Teraz jest sobota, 13 września 2025, 21:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 27 stycznia 2008, 19:57 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

na małe przedmioty mam minelaba xt30
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 19:12 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

mam problem ze swoja rama:
wczesniej do zasilania stosowałem zwykła kostke 9v teraz uzyłem 8x 1,2v r20 (akumulatory) = 9,6v i zmienił sie dzwiek (piszczenie) spadły osiagi w ogóle jakbym spalił jakis obwód??? miał ktoś może taki przypadek? wie ktos moze co sie stało?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 stycznia 2008, 20:57 
Podpułkownik
Podpułkownik

grom minelab napisał(a):
mam problem ze swoja rama:
wczesniej do zasilania stosowałem zwykła kostke 9v teraz uzyłem 8x 1,2v r20 (akumulatory) = 9,6v i zmienił sie dzwiek (piszczenie) spadły osiagi w ogóle jakbym spalił jakis obwód??? miał ktoś może taki przypadek? wie ktos moze co sie stało?

na jakiej cewce puszczałeś go wcześniej? działał dobrze? możesz podłączyć ponownie poprzednią cewkę?
czy ciągle chodził Ci na tej ramie i tylko zmieniłeś zasilanie? możesz wrócić do poprzedniego zasilania i go sprawdzić?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 stycznia 2008, 00:36 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

wczesniej cewka 25cm i było ok nie moge jej juz podłaczyc, chodził mi na ramie spoko ( na 9v kostce) ale chciałem zwiekszyc pojemnosc zasilania i dałem te akku i zaczał swirowac. jak wracam do poprzedniego zasilania to tak jakby w ogóle tej batki nie ,,czytał,, nawet dioda nie mruga a bateria ma jeszcze 8,7v

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2008, 23:35 
Pułkownik
Pułkownik

Witam!

Jabel łowca szabel....

Jabla widziałem ze 2-3 razy w życiu /zarówno ja jak i chłopaki z ekipy raczej bazujemy na zachodnim sprzęcie/. Ostatnio, chyba z nudów myślałem nad przerobieniem jakiejś pejotki samodziełki na ramę. Wchodzę na ps.com patrzę- nie ja sam obcykałem taką koncepcję...

Jak jest z czułością takiej cewki? np. 1mx1m? Jeśli łapie drobiazg to nie ma sensu sie w to bawić...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 20:41 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Polecam sprawdzić stabilizator napięcia US6. Zmieniłem zasilanie na akku żelowe 12v 1,3Ah i okazało się że stabilizator nie wytrzymuje, wlutowałem mocniejszy i jest ok.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 czerwca 2008, 10:56 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ja od razu zmieniłem na żela 12V bez zmiany stabilizatora i działał bez problemu. W sumie to dla tego stabilizatora co jest w Jablu to różnica 9V a 9,6 V nie powinno robić dużej różnicy. Ale sprawdź najpierw wszystkie połączenia, na płytce czy nie ma zimnych lutów, kabel łączący cewkę z elektroniką czy jest OK połączony, a na końcu stabilizator.

pozdr
Artur

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]