Cytuj:
Rozmawiamy o zgłaszaniu stanowisk archeo, a nie o niewypałach, morderstwach, włamaniach, etc., etc...
To był tylko przykład. Na jednen przykład Rysia można podać kilka innych gdzie ludzie dostali dyplomy i podziękowania.
Cytuj:
Po drugie, nie wierzę w szkody czynione przez poszukiwaczy - szukam w warstwie ornej i w tym przypadku bajki o kontekście znaleziska to...no właśnie bajki.
Widzisz te kilka monet z tamtego miejsca akurat znajdywały się w warstwie ornej, akurat na zasięg detektora :)
Cytuj:
Nie mam zamiaru jednak zgłaszać archeo żadnych miejscówek - bo nie mam po pierwsze ochoty zostać zadenuncjowany przez jakąś/jakiegoś debilkę(a), a po drugie żeby jakiś palant mnie później z nich wyganiał.
Jedni dostają dyplomy innych zamykają - nic nie poradzisz taki kraj, a tak jest w wielu dziedzinach życia i to nietylko w poszukiwaniach.
Cytuj:
Wiesz ile zachodu wymaga trafienie dobrej miejscówki?
Bardzo dobrze wiem :)
Cytuj:
pewnie nie, bo jak sam napisałeś najstarszym Twoim fantem jest feniś z 19 wieku.
Akurat mnie temat monet i tak starych dziejów mnie nie interesuje. Zwyczajnie unikam wszelkiego typu poletek monetkowych. Mnie interesuje militarka stąd znikome znajdywanie starszych przedmiotów w moim przypadku. A na akcję z archeo pojechałem dla samej frajdy. A to, że udało mi się wykopać to i tamto tym bardziej mnie cieszy, bo w jakimś tam minimalnym stopniu pomogłem polskiej nauce. Z resztą temacik tych czasów sobie troszkę rozszerzyłem i gotów jestem jezdzić na takie akcje jak tylko często się da. I jakoś nie boję się nalotów, śpię spokojnie. Nie mam koszmarów związanych z KOBiDZem i policją :)
Nie ma sensu się przekrzykiwać bo każdy z nas ma swoją rację. Ja wiem jakie jest Twoje zdanie, a Ty wiesz jakie moje. Zdania swojego nie zmienię bo mam już mocno zakorzeniony pogląd na tą sprawę.
Z mojej strony pax i koniec dyskusji.