BurstShot napisał(a):
Chociaż generalnie na pozycjach z 1939r g...można znaleźć.
Bynajmniej ja wole późniejsze.
dokladnie kolego BurstShot , zupelnie jak bym siebie widzial :666, mam taka miejscowke w szeroko pojetych okolicach Krakowa, wedle opisow hardkor maxymalny, rozbite tabory zniszczone armaty, spalone czolgi kupa poleglych po obu stronach, rozpracowuje ja z roznym natezeniem od blisko 4 lat i co ?????? wylazi wszystko tylko nie wrzesnien 39, a co nalepsze miejscowi potwierdzaja ze istotnie taka bitwa miala miejsce ....... ale zagadkowe jest rowniez to ze na pobliskim cmentarzu zero pochowkow z 39 roku, byc moze polegli leza w nieoznaczonych mogilach na pobojowisku .........mam dziwne wrazenie, ze albo bitwa byla wysoce przereklamowana, co sie zdarza ....... albo zwyczajnie nie wbilem sie jeszcze w miejsce, a gwoli scislosci to byl boj typowo spotkaniowy, wiec wszystko moglo sie wydarzyc........ generalnie nie za bardzo lubie kopac na Wrzesniu, bo to czysty totolotek, a zrodla historyczne maja sie do stanu faktycznego nijak .
P.S. Lipek Gorke osobiscie odradzam , mam blisko to wiem :), okolica sliczna, schrony bardzo przyjemne, ale znalezienie czegokolwiek zakrawa na cud.