Teraz jest poniedziałek, 23 marca 2026, 12:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 00:36 
Kapitan
Kapitan

Forumowicz Lipek to straszny buntownik. Idź i kop jak tak cie swędzi szpadel. :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 00:43 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

O ile sie nie myle, teren Westerplatte wpisany jest na liste pomnikow historii, przez co objety jest opieka konserwatorska (przynajmniej w zalozeniu).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 10:54 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego TomaszDobr. Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem i wtedy się wypowiadaj, a po drugie odstosunkuj się ode mnie z łaski swojej, bo mnie nie znasz i wypisujesz głupoty ;) W którym miejscu moich postów się przeciwko czemuś buntuję? Po prostu pokazałem, że kopanie na Westerplatte niczym nie różni się od poszukiwań nad Bzurą itp.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 12:55 
Podporucznik
Podporucznik

Chociaż generalnie na pozycjach z 1939r g...można znaleźć.
Bynajmniej ja wole późniejsze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 13:44 
Moderator
Moderator

BurstShot napisał(a):
Chociaż generalnie na pozycjach z 1939r g...można znaleźć.
Bynajmniej ja wole późniejsze.

dokladnie kolego BurstShot , zupelnie jak bym siebie widzial :666, mam taka miejscowke w szeroko pojetych okolicach Krakowa, wedle opisow hardkor maxymalny, rozbite tabory zniszczone armaty, spalone czolgi kupa poleglych po obu stronach, rozpracowuje ja z roznym natezeniem od blisko 4 lat i co ?????? wylazi wszystko tylko nie wrzesnien 39, a co nalepsze miejscowi potwierdzaja ze istotnie taka bitwa miala miejsce ....... ale zagadkowe jest rowniez to ze na pobliskim cmentarzu zero pochowkow z 39 roku, byc moze polegli leza w nieoznaczonych mogilach na pobojowisku .........mam dziwne wrazenie, ze albo bitwa byla wysoce przereklamowana, co sie zdarza ....... albo zwyczajnie nie wbilem sie jeszcze w miejsce, a gwoli scislosci to byl boj typowo spotkaniowy, wiec wszystko moglo sie wydarzyc........ generalnie nie za bardzo lubie kopac na Wrzesniu, bo to czysty totolotek, a zrodla historyczne maja sie do stanu faktycznego nijak .
P.S. Lipek Gorke osobiscie odradzam , mam blisko to wiem :), okolica sliczna, schrony bardzo przyjemne, ale znalezienie czegokolwiek zakrawa na cud.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 19:23 
Podporucznik
Podporucznik

No właśnie.
Kiedy szukam na pozycjach z 39r gdzie na 100% musi coś być właściwie nic nie ma, albo w miejscu gdzie była niezła potyczka ćpuny mają ośrodek :/

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 września 2007, 01:38 
Kapitan
Kapitan

Forumowiczu Lipek, po co sie ciskasz i każesz odstosunkowywać. Co to słowo w ogóle znaczy??
Skoro Cie nie znam jak twierdzisz to prosze nie nazywaj mnie kolega bo i Ty mnie nie znasz.
Uwierz mi, ze potrafię czytać ze zrozumieniem, a nawet znajdować przesłania ukryte między wierszami (wow)...
Nie zgadzam i nie zgodzę się z opinią :

LIPEK:W którym miejscu moich postów się przeciwko czemuś buntuję? Po prostu pokazałem, że kopanie na Westerplatte niczym nie różni się od poszukiwań nad Bzurą itp.

Choćby dlatego, że:

DZIKI: O ile sie nie myle, teren Westerplatte wpisany jest na liste pomnikow historii, przez co objety jest opieka konserwatorska (przynajmniej w zalozeniu).

Powtórzę jeszcze raz- Jest tyle innych miejscówek, wręcz HEKTARY miejscówek, kilometry okopów i cholera wie co jeszcze, że można sobie odpuścić rycie Westerplatte, ale to już każdego osobista sprawa.

A Tobie forumowiczu Lipek życzę odrobiny ogłady na przyszłość.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 września 2007, 13:05 
Generał Broni
Generał Broni

Długo jeszcze będziesz się podniecac i odgrzewać ten wątek? Poza tym nadal nie wytłumaczyłeś mi, czym się różni Westerplatte od Bzury czy Mokrej. Oprócz opieki konserwatorskiej.
A na W. w życiu nie kopałem. Bez odbioru.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 września 2007, 01:04 
Kapitan
Kapitan

Będę się tak długo podniecał i odgrzewał wątek aż uznam za stosowne przestać.
Co do Twojej prośby to wiedz, że pewnych rzeczy się nie tłumaczy. Dojrzałość polega na dokonywaniu wyborów - MĄDRYCH wyborów
z uwzględnieniem szacunku do człowieka czy miejsca.
Na dziś wystarczy. Kolorowych snów życzę..

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]