Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 19:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 10:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
Szanowne koleżanki i szanowni koledzy, nie wystarczy czytać wątku o zmianie ustawy na forum PO trzeba coś napisać- w tej chwili wygląda to tak, że są nas tysiące a kilkudziesięciu zależy na zmianie na lepsze.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 12:34 
Generał Broni
Generał Broni

sl15 napisał(a):
Witam
Szanowne koleżanki i szanowni koledzy, nie wystarczy czytać wątku o zmianie ustawy na forum PO trzeba coś napisać- w tej chwili wygląda to tak, że są nas tysiące a kilkudziesięciu zależy na zmianie na lepsze.
Pozdrawiam

Dokładnie - gdyby KAŻDY komu zależy na uregulowaniu naszych spraw zrobił wpis na stronie PO - to byłoby jużcoś - i nie piszccie że to za mało, że to nic nie da - bo zawsze najprościej jest skrytykować i dalej narzekać !! - od czegoś trzeba zacząć - to pierwszy krok - krok, mający na celu uzmysłowienie władzom jak wielkiej rzeszy ludzi to dotyczy - następnym krokiem będzie Nasza inicjatywa Obywatelska ( a więc zebranie 100 000 podpisów )
Ruszcie tyłki i wpisujcie sie na forum PO
Pozdro :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 16:58 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

A dlaczego właśnie na forum PO ?. Wolę skradać się po krzakach niż pisać na forum PO.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 17:21 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Proste jak psi k.... - bo oni są przy władzy i przez 4 lata bedą decydowali o tym co się dzieje w Kraju.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 21:00 
Mr. Sturmgewehr

juras napisał(a):
A dlaczego właśnie na forum PO ?. Wolę skradać się po krzakach niż pisać na forum PO.

Jezeli mialoby to cos zmienic to mozesz pisac na forum PSL, LiD, PiS, Samoobrony, LPR, UPR, Stowarzyszenia Ordynacka czy Radia Maryja. Chodzi o to co napisal "sl15".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 21:03 
Generał Broni
Generał Broni

juras napisał(a):

No to skradaj się dalej po krakach - mimo wieku masz menatalność obrażonego diecka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 21:04 
Generał Broni
Generał Broni

Dario napisał(a):
juras napisał(a):

No to skradaj się dalej po krzakach - mimo wieku masz menatalność obrażonego diecka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2007, 21:49 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Widzisz Dario, to nie jest post polityczny chociaż tak zabrzmiał (akcent był na słowo forum). Tam może być PO PIS SLD czy kuria biskupia. Pojedynczymi postami stawiasz się właśnie w pozycji dziecka, które prosi żeby je przygarnąć i "coś dać". Ja popieram VW, jeśli środowisko nie wystąpi w zorganizowaj formie, ze wskazanymi osobami jako reprezentantami, mającymi !!! poparcie poszukiwaczy i gotowe propozycje rozwiązań a takie były na konferencje przygotowane to można tak w nieskoczoność czekać na 3mln mieszkań, podatek liniowy i legalizację poszukiwań.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 grudnia 2007, 00:40 
Mr. Sturmgewehr

juras napisał(a):
Widzisz Dario, to nie jest post polityczny chociaż tak zabrzmiał (akcent był na słowo forum). Tam może być PO PIS SLD czy kuria biskupia. Pojedynczymi postami stawiasz się właśnie w pozycji dziecka, które prosi żeby je przygarnąć i "coś dać". Ja popieram VW, jeśli środowisko nie wystąpi w zorganizowaj formie, ze wskazanymi osobami jako reprezentantami, mającymi !!! poparcie poszukiwaczy i gotowe propozycje rozwiązań a takie były na konferencje przygotowane to można tak w nieskoczoność czekać na 3mln mieszkań, podatek liniowy i legalizację poszukiwań.

Jest jeden, drobny problem - na razie nie ma Mojzesza ktory by zjednoczyl srodowisko. W sumie niezla analogia mi wyszla bo jest teraz jak wtedy bylo - co ktos zaczyna cos robic i probuje skupic poszukiwaczy to reszta zaczyna sie zrec o pyerdoly i zaczynaja sie wycieczki osobiste ("ty debilu", "glupi jestes i na niczym sie nie znasz" czy inne rownie mile). Popieram VW, ale moj post na forum PO i prosba o wpisy to to drobny wklad do sprawy i proba pokazania "na zewnatrz" ilu jest zainteresowanych.
Na razie wyglada to nedznie bo w sumie jest ok 50 glosow, ale moze sie towarzystwo rozkreci...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 grudnia 2007, 09:42 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Saznuję każde działania mające na celu legalizację, ale wg mnie (to tylko moje zdanie) rejestracja i wpisy dużej ilości osób na "jakimś forum" dają zbyt duże szanse przeciwnikom na storpedowanie Twojego pomysłu. Wystarczy, że kilku "Filimerów albo Styszów" podszyje się pod poszukiwaczy, namąci i na długo zamknie tą furtkę. Tam nie masz jak się bronić że Ty to poszukiwacz a nick "Ziutek" to "beton archeo". Uważam, że to może przynieść więcej szkody. Co do zorganizowanej reprezentacji to faktycznie wielki problem, ale jest to konieczne bo kto ma przedstawić nasze oczekiwania. Przed przystąpieniem do walki trzeba też wiedzieć o co się walczy: legalizację poszukiwań, prawo własności do znalezionych przedmiotów i nie można zapominać o "legalizacji" już posiadanych kolekcji (wiem że wielu osobom bardzo na tym zależy). Takie jest moje zdanie, bo każdy może mieć jakie chce. Dalej już nie będę przeszkadzał.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 grudnia 2007, 10:05 
Generał Broni
Generał Broni

juras napisał(a):

Spoko Juras - tyle, że moim zdaniem od czegoś trzeba zacząć - działanie na forum PO jest tylko zapalnikiem - ma na celu zwrócenie uwagi na nasze środowisko - potem powinny nastąpić kolejne kroki - musimy znaleźć jakiśautorytet w naszym otoczeniu - choćby autor programu BYŁO NI MINĘŁO pan Adam Sikorski - gdyby dał się namówić na reprezentowanie naszych interesów to byłoby już coś - on ma większą siłęprzebicia.

Ale najpierw musimy zrobić 'porządek' wewnątrz - czyli po pierwsze zacząćmówić jednym głosem - niepotrzebne przepychanki i swary do niczego nas nie doprowadzą - nie zachowujmy się jak politycy - działajmy jako jednolite środowisko - w końcu chodzi tu o Nasząsprawę.
Dziękuję za podjęcie merytorycznej dyskusji i pozdrawiam Cię Juras :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 grudnia 2007, 12:41 
Specjalista
Specjalista

Nie mam ochoty na udzielanie się w tej dyskusji, więc jeżeli ktoś ma nadzieję ze mną polemizować to od razu przestrzegam, że nie mam zamiaru dyskutować. Nie mam obecnie na to czasu.

Moja uwaga jest jedna. Być może potrzebny jest ów wspomniany Mojżesz, żeby zjednoczyć całe środowisko poszukiwaczy, być może nie jest potrzebny, nie mnie to oceniać. Ale jeśli już zdecydujecie się poprzeć wybraną osobę swoimi głosami, zrobić z niej reprezentanta, to lepiej trzy razy się zastanowić czy aby na pewno popieram właściwą osobę. Jest takie powiedzenie, którego prawdziwość trzy razy doświadczyłem na własnej skórze i to bardzo boleśnie.
Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.
Jeśli osoba reprezentująca szeroko pojęte środowisko będzie robiła to jedynie dla własnych korzyści (rozgłosu, ogólnego poszanowania w gronie poszukiwaczy), co przecież nie jest takie mało prawdopodobne, wystarczy spojrzeć na polityków grubszego kalibru, to może temu środowisku jeszcze gorzej zaszkodzić. Rozgłos, szeroko pojęte poszanowanie to rodzaj władzy, siły opiniotwórczej. Nie każdy jest w stanie taką władzę przyjąć, tak aby ona go nie nie zmieniła, aby nie wykorzystał jej do własnych celów.
Wybór takiego reprezentanta to odpowiedzialność, czasami nie wystarczy kogoś znać przez internet i lubić go, tylko dlatego, że dobrze doradził jaki wykrywacz kupić. Czasami w życiu dobry kumpel zrobi świnię, a co dopiero poznany przez internet człowiek.

Jak już zaznaczyłem wcześniej nie mam zamiaru na ten temat dyskutować. Każdy ma własny rozum, jaki ma, takiego niech używa. I niech nie zapomni, że obdarzając poparciem konkretną osobę ponosi odpowiedzialność za swój wybór wobec całego środowiska poszukiwaczy. I ostatecznie sprowadza się to do prostej (choć może jednak nie tak prostej) odpowiedzialności za własne decyzje.

Więc niech mi nikt nie mówi, że jest pewien swego, niech się lepiej wstrzyma do momentu kiedy będzie widać efekty podjętych decyzji.

Zostawiam to pod rozwagę.
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 grudnia 2007, 14:48 
Generał Broni
Generał Broni

SiD napisał(a):
[size=9]...

Więc niech mi nikt nie mówi, że jest pewien swego, niech się lepiej wstrzyma do momentu kiedy będzie widać efekty podjętych decyzji.

Zostawiam to pod rozwagę.
SiD

Tak wstrzymajmy się Wszyscy od jakichkolwiek działań bo tak napisał pan SID - gratuluję światopoglądu i nie wdaję się w dyskusję z Tobą

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 grudnia 2007, 15:24 
Specjalista
Specjalista

Dario - w ogóle mnie nie zrozumiałeś a mimo to się na mnie oburzasz.

Po pierwsze nie nawołuje do wstrzymywania się do działań, tylko do działań przemyślanych. Nie sztuka się miotać na lewo i prawo, sztuką jest prowadzić przemyślane działanie.

Po drugie w zacytowanym przez Ciebie tekście proszę o wstrzymanie się, ale tu uwaga, nie chodzi o wstrzymanie działań, tylko o wstrzymanie OSĄDÓW w stylu "ja już wiem co chcę zrobić, tylko ja mam rację i nikt mnie nie przekona, że się mylę" przed ujrzenie efektów swoich decyzji. Ty jednak, rozumiejąc mnie na opak postępujesz dokładnie na odwrót.
Chodzi mi o kolejność następująca:
przemyślenie sprawy --> działanie --> czekanie na efekty tego działania --> ocenianie czy owo działanie było słuszne

Ważne jest, że ocena własnej decyzji następuje po efektach tej decyzji a nie przed tymi efektami. Łatwo jest powiedzieć, że podjęło się słuszną decyzję zanim widać jej efekty.

Podsumowując, nie dyskutuję tylko wyjaśniam i proszę o czytanie ze zrozumieniem. Nie rozumiem czemu piszesz, że ktoś ma cokolwiek robić bo ja tak napisałem?! Przecież zaznaczam na koniec, że daję pod rozwagę a nie nakazuję, jest chyba różnica? Za gratulacje światopoglądu podziękuję i poczekam na bardziej wyważony komentarz osoby czytającej ze zrozumieniem a nie kąpanej w gorącej wodzie emocji.
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 grudnia 2007, 15:46 
Generał Broni
Generał Broni

Twoje słowa: Łatwo jest powiedzieć, że podjęło się słuszną decyzję zanim widać jej efekty.
Otóż tego nigdy nie wiemy - dopiero czas pokaże czy nasaz decyzja była słuszna - ale rozumiem , że Ty masz niespotykaną na światową wręcz skalę umiejętność przewidzenia efektów swojej decyzji - czego Ci gratuluję !

Każda decyzja i każde działanie drogi SID jest obarczona ryzykiem niepowodzenia - ale czy to jest powód do nie podejmowania ich ?
A więc pozwól , że czas pokaże czy nasze Twoim zdaniem nieprzemyślane działania mają sens czy nie.

Oceniaćc oś z góry znaim zobaczymy tego efekty teżuznaję za nie zdrowe - a Ty próbujesz właśnie czegoś takiego.
Doceniam Twoją troskę o mój stan umysłu - oświadczam Ci drogi SID , że doskonale potrafię analizować to , co czytam a mój post jest wynikiem moich przemyśleń , z którymi masz prawo się nie zgadzać.
Pozdrawiam serdecznie i proponuję dotrzymnać słowa i NIE DYSKUTOWAĆ ze mną - bo sam zastrzegłeś to w swoim kwiecistym poście.
Swoją drogą czy to forum nie jest miejscem właśnie do DYSKUSJI ?!

Ale widocznie Ty patrzysz na świat z góry i Ty jewdynie masz rację stąd pogląd o niemożności dystkutowania Twojego jedynie słusznego stanowiska w tej sprawie.
Narka :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]