W sobotę odbyło się bunkrowe spotkanie w Dąbrówce Wlk przy tradytorze, oraz potem ognisko w Dobieszowicach. Osobiście dowiedziałem się o nim w sobote w południe ,dlatego nie było informacji na forum. Ledwo zdażyłem na 16-ta na ognisko w Dobieszowicach.
A spotkali się: Aufmann (Waszawa,aktywny uczestnik forum
Goraczka
Fortyfikacji) Safnat (specjalista od fortecznej łącznści telefonicznej,
Forum
Rawelinu), Simon (autor wspaniałej strony o OWS oraz kustosz schronu nr3 w P.O. Kamień,
FR ), Sonder (remontuje obiekt w Zbrosławicach,
FR), Przemo( przewodnik po schronach w Dobieszowicach i Domu Strzelca,forum
Pro
Fortalicjum), Drozd (
GF, FR, oraz Grzebiuszka.
Spotkanie rozpoczęło się od penetracji tradytora na wzg 304,7 Dąbrówka Wlk. oraz sąsiednich obiektów bojowych. Następnie było zwiedzanie P.O. Kamień wraz z izbą pamięci w schronie Domu Strzelca i zwiedzanie schronu w Dobieszowicach. Po penetracji ognisko z kiełbaskami. Po ognisku wszyscy rozjechali się do domów ,a nieliczna 3 osobowa grupa zwiedziła jeszcze 3 obiekty Pozycji Górnośląskiej w Zbrosławicach.
[ img ]
To mini spotkanie pokazało, że mogą integrować się członkowie różnych for ( P.S. com, Rawelin.com, Fortyfikacje.net, Odkrywca-online )
i miło spędzić czas w terenie. Mam nadzieję ,że o nastepnej takiej imprezie bedę wiedział wcześniej i dzięki zamieszczonej w naszym dziale informacji przybędzie więcej miłośników fortyfikacji.Grzebiuszka
]