Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 19:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 16:34 
Generał Broni
Generał Broni

Czytałem, miałem nawet na ustnej maturze.
Nie mam zamiaru wdawać się w dalsze dyskusje, bo nie ma sensu. Krzykacze, którzy zawsze są niezadowoleni, ale sami nic nie robią, mają jak zwykle najwięcej do powiedzenia. Do sejmikowania i kłócenia się to każdy jest pierwszy, ale jak trzeba zrobić coś konkretnie to nie ma nikogo.
Juras, podjąłeś jakąś współpracę z archeo albo zrobiłeś cokolwiek innego, aby zmienić prawo?

A tak naprawdę cała ta sprawa to żydomasoński spisek środowiska cyklistów - poszukiwaczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 16:56 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Lipek napisał(a):
Krzykacze, którzy zawsze są niezadowoleni, ale sami nic nie robią, mają jak zwykle najwięcej do powiedzenia. Do sejmikowania i kłócenia się to każdy jest pierwszy, ale jak trzeba zrobić coś konkretnie to nie ma nikogo.

Gdyby ktokolwiek o tym powiedział to bym się przyłączył

Lipek napisał(a):

Juras, podjąłeś jakąś współpracę z archeo ?

Nie, nie jestem paraarcheologiem i raczej nie będę.
Lipek napisał(a):

albo zrobiłeś cokolwiek innego, aby zmienić prawo?

Zgłosiłem się do pracy w inicjatywie Kocia (jedynej jak dotąd rozsądnej) do tworzenia i utrzymania strony internetowej na której można by robić NIKOMU NIE POTRZEBNE ANKIETY
pozdrawiam
juras

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 18:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Polacy mają przeświadczenie: lepsze nasze i głupie, niż cudze lecz mądre. Może zamiast męczyć się nad napisaniem ustawy zaproponujmy idealną kopię ustawy z kraju, w którym takowa obowiązuje i obie strony są z niej zadowolone (np. Anglia)?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 19:47 
Mr. Sturmgewehr

juras napisał(a):
Zgłosiłem się do pracy w inicjatywie Kocia (jedynej jak dotąd rozsądnej) do tworzenia i utrzymania strony internetowej na której można by robić NIKOMU NIE POTRZEBNE ANKIETY
pozdrawiam
juras

Popraw mnie jezeli sie mysle, ale czy to co czuje to sarkazm?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 20:09 
Generał Broni
Generał Broni

M40 napisał(a):
Polacy mają przeświadczenie: lepsze nasze i głupie, niż cudze lecz mądre. Może zamiast męczyć się nad napisaniem ustawy zaproponujmy idealną kopię ustawy z kraju, w którym takowa obowiązuje i obie strony są z niej zadowolone (np. Anglia)?

Jaka Anglia, jakie kopie z innych krajów? Czy Ty zdajesz sobie sprawę z naszych realiów i podejścia sporej części środowiska archeo i konserwatorów? Cudem jest nawiązanie samej współpracy i przekonanie niektórych archeologów, że nie jesteśmy półgłówkami z łopatą, którzy w wywalonym jęzorem, w szale niszczenia rozkopują wszystkie stanowiska archeo jak leci.
Gdybyśmy wyskoczyli z jakimiś projektami a la Anglia, to na starcie jesteśmy przegrani. Musimy wypracować własny, kompromisowy model. Jak pójdziemy z nastawieniem, że nam się należy wszystko ale od siebie nic nie dajemy, to możemy się spodziewać tylko zaostrzenia przepisów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 23:05 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

dect napisał(a):
juras napisał(a):
pozdrawiam
juras

Popraw mnie jezeli sie mysle, ale czy to co czuje to sarkazm?

Nie. to nie jest sarkazm :( . To jest zwykła stwierdzenie. Chodzi o to, że prubujemy coś wymyśleć np Ty poddałeś pomysł wpisywania na forum PO, Kocio wymyślił "Radę starszych" a tak naprawdę wszystko jest już załatwione. "Jakiś" projekt jest już przygotowany, "jacyś" ludzie są wybrani. Wracając do pytania : stwierdziłem po prostu że moja chęć pomocy nie jest potrzebna. A odnosiłem się do poniższego.

Lipek napisał(a):
Mandat dostali Ci, którzy od dawna pracują nad zmianą naszego wizerunku i współpracą ze srodowiskiem archeo. A przy tym mają kompetencje, żeby w takim projekcie uczestniczyć. I to jest zasadne i jedyne rozsądne wyjście. Bo jak inaczej mielibyśmy wybrać swoich przedstawicieli? Przez ankietę, po ilości postów ;) ?

Przepraszam, chyba poniosły mnie nerwy, bo albo mi coś umknęło albo jesteśmy manipulowani.
pozdrawiam
juras

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 23:15 
Generał Broni
Generał Broni

juras napisał(a):
Przepraszam, chyba poniosły mnie nerwy, bo albo mi coś umknęło albo jesteśmy manipulowani.

Albo "Rada Starszych" PS na Ciebie wsiadła. Jeśli tak, to masz przes...ane :( I żal... nic tu nie pomoże... - cytując słowa piosenki.

Ja ze swojej strony dotrzymam słowa i jeśli Kocio będzie coś robił w kierunku wspomnianym to wypełnię swoje zobowiązanie. Natomiast nic nie zrobię więcej, nie kiwnę nawet palcem w bucie i nie będę niczego proponował. Dlaczego??? Bo jestem bardzo, bardzo zdegustowany kłótniami, pretensjami, tysiącami pomysłów, milionami słów i nic nie robieniem. Dla mnie temat jest zamknięty i nie zamierzam więcej brać udziału w dyskusjach tego dotyczących.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 stycznia 2008, 03:36 
Główny Administrator
Główny Administrator

Z modelem angielskim wyskoczył już na konferencji OODA Van Worden i nic z tego nie wyszło.
Obecnie po wielu konferencjach jak i innych formalnych i nieformalnych spotkaniach tego typu, w srodowiskach archeologicznych i konserwatorskich, wyciągnieto wniosek, iż nie ma innego wyjścia i należy współpracować z poszukiwaczami. Przyczyiły się do tego min takie projekty jak: Akcja Południe i Mrągowo. Okazało się bowiem, iż w "urobku" po wykopaliskach archeologicznych znajduje się dużo artefaktów niezauważonych przez poprzednich badaczy jak i w przypadku Mrągowa, gdzie czas grał wielka rolę, szybkość fachowość jak i rzetelność prowadzonych prac przez poszukiwaczy uchroniły stanowisko archeologiczne przed rabusiami.
Na wiosnę rozpoczęte będą prace nad zmianą ustawy /po kwietniowej konferencji/ na które zaproszono kilku przedstawicieli naszego hobby.
Żaden to spisek :) tylko odrobina zaufania z ich strony ot co. Nie uważam też bym musiał się kogos pytać o pozwolenie czy mogę w tym uczestniczyć czy nie.
Robię to we własnym imieniu i dla własnej satysfakcji.

pozdrawiam FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 stycznia 2008, 12:48 
Mr. Sturmgewehr

FDJ napisał(a):
Z modelem angielskim wyskoczył już na konferencji OODA Van Worden i nic z tego nie wyszło.
Obecnie po wielu konferencjach jak i innych formalnych i nieformalnych spotkaniach tego typu, w srodowiskach archeologicznych i konserwatorskich, wyciągnieto wniosek, iż nie ma innego wyjścia i należy współpracować z poszukiwaczami. Przyczyiły się do tego min takie projekty jak: Akcja Południe i Mrągowo. Okazało się bowiem, iż w "urobku" po wykopaliskach archeologicznych znajduje się dużo artefaktów niezauważonych przez poprzednich badaczy jak i w przypadku Mrągowa, gdzie czas grał wielka rolę, szybkość fachowość jak i rzetelność prowadzonych prac przez poszukiwaczy uchroniły stanowisko archeologiczne przed rabusiami.
Na wiosnę rozpoczęte będą prace nad zmianą ustawy /po kwietniowej konferencji/ na które zaproszono kilku przedstawicieli naszego hobby.
Żaden to spisek :) tylko odrobina zaufania z ich strony ot co. Nie uważam też bym musiał się kogos pytać o pozwolenie czy mogę w tym uczestniczyć czy nie.
Robię to we własnym imieniu i dla własnej satysfakcji.

pozdrawiam FDJ

Obawiam, ze ze model angielski nie ma racji bytu chociazby z powodu permanentnego braku kasy na wszystko - a juz na wykup zabytkow po cenach RYNKOWYCH w szczegolnosci. I ciagle mam wrazenie, ze panstwo unika problemu piszac w ustawie, ze wszystko co w ziemi to panstwowe i juz. Odpada problem uzerania sie z prywaciarzami (=poszukiwaczami). Problem "rozwiazany" i gra muzyka. A ze to nie dziala? A kogo to... Obym sie mylil.

"Na wiosnę rozpoczęte będą prace nad zmianą ustawy"

Czy ktos z ministerstwa sie wypowiedzial w tej sprawie?

Ostatnio edytowano poniedziałek, 4 lutego 2008, 15:33 przez dect, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 lutego 2008, 11:59 
Generał Broni
Generał Broni

Van Worden wyskoczył - jak to mówi FDJ - z tematem ale samo wyskoczenie nic nie dało bo przecież kto pociągnie temat dalej jeśli nie my?
A my....... po zakończonej koneferencji nie zrobilismy tak na prawdę nic.
Nie poszliśmy za ciosem. Nie próbowaliśmy przygotować z jakąś kancelaria projektu ustawy by go skonsultować na forum, z archeo itd.

To co ja zaproponowałem to nie jest jakieś novum, ja nie jestem Kolumbem, ja po prostu proponuje kontynuację tego co już w temacie zrobiliśmy.
Skoro Stowarzyszeń się już ileś pozakładało i nic nie robią dalej w kierunku zmiany ustawy to znaczy, że nie potrzebnie je zakładali....

Mi chodzi o to by ruszyć dalej a nie nakręcać ilość postów na pagonach i skakać sobie do gardeł.....
Kurde! Ludzie!!
Ruszmy się!
Odnośnie kolejnych kroków......... viewtopic.php?t=50783

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 marca 2008, 17:37 
Generał Broni
Generał Broni

Podobnie jak vincent jestem w stanie w sprawie inicjatywy Kocia zrobić tyle ile mogę. Suma jakichś circa 50 PLN nie jest oszałamiająca, zebranie w późniejszym czasie kilkudziesięciu podpisów też jest realne. Zamiast trzepać pianę lepiej dorzucić samemu jakąś małą cegiełkę od siebie, nie musi to być od razu tysiąc złotych i 500 podpisów, ważne żeby zrobili to WSZYSCY. Jak pojawi się nr konta to wpłacam kasę, kiedy będą potrzebne formularze zbiorę podpisy, więcej gadać na ten temat bez celu nie zamierzam bo scysje i polemiki mnie nie interesują, natomiast wstyd mi by było przed znajomymi gdyby inicjatywa Kocia się powiodła a miałbym świadomość że nie przyłożyłem do tego ręki a korzystam. I to przydałoby się żeby sobie wszyscy wbili do głowy. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 marca 2008, 22:40 
Kapral
Kapral

W pełni popieram postawę Kolegi Voucur i przyłączam się do tego co napisał. Może wspólnymi siłami uda nam się jakoś przerwać ten błędny krąg i może w końcu będzie NORMALNIEJ...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]