Teraz jest piątek, 10 kwietnia 2026, 13:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gry wojenne
PostNapisane: piątek, 16 kwietnia 2004, 17:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam.
Ostatnio zastanawiam się nad kupnem jekiejś nowej gry :comp , tylko jestem trohe niezdecydowany i nie wiem co wybrać.
Może wy znacie tytuły jakiś fajnych gierek, najlepiej (wiadomo :) ) żeby były o tematyce II Wojny Światowej. Mile widziane strategie.
Liczę na waszą pomoc :h

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 kwietnia 2004, 17:49 
Moderator
Moderator

Tylko rasowa strategia <b>Steel Panthers World at War</b> zabawa na kilkanaście miesięcy gwarantowana. Poszperaj w internecie na temat tej gry. Jest do ściągnięcia w całości z www.matrixgames.com (420 Mb) Można też pomyśleć nad serią Close Combat. Ja polecam część 2 "A bridge too far" lub część trzecią gdzie akcja dzieje się na froncie zachodnim 1941-45.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 kwietnia 2004, 18:00 
Moderator
Moderator

Oczywiście Medal of honor, Call of duty, Return to castle Wolfenstein, Panzer elite, Panzer general - wszystkie druga wojna.
Dodatkowo Cossacs (polska wersja to Kozacy) - wiek XVII-XVIII.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 kwietnia 2004, 19:55 
Lew morski

ja jestem fanatykiem wolfa, ale i call of duty i medal of honor moga byc. Najlepiej jest w necie, ale trzeba miec szybkie lacze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 kwietnia 2004, 20:02 
Podpułkownik
Podpułkownik

A ta gra Kozacy to o czy to to? Ciekawe?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 kwietnia 2004, 10:16 
Pułkownik
Pułkownik

Close Combat III to front wschodni (Ruskie vs Fryce). Cossacs: Europen War jest strategią (tytuł mówi sam za siebie, kierujesz wojskami za tamtych czasów, coś jak Age of Empires). Mi z Close Combatów podobały się najbardziej IV: Battle og Bulge (front zachodni (Ardeny)-zimowa sceneria, Amerykańce vs Niemcy) i V o lądowaniu w Normandii. Szkoda, że SSi nie myślą o kolejnej części :(, bo gierka wciąga i sporo czasu zabiera :) A ze strzelanek polecam Call of Duty (Hit tego sezonu moim zdaniem). Słyszałem, że ma się pojawić jakaś strzelanka, gdzie się niemcem kieruje (nareszcie). Dobra jest też ponoć seria Panzer Generals, lecz nie miałem okazji jej spróbować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 kwietnia 2004, 18:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

No, no widze że trochę się uzbiarało tych tytułów. Bedzie z czego wybierać :) . Z tych wszystkich grałem tylko w Medal of Honor (super gierka :comp, polecam ). O reszcie nie słyszałem, ale w przyszłości "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! spróbuję. Dzięki za pomoc :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 kwietnia 2004, 21:44 
Pułkownik
Pułkownik

no.... to jak jeszcze nie grales w Call of Duty, to w to musiz obowiązkowo!! :mg: "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! nie porzałujesz... :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: nikt nie wspomnial o...
PostNapisane: sobota, 17 kwietnia 2004, 23:15 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Koniecznie zagraj w Sudden Strike mam o 2 lat i jeszcze mi sie nie znudzila szczerze polecam. Dysponujesz oryginalnymi jednostkami z okresu II wojny. Czyli maja one wady i zalety. Czysta strategia dla cierpliwych mnostwo kombinowania i szybko mozna przegrac. Pozdrowka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 kwietnia 2004, 23:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

ja tam tłukę w Americas Army-fpp do gry po sieci i do tego za friko. to nie jest jakiś tam quake czy unreal-tu liczy się przede wszystkim starategia, a nie młucka. naprawdę warto spróbować-nie pożałujecie! :afr
można ściągnąć ją z www.americasarmy.com albo chociażby z strony nVidii
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2004, 16:35 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Witam !! Jeżeli chodzi o mnie to gram tylko w strzelanki wojenne.....Ostatnio pociskam w Wolfenstein Enemy Teritory(czy jakos tak), przez siec i gra sie zarombiście. Wpadłem na pomysł żebyśmy kiedys pograli razem....podajcie tylko adres serwera i godzinke, chętnie pogram;)
P.s Oto stronki o wolfie http://et.enemyterritory.pl/index.php?o ... 9&Itemid=3 mozna tam siciągnac wolfa:D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2004, 20:15 
Moderator
Moderator

Sudden Strike to nie jest czysta strategia. Gra się w nią ciekawie owszem, daje wiele możliwości rozegrania starcia ale do strategii przez duże "S" <b>sporo</b> jej brakuje. Jeśli ktoś chce poczuć realizm prawdziwej wojny to jest tylko jedna gra warta przedstawienia - Steel Panthers i modyfikacje. Zresztą kto szuka realizmu to pewnie miał już z nią do czynienia znacznie wcześniej.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 12:06 przez Maciek (cobra67), łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2004, 21:20 
Lew morski

Ja gram w wolfa juz dlugo, ale nie mam nowszych map np. forest, tundra itp - moze wiecie gdzie je dostac?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 12:35 
Kapral
Kapral

Dorzuciłbym do tej listy Battlefield 1942. Gierka co prawda niemłoda ale umożliwiająca wzięcie udziału w jednej z 16 największych bitew jakie rozegrały się na frontach II Wojny Światowej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 14:14 
Felix Hobus Drugi

Witam.
Jako że brak czasu i brak kompa w domu,to powiem (pisząc)jedno-kiedyś łupaliśmky na studiach w Warzone,później w Chronopię-to takie systemy bitewne.Brało sie książkę i układało własna armię (ograniczenie w punktach).Polem bitwy był stół,łóżko itp.Żołnierze (stwory)były wycinane z papieru (różniły się wielkością).To były czasy.PO nich pozostała książka.Może kiedyś ktoś znajdzie sie taki,kto zagra.Alternatywa dla gier komputerowych.Zetknął się ktoś kiedyś?A gierki typu RPG(njie na kompa)?Typu Warhammer,Cyberpunk?Pamiętacie?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]