Teraz jest czwartek, 9 lipca 2026, 19:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zlot Podróżników i Odkrywców – Rogowo 26-28 X 2007
PostNapisane: poniedziałek, 8 października 2007, 14:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

W imieniu swoim i kolegów serdecznie zapraszam wszystkich nad morze. Zresztą czytajcie sami. W razie pytań postaram się udzielić odpowiedzi ew. piszcie do organizatorów. Kontakt mailowy lub telefoniczny podany pod spodem. Jak by się dyrekcja zgodziła to można to podkleić.

Zlot Podróżników i Odkrywców – Rogowo 26-28 X 2007

Położone na Wybrzeżu Trzebiatowskim Rogowo ( woj. zachodniopomorskie ) jest wymarzonym miejscem na spotkanie podróżników, odkrywców i sympatyków historii. Przyroda pobrzeża Bałtyku, bogactwo lasów oraz pełne jodu powietrze sprawi, że poczujemy w tym miejscu zew przygody a mnogość zagadek przeszłości spowoduje spontaniczną decyzję aby odbyć pielgrzymkę do tego wyjątkowego miejsca w Gminie Trzebiatów, gdzie ludzie gościnni a dziewczęta gorące jak bałtyckie morze ( a może coś pokręciłem… ).

Fundacja Na Rzecz Ochrony Zabytków Militarnych i Propagowania Sportów Lotniczych w Rogowie, Wydział Promocji Miasta i Gminy Trzebiatów oraz brać podróżnicza, będzie gospodarzem I Zlotu Podróżników i Odkrywców który odbędzie się na terenie byłej bazy ratowniczego lotnictwa morskiego w ogromnym betonowym ( ! ) hangarze wielkości boiska sportowego. Nie zabraknie wrażeń, które będą niezapomnianym bagażem na długie zimowe wieczory i opowieści przy ognisku. Przyjedź i sprawdź! Czekamy!

Program:

26 października 2007 – Piątek

* od 16.00 – przyjazdy uczestników i zakwaterowanie ( nocleg w hangarze – namioty, samochody własne lub opcjonalnie w położonym tuż obok zaprzyjaźnionym ośrodku wypoczynkowym ; ceny posezonowe i na każdą kieszeń J )
* ognisko integracyjne z widokiem na pas startowy
* 21.00 - wieczorne mrożące krew w żyłach opowieści podróżników oraz pokazy zdjęć, filmów i niesamowitych pamiątek ( zaproszeni m. in. Piotr Maliński – „Afryka dzika…” , Radosław Biczak, Piotr Starosta – „Ładą do Władywostoku a z powrotem…” ,Przemysław Haracz – „Turystyka kanałowa…”, Jarosław Michalak " Wszystkie Koła Świata" i inni ).
* nocne Polaków rozmowy…

27 października 2007 – Sobota

* 12.00 – zwiedzanie terenu byłej bazy wojskowej z przewodnikiem - oprowadzają Mirosław Huryn – Prezes Fundacji i Andrzej B. - tajemniczy eksplorator z M.
* 14.00 – eksploracja pasa startowego i terenów przyległych – nagroda niespodzianka za najciekawsze znalezisko polotnicze…
* 17.00 – mecz piłki nożnej eksploratorzy kontra podróżnicy i odwrotnie ( a może kontra miejscowi ? ) – równolegle dla mniej sprawnych i usportowionych kolegów wielkie grilowanie w hangarze – prowadzi sam Maciej Turoń…
* 20.00 – koncert rockowy w hangarze – wystąpią zaprzyjaźnione zespoły niespodzianki w tym jeden z Helu… – wstęp wolny dla mieszkańców powiatu gryfickiego i uczestników zlotu
* 22.00 – Fire Show – pokaz teatru ognia z Niechorza ( Forum Inicjatyw Młodzieżowych )
* 22.30 – nocne – mocne ; opowieści podróżnicze dla wytrwałych

28 października 2007 – Niedziela

* 11.00 – kawa czy herbata czy może…?
* 12.00 – wspólne śniadanie i plany na następne podróże
* 13.00 – spacer nad morze aby łyknąć trochę jodu ( wreszcie… )
* 15.00 – pożegnania, kwiaty, łzy, pamiątkowe zdjęcia z misiem, z Vipem czy z hangarem w tle…

Kontakt z organizatorami i szczegóły:

pauluss6@wp.pl lub www.fort-rogowo.how.pl
Paweł Pawłowski – 691-93-93-16 i Mirosław Huryn 889-955-228

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 października 2007, 15:36 
Pół gwiazdki z nieba

Ha, brzmi interesująco, wstępnie zgłaszam akces wraz z koleżanką :)
Jeśli ktoś się wybiera z Warszawy samochodem i miałby dwa wolne miejsca dla dwóch sympatycznych poszukiwaczek proszę o wiadomość na priv :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 października 2007, 15:48 
Pułkownik
Pułkownik

Wiesz Paweł, oszust jesteś. Jak możesz o spotkaniu na takie ciekawe tematy i w tak ciekawym miejscu pisac tak króko przed terminem! Walnąłeś poniżej pasa! Będę w okolicach Rogowa na urlopie już pojutrze, jak bym wiedział o spotkaniu jeszcze przed pierwszym października, to mógłbym przesunąc urlop (a i samochód dla dwóch sympatycznych z Warszawy by się znalazł), a tak, co? Nie gadam z Tobą.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 października 2007, 16:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

Muszę dopisać kilka słów w kwestii wyjaśnienia.
Paweł to nie moja wina że tak późno dałem znać o zlocie.
1 października wróciłem z urlopu, o zlocie dowiedziałem się 3 października. Więc już po fakcie. Zanim się skontaktowałem z chłopakami i ustaliliśmy szczegóły minęło kilka dni, dla tego ogłosiłem to na forum dopiero wczoraj. Tak więc nie mogłem wcześniej. No cóż, szkoda że nie zgrałeś urlopu z terminem zlotu. Może jednak wyskrobiesz wolne na ten zlotowy weekend. Szkoda by było gdyby Ciebie zabrakło. Jak będziesz w Rogowie i zechcesz się ze mną spotkać, a liczę na to, to daj znać.
Pozdrawiam i ponawiam zaproszenie.
Ps. Zuzka liczę na waszą obecność. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 października 2007, 18:13 
Pułkownik
Pułkownik

Słońce Ty moje, ale ja od pojutrza będę w Drawsku i do Rogowa będę miał bliziutko. Do Mrzeżyna zajadę na pewno z familią, bo bardzo lubimy to miejsce.
Na przedłużenie (ani na przeniesienie) urlopu już nie mam najmniejszych szans. Gwoli formalności, "tajemniczego Andrzeja B w jednym bucie" już ochrzaniłem za brak dystrybucji informacji o Zlocie, bo kto jak kto, ale on siedzi na miejscu i z pewnością o wszystkim dowiaduje się szybko. Jeśli mielibyśmy się spotkac, to kontakt mailowy działa tylko do jutra wieczór (korup@poczta.onet.pl), potem tylko komórka (0601579487). Niestety tym razem nie mogę zabrac ze sobą laptopa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 31 października 2007, 20:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kto był, ma co wspominać, kto nie był niech żałuje. Zlot zakończony!
Ludzi było co nie miara, jakieś 40-50 osób z Polski i zagranicy.
Jedni kopali inni zwiedzali i cieszyli się integracją jeszcze inni nie wychodząc z baru integrowali się.
Wklejam kilka zdjęć które zrobiłem pierwszego dnia. Resztę zdjęć można zobaczyć na naszej stronie http://www.fort-rogowo.how.pl/ w galerii zdjęć.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 31 października 2007, 23:11 
Szeregowy
Szeregowy

Plomber musisz koniecznie nam (mi i Mirkowi) strescić co było ciekawego... tak po kolei :)
I trza w końcu ruszyc w teren ;)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]