Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 03:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 czerwca 2007, 19:28 
Mr. Sturmgewehr

pablo11 napisał(a):
jak zwal to zwal.........nie wazne,wedlug mnie ludzie na powaznych stanowiskach,nie majacy zielonego pojecia o tym co robia,jak robia,bez odpowiedniego wyksztalcenia,kompetencji.wpadaja jak szarancza i zabieraja wszystko co im w rece wpadnie,nawet czesci samochodowe....nie znaja ustawy o broni i amunicji z 1999r. dla nich liczy sie tylko spektakularny sukces za ktory moga dostac awans i podwyzszke !!!!!!!!!!!pastwia sie jak wampiry wysysajac powoli,krew.......krew kolekcjonerow..........przymykaja uczciwych ludzi pracujacych w tym kraju,placacych podatki,studiujacych itp. jak ktos im da dokladny adres i nazwisko,to sa wielcy !!!!!!!!!ale jak by mieli zeczywiscie kogos rozpracowac.........godne pozalowania.szczyca sie pozniej sukcesami w prasie i telewizji,ze znalezli troche pamiatek historycznych i kupe zlomu wojennego i to jest dla nich wielki sukces !!!!!!!!!!!!!!! :n :n :n :n :n :n :n :n

Troche w wysokie tony uderzasz... Policja (ktora zgarnia co ma przykazane, a jak znajdzie cos jeszcze to zgodnie z KPK tez zabiera) akurat jest tu malo winna - pretensje prosze do prokuratora prowadzacego oraz ustawodawcow.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 czerwca 2007, 13:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....cdn.pozdr.

Ostatnio edytowano wtorek, 19 czerwca 2007, 12:38 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 czerwca 2007, 17:22 
Mr. Sturmgewehr

pablo11 napisał(a):
akurat sie z toba DECT nie dokńca zgadzam....zycze zebys sie znalazł w roli obserwatora i zobaczyl w jaki sposób oni dzialaja i jak wyglada rewizja w domu i co oni wygadauja...... za odznaczenia,zdjecia i inne takie tam niemieckie fanty przyklejaja od razu paragrafy za nazizm,kopie,repliki broni ktore nigdy nia nie byly,nie maja nawet przelotu w lufie tez zabieraja bo ladnie wygladaja na zdjeciach w prasie i telewizji !!!!!!!!!!!!
nawet kopie w postaci odlewów aluminiowych tez im sie do łap przykleja......czy to wszystko jest nie zgodne z kpk ????????? od kiedy?????ja raczej bym się właśnie sklanial w strone prokuratury,gdyz tam pracuja ludzie wyksztalceni,po studiach,moze choc troche znajcy historie,rozumiejacy realia naszego panstwa,bo oni chyba jako jedyni rozumieli ze jest to cel kolekcjonerski,w zwiazku z tym zostawili mi szable,bagnety,puste luski itp.jednak nie moga nic wiecej zrobic i mnie ułaskawic poniewaz tez maja zwiazane rece kk i kpk !!!!!!!!! chocby chcieli to nie moga,poniewaz sami by pozniej za cos takiego odpowiedzieli przed sadem !!!!!!natomias panowie :cop :cop :cop chcieli zabierac wszystko,doslownie wszystko !!!!!!!!!!!!!!!! nawet czesci samochodowe,co bardzo swiadzy o ich wysokich kompetencjach i profesjonalizmie,sa wulgarni i aroganccy,zachowuje sie w sposób nieokrzesany,wszyscy chca koniecznie dostac premie i awans !!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! zapunktowac u swoich przelozonych !!!!!!!!!!!!!!jestem czlowiek wykształconym i nie zycze sobie by traktowac mnie na równi z bandziorami i w ten sposób !!!!!!!!!!!!! nie potrafia rozszyfrowac skrótu WAT !!!!!!!!!!!!!!! (dla nie wtajemniczonych jest to Wojskowa Akademia Techniczna) nie przerazily ich nawet wiszace w domu na scianie listy gratulacyjne osobiscie podpisane przez generała brygady !!!!!!!!! oraz dyplomy i nagrody od Ministerstwa Obrony Narodowej !!!!!!! posiadam pozwolenie na bron,ale niestety do innych ceów,nie potrafili nawet takiej prostej rzeczy ustalic !!!!!!!!!wedlug mnie cala ta sytuacja powinna wygladac zupelnie inaczej,bez takiej nagonki,powinni zapytac grzecznie,pokazalbym bez problemu prywatne muzeum,kolekcje,poogladac,sprawdzic,ze zakolkowane,powiercone,pouczyc,poprosic o zarejestrowanie kolekcji i po klopocie,po co ten caly medialny szum i spektakularny sukces !!!!!!!!!!!!!!! jaki sukces????a czym sie tu chwalic???wedlug mnie nic w tym spektakularnego,przeciez nikt sie nie ukrywa,chodzi do pracy,studiuje,mieszka normalnie wsród ludzi,nie jest poszukiwany,to takiego czlowieka najłatwiej zlapac......bo nie stawia oporu.....
oczywiscie ustawodawca w tej materii jest jak najbardziej winny i to nie podlega dyskusji,bzdurna ustawa,ktorej nik od tylu lat nie chce lub nie moze zmienic......????ale czy gdyby panowie :cop :cop :cop :cop :cop :cop tez zachowali troche umiaru w tym co robia,czy nie zylo by sie nam wszystkim duzo łatwiej i prosciej w tym kraju.......???????nad wisła zwanym kaczogrodem......

Jak wszedzie mozna trafic na roznych gliniarzy - Tobie trafili sie Ci gorsi. Nie wiem co bylo w nakazie, ale w protokole zatrzymania rzeczy jest tez uwaga, ze jezeli sie z nim nie zgadzasz to masz prawo wystapic o ich zwrot. Procedure opisuje KPK (podobnie zreszta jak ramowe wytyczne co do zachowania Policji w razie przeszukania).

Reszta posta to pretensje "do nieba" o to, ze ustawa jest be i jak chcialbys (cala ta sytuacja powinna wygladac zupelnie inaczej,bez takiej nagonki,powinni zapytac grzecznie,pokazalbym bez problemu prywatne muzeum,kolekcje,poogladac,sprawdzic,ze zakolkowane,powiercone,pouczyc,poprosic o zarejestrowanie kolekcji i po klopocie) zeby bylo - ale nie jest.

Jak juz wczesniej chyba pisalem gliny tez maja swoje wytyczne i raczej trzymaja sie tego co maja na papierze, a nie "zachowuja umiar" - chyba jednak oni nie sa od tego zeby ich lubic...

Chyba nie ma sensu dalej dyskutowac bo po i o czym? Jak jest kazdy widzi (szczegolnie ostatnio).

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 czerwca 2007, 12:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

"Jak wszedzie mozna trafic na roznych gliniarzy - Tobie trafili sie Ci gorsi. Nie wiem co bylo w nakazie, ale w protokole zatrzymania rzeczy jest tez uwaga, ze jezeli sie z nim nie zgadzasz to masz prawo wystapic o ich zwrot. Procedure opisuje KPK (podobnie zreszta jak ramowe wytyczne co do zachowania Policji w razie przeszukania)."

dzieki za podpowiedz,sprawdze,sam nie wiem co bylo w nakazie bo go na oczy nie widzialem,nie bylo mnie w tym czasie w domu,protokolu takowego tez nie podpisywalem,bo byla matka w domu,wiec pewnie nie napisali ze chce wystapic o ich zwrot.z pewnoscia zajrze do KPK. i tak dzieki.....
napisz na priv....
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 czerwca 2007, 16:48 
WAZA Z BAZIN

coz jak to spiewaja kibice ;
ZAWSZE I WSZEDZIE......
ja tylko dodam od siebie cos dla ponurego HWDP :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 31 lipca 2007, 16:16 
Mr. Sturmgewehr

waza napisał(a):
ZAWSZE I WSZEDZIE......

waza napisał(a):
ZAWSZE I WSZEDZIE......

Nie zebym sie czepial, ale to "H" to powinno byc "Ch" ;)

Tym razem na pewno z Al Kaidy http://www.policja.pl/portal/pol/1/7409/ ("nic tak nie cieszy jak mag od pepeszy ;) )

I leci nastepny: http://allegro.pl/phorum/read.php?f=270 ... 7&t=152197 - znowu z "rozbryzgiem" bo od niego pojda do kolejnych...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 1 sierpnia 2007, 12:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

link ponizej

http://www.policja.pl/portal/pol/1/7805/

wiem ze to ma malo wspolnego z poszukiwaczami,ale mozna pokazac,ze policja niech sie wlasnie zajmuje taki przestepcami co handluja wspolczesna,sprawna bronia,a nie lapie kolekjnonerow z pordzewialymi destruktami z w pola walki poprzednich wojen i stawia ich na rowni z bandziorami,jednak prawo jest jakie jest,a ze krzywdzace... to juz inna sprawa..

CBŚ: Grupa przestępcza rozbita
31 lipca 2007

Policjanci krakowskiego CBŚ przy współpracy z funkcjonariuszami Straży Granicznej z Nowego Targu rozbili grupę przestępczą zajmującą się przemytem, posiadaniem i wyrabianiem broni palnej, a także produkcją i handlem dużej ilości narkotyków w tym amfetaminy i marihuany. Do sprawy zatrzymano łącznie 16 podejrzanych w wieku od 30 do 45 lat. Grozi im za to kara do 10 lat więzienia.

Grupa przestępcza rozbita
Podejrzanym zarzuca się przemyt, posiadanie oraz wyrabianie broni palnej, a także produkcję i handel dużej ilości narkotyków w tym amfetaminy i marihuany. Zorganizowana grupa przestępcza działała od 2005 r. Broń w postaci pistoletów CZ, strzelb, karabinów a także duże ilości amunicji i akcesoriów do produkcji i wyposażenia broni np. lunety przemycano najczęściej ze Słowacji. Broń pochodząca z nielegalnych źródeł trafiała następnie do zorganizowanych grup przestępczych w Polsce, a także do indywidualnych odbiorców.

Na ślad grupy trafili policjanci z krakowskiego CBŚ, którym pomagali funkcjonariusze Straży Granicznej z Nowego Targu. Zatrzymanym mężczyznom w wieku od 30 do 45 lat przedstawiono zarzuty posiadania broni, przemytu narkotyków ich produkcji.

Za przestępstwa te grozi im kara do 10 lat więzienia. Śledztwo prowadzone wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie określane jest jako rozwojowe. Przewidywane są dalsze zatrzymania i aresztowania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 sierpnia 2007, 15:29 
Kapitan
Kapitan

jakos 5 marca pisalem i zegnalem sie z forum po nalocie....
zabrali mi kompa na 2mce.
w maju dostalem zaproszenie na przesluchanie poszedlem...
wredne babsko za biurka zaczelo sie mnie wypytywac gdzie sa rzeczy z fotek ktore znalezli na dysku.wiekszosc z nich pochodzila z miejsca mojej owczesnej pracy(staz) w Lubuskim Muzeum Wojskowym. z magazynow. a wiec nie trudno sobie wyobrazic co tam bylo :) od ok150 sztuk waltherow p38 od stanow agonalnych po magazynowe:) flaka 20mm,roznego rodzaju innej broni a wlasciwie dziesiatek sztuk :)
baba nie dawala sobie przetlumaczyc ze to w muzealnych piwnicach i probowala mi wmowic oraz sie przyznac ze to gdzies ukryty arsenal przezemnie heheh.podchodzila z pytaniami na rozne sposoby a skad to mam,gdzie znalazlem,kto to przynosi i po co.i dlaczego to schowalem i ciagle w kolko.
dopiero gdy poprosilem ja aby dzwonila do muzeum zapytala sie czy tam odbywam staz,czy mam pozwolenie na fotografowanie eksponatow itp zrozumiala ze sie nie wykrecam. Pan dyrektor wytlumaczyl szanownej kobiecie ze jestem pracownikiem mam pozwolenie robienia zdjec,ze prowadze dokumentacje danych rzeczy.
po czym nasza rozmowa zakonczyla sie slodkim "nie mam wiecej pytan do pana,prosze podpisac zeznanie i dowidzenia"

mimo wszystko teraz jak widze na ulicy badz slysze w domu sygnal ze jada to mam dziwne dreszcze,nie moge patrzec na nich i ogolnie rzecz biorac bierze mnie obrzydzenie na samo slowo policja.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 sierpnia 2007, 03:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

racja,obrzydzenie człowieka bierze........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 sierpnia 2007, 22:34 
Major
Major

ciarki przechodzą co teraz się dzieje, kolega :cop , poradził mi kiedyś : "weź to wrzuć do Wisły", no i kur..... no weź i kur .... wrzuć!!! :( . Przeszukałem wszystkie ubrania , wszelkie kąty, szuflady, plecak - czy czasem jakaś łuska z niezbitą spłonką się nie poniewiera, zazdroszczę tym co mają dom( mieszkam w bloku), mogą sobie zrobić w piwnicy tajemne pomieszczenie w którym mogą sobie urządzać kolekcje i w wolnych chwilach cieszyć się nią, pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2007, 01:15 
Kapitan
Kapitan

slawek napisał(a):
zazdroszczę tym co mają dom( mieszkam w bloku), mogą sobie zrobić w piwnicy tajemne pomieszczenie w którym mogą sobie urządzać kolekcje i w wolnych chwilach cieszyć się nią, pozdrawiam

tez nie jest tak latwo i pieknie.ale zapewne latwiej jak w bloku.znam ten bol.powiem tak, mam pozwolenie na bron mysliwska... ale trzymam ja w sklepie jako depozyt otoz dlatego ze nawet w tym wypadku moga sie do mnie doczepic ze cos nie tak,szafa inna,brak atestow,zle zabezpieczona.po co mam cokolwiek ryzykowac.
chce postrzelac jade do sklepu biore jade na strzelnice.potrzebuje na polowanie biore tak samo...jedyny plus tego ze znajomy prowadzi swoja firme i to jest wlasnie to ze nie robi mi probemow ze biore i zabieram.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2007, 09:58 
Moderator
Moderator

Stedke , zajrzyj tu http://www.nfsbydgoszcz.fora.pl/kontrol ... an-t4.html wynikaloby z tego ze łazenie po domach w wykonaniu :cop i kontrole jak kto przechowuje bron sa zwyczajnie nielegalne, własnie staram sie namierzyc ten akt prawny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2007, 10:43 
Kapitan
Kapitan

Argo napisał(a):
Stedke , zajrzyj tu http://www.nfsbydgoszcz.fora.pl/kontrol ... an-t4.html wynikaloby z tego ze łazenie po domach w wykonaniu :cop i kontrole jak kto przechowuje bron sa zwyczajnie nielegalne, własnie staram sie namierzyc ten akt prawny.

dobrze by bylo,ale czy to na pewno prawda?
wiesz wg obecnego prawa kazda szafa musi byc przytwierdzona do podlogi,a jesli ja mam szafe na 3 sztuki i mieszkam w bloku na wysokim pietrze?troche to chore ale coz...
pozdro i dzieki Argo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2007, 11:16 
Moderator
Moderator

Skad Ty wziales ta podloge ?, nic podobnego , do elementow konstrukcyjnych budynku ma byc przytwierdzona jedynie kaseta na bron krotka, szafa na dluga bron ma byc z blachy stalowej ( poszukam jakiej grubej ) i miec jedynie atestowane zamki, ( chyba ze dwa), a poza tym moze byc meblem wolno stojacym jak np u mnie, inna sprawa ze walorow dekoracyjnych to ona niestety nie ma :666, a o ile sie orientuje taka szafa nie powinna kosztowac wiecej niz jakis tysiac ... poltora, a cena zalezy m.in. od ilosci giwer, ktore ma pomiescic.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2007, 12:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

też w temacie, a chyba jeszcze nikt nie zamieszczał (jak tak to przepraszam),

tu już triumf prokuratorsko-policyjny :cop

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... W/70803029

Chociaż jako nauczka to bardzo pożyteczny materiał, lepiej siedzieć cicho...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]