Teraz jest środa, 8 października 2025, 00:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Akcja "Południe" - etap II
PostNapisane: niedziela, 16 września 2007, 11:23 
Weteran
Weteran

Już wkrótce relacje z drugiego etapu badań w New "York" City polskich celtów ;). Ponieważ w najbliższym czasie ukażą się artykuły na ten temat w Fokusie i Odkrywcy? nie ma już sensu ukrywać gdzie badania były prowadzone. Z żalem należy jednak stwierdzić, że pomimo środków ostrożności miejsce zostało przeszukane przed naszym przybyciem :n Mimo to wyniki były bardzo interesujące, pięknie prezentowało się zwłaszcza stadko brązowych kaczuszek

pzdr atylla

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 września 2007, 19:57 
Główny Administrator
Główny Administrator

Znaleźliśmy w sumie ok 250 artefaktów kultury celtyckiej i greckiej w tym ok 75 monet srebrnych i złotych oraz 4 greckie z brązu.
Pozostałe przedmioty to liczne klamry, fragmenty bransoletek, paciorki, odważniki, figurki kaczek :), jakiegoś bożka, konika morskiego, jedną fałszywkę 1/4 złotego statera.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 września 2007, 20:30 
Specjalista
Specjalista

zdjecia panowie !!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 września 2007, 21:25 
Moderator
Moderator

dokładnie 55 monet, z czego 11 złotych, a w sumie 170 czy 180 artefaktów, tak jak Jacek pisze. Tak czy inaczej zajebiste wyniki. Gratuluję i żałuję, że mi się nie udało dotrzeć!

zdjęcia - na razie jeszcze nie możemy publikować, ale może uda się coś wrzucić w tygodniu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 września 2007, 21:28 
Weteran
Weteran

oczywiście FDJ podsumował oba etapy poszukiwań, niestety monetek złotych było zdecydowanie mniej niż srebrnych, ale i tak organizatorzy byli bardzo zadowoleni

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 września 2007, 01:14 
Moderator
Moderator

Impreza była przednia ;) Cieszę się, że po raz kolejny mogłem uczestniczyć w takiej wyprawie, a fanciki to tak jak wyżej. Efekty po orce przerosły oczekiwania, co oczywiście jest plusem na przyszłe wyprawy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 września 2007, 18:32 
Weteran
Weteran

w związku z chęcią zamieszczenia zdjęć uczestników proszę o ewentualne głosy sprzeciwu

pzdr a.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 września 2007, 21:10 
Generał Broni
Generał Broni

To w końcu dowiemy się gdzie to było czy musimy lecieć do kiosku po Fokusa :que ;)
Poproszę również zdjęcia :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 września 2007, 21:13 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

W nawiązaniu do w.w. kaczuszek :), za zgodą władz wyższych.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 września 2007, 21:23 
Moderator
Moderator

dobra, ma być głośno, więc zachęcam do publikacji własnych zdjęć z tych wykopalisk. Watpliwości niech rozstrzyga Marcin R., ale póki co - wieszajcie co macie.

w kontekście tego wyjazdu zapraszam do współpracy także kolegów z mediów: jest pewien temat, który warto byłoby przy tej okazji poruszyć. Zainteresowanych dziennikarzy proszę o email lub PW.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 września 2007, 20:24 
Pułkownik
Pułkownik

Miro przeprasza organizatorów,do ostatniej chwili myślał,że się wyrobi z robotami - lecz nie wyszło tak jak sobie zaplanował i do 21,00 w sobotę spawał jeszcze kotłownie u inwestora - myślałem,że wyrobię się do czwartku - lecz prawda była bardzo dla mnie okrutna.Bardzo jest mi przykro,że nie mogłem być z wami - myślę jednak,że nadrobimy to przy następnej okazji - pozdrawiam kolegów z archeo i przyjaciół poszukiwaczy
Miro.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 września 2007, 20:48 
Moderator
Moderator

Koledzy, nie proście o zdjęcia, a uczestnicy- nie zamieszczajcie ich dopóki Marcin R. nie da osobistej zgody na publikację. Chyba wszyscy uczestnicy robili zdjęcia i każdego Marcin prosił o to ,by ich nie publikować, dotrzymajmy słowa. Odnośnie "przeorania" stanowiska przed akcją. W sobotę sami widzieliśmy, jak do stanowiska podjechał samochód z jakąś ekipą chcącą wzbogacić się o celtyckie fanty, jednak jak ekipa ta zobaczyła sporą ilość aut i ludzi-dała dyla. A odnosnie samej akcji-świetnie przygotowana (tu podziękowania dla obu Panów R.), nawet pogoda dopisała, fanty wychodziły fantastyczne ( ukłon w kierunku naszego forumowicza, który w 2 godziny znalazł aż 4 złote monetki ), odwiedziła nas redakcja miesięcznika Odkrywca, oraz sympatyczny właściciel pola. Myślę, że obie strony-archeolodzy i poszukiwacze byli zadowoleni ze współpracy. Oby takich partnerskich akcji więcej. Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 września 2007, 21:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Grzebiuszka napisał(a):
Koledzy, nie proście o zdjęcia, a uczestnicy- nie zamieszczajcie ich dopóki Marcin R. nie da osobistej zgody na publikację. Chyba wszyscy uczestnicy robili zdjęcia i każdego Marcin prosił o to ,by ich nie publikować"

Jak najbardziej było tak ustalone, ale między innymi po mojej wczorajszej rozmowie z nim, dostaliśmy pozwolenie na umieszczenie jakiś fotek, chyba, że Ty masz jakieś bardziej aktualne dane.
Mirek, pewnie także napisał o zgodzie na foto po wcześniejszym ustaleniu tego z M.R.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 września 2007, 23:14 
Generał Broni
Generał Broni

Niestety z różnych przyczyn nie mogłem uczestniczyć w tym etapie akcji, ale bardzo cieszę się z waszych dokonań i szczerze gratuluję :1 :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 września 2007, 09:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ciesze sie waszymi osiagnieciami...Tylko tak jak sami zauwazyliscie, miejsce bylo szabrowane przed waszym drugim przybyciem(A nie mowilem?).
Czy publikowanie informacji gdzie to jest dokladnie jest konieczne?...Zapewniam was ze teren ten bedzie przekopywany rok w rok przez coraz wieksza grupe szabrownikow.
Zapewniam was ze juz nigdy nie znajdziecie tam takiej ilosci monet, miejsce to bylo (mimo wszystko) praktycznie dziewicze .
Denerwuje mnie fakt, ze uszanowalem te osade i nigdy nie wbilem tam saperki...A bedzie tam rylo teraz pol Polski.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]