśli nie to trzeba się liczyć z konsekwencjami.
Przecież każdy z poszukiwaczy łamie za każdym razem wiele przepisów prawa z różnych dziedzin świadomie i dlatego najlepiej rozwinięty ma instynkt ucieczki A jeśli nieświadomie to maksyma prawnicza mówi,że nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. Jakbyś się więc nie obrócił,to zawsze d... z tyłu i prawo w nią wali aż huczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lipca 2007, 23:43 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Był gdzieś tu na forum artykuł na temat błędnej interpretacji ustawy o broni

z którego wynikało jasno to co zdrowy rozsądej mowi każdemu NORMALNEMU człowiekowi

że powiercony i zaspawany kawałek rurki w kształcie broni oraz rdza przypomominająca broń

NIE JEST BRONIĄ

bo broń to jest coś z czego da się wystrzelić i zabić !!!!!!!!!

Ale tępi prokuratorzy sędziowie itd ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: mam pytanie
PostNapisane: piątek, 27 lipca 2007, 23:54 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Pablo głowa do góry, jesteś człowiekiem inteligentnym i głowę daję że Ty i Ja damy sobie radę pomimo tzw. przeszłości kryminalnej jaką zafundowała nam obecna władza , zobacz co się dzieje dookoła , aresztują wszędzie wszystkich i za wszystko, siedzą sportowcy, działacze sportowi, lekarze,adwokaci, a nawet policjanci ,problemem u Nas tzw. resocjalizacja czyli zrozumienie winy ,u Ciebie winą była pasja kolekcjonerska, ja ją rozumiem,który Polak nie kocha broni zwłaszcza takiej z epoki , dla bandziora to może narzędzie pracy, dla Ciebie to relikwia, to nic że zardzewiała i przewiercona, sądząc po twoich postach dbałeś o swoją kolekcję pewnie lepiej niż o Siebie i nawet przez myśl by Ci nie przeszło postrzelać sobie do staruszek i dzieci czy nawet śmiertelnych wrogów jeśli takowych masz,Twoje działanie w tzw. dobrej wierze mało widać znaczy . Jutro może będą karani inni za kordelasy ,szable a może nawet za kuchenne noże ,Ja umoczyłem dupę za 300 gramów prochu i zdjęcie .To że władza potraktowała Nas jak nierozumne bydło bydlakami Nas nie czyni,zauważ że w wywiadach nasi rządzący często czerpią wzory z prawodawstwa krajów młodszych od niejednego polskiego kibla, po prostu machniesz sobie dodatkowo jakiś fakultet np z informatyki , otworzysz firmę i po sprawie , a tak w ogóle to wreszcie kup sobie wykrywacz, może Ci się poszczęści i nie będziesz musiał w ogóle pracować .Pozdrawiam Bodek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 lipca 2007, 00:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:39 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]