Kocio napisał(a):
darmatt napisał(a):
A nie zgadzam się z tym, że taka akcja powinna być kojarzona z jednym konkretnym forum. Duża większość poszukiwaczy-komputerowców "działa" na innych forach a jeszcze większa ilość poszukiwaczy w ogóle nie bywa na forach.
Przeczytaj uważnie mój tekst.... przecież ja właśnie namawiam by pozbierać wszystkich i tych kolegów z innych for i tych "nieforowych"....
Czytałem uważnie. Otóż chodzi mi o inną rzecz. Ta akcja nie może być jednoznacznie kojarzona z jednym forum. W obecnej wersji chcecie glosowac tu na forum, wybierac ludzi tu na forum i to glownie ludzi bezposrednio zwiazanych z forum (wymieniles ich nicki w pierwszym poście), stworzyc strone akcji tu na forum itd. To wszystko bardzo szybko spowoduje rozłamy wśród poszukiwaczy, bo wyobraź sobie, że istnieje duża grupa ludzi, która nie przepada ani za tym forum, ani za ludźmi nim kierującymi. Tylko nie każcie mi tłumaczyć tego mechanizmu, bo to chyba oczywiste. Musi powstać osobna strona, czy tego chcemy, czy nie. W przeciwnym wypadku cała akcja spali na panewce. Żebyś mnie źle nie zrozumiał, bo jak najbardziej popieram Twój zryw. To tylko takie moje 3 grosze wkładu - uważam, że dość istotne.
Są darmowe serwery a stronę na pewno wielu z nas-poszukiwaczy potrafi zrobic. Może sprawa zaczyna się komplikować? Nikt chyba nie sądzi, że da się to wszystko załatwić w jeden weekend...
Ja ze swojej strony deklaruję zbieranie podpisów wśród lokalusów. Mogę to robić od zaraz, choć potrzebny byłby profesjonalny tekst do takiego formularza, więc nic na łapu capu ;)
Darmatt