kojak napisał(a):
ja jestem wsiowy chłopak u nas 2 razy w miesiącu są wywozone smieci za wywóz kubła smieci płacimy ok 10 zl. na mojej ulicy ludzi którzy to wystawia (nie licząc nas) mozna policzyc na palcach... raz w miesiącu jest bezpłatna akcja, zbierają plastiki, szkło i puszki na kazde jest inny worek tych ludzi tez jest b. mało a wchodząc do lasu można się załamac... gruz azbest pampersy... szkoda słów
O ile pampersy wyglada ohydnie o tyle sa w tym zestawie najmnej szkodliwe bo są powiedzmy biodegradowalne, natomiast za azbest powinni winowajce wieszac za "poslednie ziebro" w celu odstraszenia potencjalnych nasladowcow, jest to jeden z bardziej toksycznych odpadow spotykany w lesie, a czesto o zgrozo w ciekach wodnych, gdzie go jakis imbecyl wywalił nie zdajac sobie z tego sprawy, albo co gorsza majac to totalnie gdzies, zauwazylem wszakze inna pozytywna tendencję, ceny zlomu spowodowaly ze z lasow i potokow ( przynajmnje u mnie ) zniknely porzucone tam wszelkie przedmioty metalowe typu stare lodowki, pralki, elementy karoserii itp, na smieciach mozna dobrze zarobic i do puki ludzie nie beda miec tej swiadomosci, doputy beda takie widoki jak to opisujecie, bo w tzw "swiadomosc ekologiczna" zwyczajnie nie wierze, ale argument ekonomiczny jestw stanie u wielu pobudzic wyobraznie :)