pablo11 napisał(a):
akurat sie z toba DECT nie dokńca zgadzam....zycze zebys sie znalazł w roli obserwatora i zobaczyl w jaki sposób oni dzialaja i jak wyglada rewizja w domu i co oni wygadauja...... za odznaczenia,zdjecia i inne takie tam niemieckie fanty przyklejaja od razu paragrafy za nazizm,kopie,repliki broni ktore nigdy nia nie byly,nie maja nawet przelotu w lufie tez zabieraja bo ladnie wygladaja na zdjeciach w prasie i telewizji !!!!!!!!!!!!
nawet kopie w postaci odlewów aluminiowych tez im sie do łap przykleja......czy to wszystko jest nie zgodne z kpk ????????? od kiedy?????ja raczej bym się właśnie sklanial w strone prokuratury,gdyz tam pracuja ludzie wyksztalceni,po studiach,moze choc troche znajcy historie,rozumiejacy realia naszego panstwa,bo oni chyba jako jedyni rozumieli ze jest to cel kolekcjonerski,w zwiazku z tym zostawili mi szable,bagnety,puste luski itp.jednak nie moga nic wiecej zrobic i mnie ułaskawic poniewaz tez maja zwiazane rece kk i kpk !!!!!!!!! chocby chcieli to nie moga,poniewaz sami by pozniej za cos takiego odpowiedzieli przed sadem !!!!!!natomias panowie :cop :cop :cop chcieli zabierac wszystko,doslownie wszystko !!!!!!!!!!!!!!!! nawet czesci samochodowe,co bardzo swiadzy o ich wysokich kompetencjach i profesjonalizmie,sa wulgarni i aroganccy,zachowuje sie w sposób nieokrzesany,wszyscy chca koniecznie dostac premie i awans !!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! zapunktowac u swoich przelozonych !!!!!!!!!!!!!!jestem czlowiek wykształconym i nie zycze sobie by traktowac mnie na równi z bandziorami i w ten sposób !!!!!!!!!!!!! nie potrafia rozszyfrowac skrótu WAT !!!!!!!!!!!!!!! (dla nie wtajemniczonych jest to Wojskowa Akademia Techniczna) nie przerazily ich nawet wiszace w domu na scianie listy gratulacyjne osobiscie podpisane przez generała brygady !!!!!!!!! oraz dyplomy i nagrody od Ministerstwa Obrony Narodowej !!!!!!! posiadam pozwolenie na bron,ale niestety do innych ceów,nie potrafili nawet takiej prostej rzeczy ustalic !!!!!!!!!wedlug mnie cala ta sytuacja powinna wygladac zupelnie inaczej,bez takiej nagonki,powinni zapytac grzecznie,pokazalbym bez problemu prywatne muzeum,kolekcje,poogladac,sprawdzic,ze zakolkowane,powiercone,pouczyc,poprosic o zarejestrowanie kolekcji i po klopocie,po co ten caly medialny szum i spektakularny sukces !!!!!!!!!!!!!!! jaki sukces????a czym sie tu chwalic???wedlug mnie nic w tym spektakularnego,przeciez nikt sie nie ukrywa,chodzi do pracy,studiuje,mieszka normalnie wsród ludzi,nie jest poszukiwany,to takiego czlowieka najłatwiej zlapac......bo nie stawia oporu.....
oczywiscie ustawodawca w tej materii jest jak najbardziej winny i to nie podlega dyskusji,bzdurna ustawa,ktorej nik od tylu lat nie chce lub nie moze zmienic......????ale czy gdyby panowie :cop :cop :cop :cop :cop :cop tez zachowali troche umiaru w tym co robia,czy nie zylo by sie nam wszystkim duzo łatwiej i prosciej w tym kraju.......???????nad wisła zwanym kaczogrodem......
Jak wszedzie mozna trafic na roznych gliniarzy - Tobie trafili sie Ci gorsi. Nie wiem co bylo w nakazie, ale w protokole zatrzymania rzeczy jest tez uwaga, ze jezeli sie z nim nie zgadzasz to masz prawo wystapic o ich zwrot. Procedure opisuje KPK (podobnie zreszta jak ramowe wytyczne co do zachowania Policji w razie przeszukania).
Reszta posta to pretensje "do nieba" o to, ze ustawa jest be i jak chcialbys (cala ta sytuacja powinna wygladac zupelnie inaczej,bez takiej nagonki,powinni zapytac grzecznie,pokazalbym bez problemu prywatne muzeum,kolekcje,poogladac,sprawdzic,ze zakolkowane,powiercone,pouczyc,poprosic o zarejestrowanie kolekcji i po klopocie) zeby bylo - ale nie jest.
Jak juz wczesniej chyba pisalem gliny tez maja swoje wytyczne i raczej trzymaja sie tego co maja na papierze, a nie "zachowuja umiar" - chyba jednak oni nie sa od tego zeby ich lubic...
Chyba nie ma sensu dalej dyskutowac bo po i o czym? Jak jest kazdy widzi (szczegolnie ostatnio).
Pozdrawiam