Teraz jest sobota, 24 stycznia 2026, 07:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 stycznia 2008, 23:24 
Generał Brygady
Generał Brygady

pablo11 napisał(a):
a jak przy okazji znajdą cos jeszcze co wyda się im poidejrzane to też zabierają,np. komputer,jakiś sprzet elektroniczny,telewizor,częsci samochodowe,tel. komórkowy na który nie masz paragonu,pudełka itp. generalnie wszystko co wyda się im podejrzane,głównie nastawiają sie na przedmioty po które przyszli,ale jak nie ma lub znajdą przy okazji jeszcze cos innego,wiec chcąc sie wykazać to zabiorą,a pożniej sprawdza na komendzie czy nie pochodzi z kradziezy itp. jezeli ok to oddadza po jakmś czasie ale troche to potrwa,a jak sie okaże że kradzione to jeszcze paserkę dorzucą.
:n :n :cop :cop

pablo pleciesz bzdury...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 04:45 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:39 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 10:07 
Mr. Sturmgewehr

pablo11 napisał(a):
a jak przy okazji znajdą cos jeszcze co wyda się im poidejrzane to też zabierają,np. komputer,jakiś sprzet elektroniczny,telewizor,częsci samochodowe,tel. komórkowy na który nie masz paragonu,pudełka itp. generalnie wszystko co wyda się im podejrzane,głównie nastawiają sie na przedmioty po które przyszli,ale jak nie ma lub znajdą przy okazji jeszcze cos innego,wiec chcąc sie wykazać to zabiorą,a pożniej sprawdza na komendzie czy nie pochodzi z kradziezy itp. jezeli ok to oddadza po jakmś czasie ale troche to potrwa,a jak sie okaże że kradzione to jeszcze paserkę dorzucą.

Co za stek bzdur

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 11:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

pablo11 napisał(a):
załaożymy się, że tak jest ??
a skąd to wiem? z własnego doświadczenia !!! :n :n :cop :cop

Rozumiem, że zabrali Ci komputer, komórkę i większość sprzętu, jaki miałeś w domu? :D

Nie mają prawa niczego tknąć bez nakazu. W innym wypadku jest to działanie nielegalne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 11:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

ZARZĄDZENIE Nr 1426 KOMENDANTA GŁÓWNEGO POLICJI w sprawie metodyki wykonywania czynności dochodzeniowo-śledczych przez służby policyjne wyznaczone do wykrywania przestępstw i ścigania ich sprawców
Cytuj:
§ 98. 1. Jeżeli policjant w toku czynności przeszukania dojdzie do przekonania, że w miejscu dokonywania czynności mogą znajdować się inne rzeczy mogące stanowić dowód w sprawie lub podlegające zajęciu w postępowaniu karnym albo inne dane informatyczne, które nie zostały ujęte w postanowieniu sądu lub prokuratora, kontynuuje przeszukanie, a po ich znalezieniu wpisuje je do protokołu i zabezpiecza.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 11:49 
Generał Broni
Generał Broni

U mnie na przeszukaniu to policjant widząc pare par firmowych spodni zaządal ode mnie rachunków, kazalem mu je spakowac wraz ze wszystkimi ciuchami z szafki. Dał sobie spokój, ale nie zdziwiloby mnie ze pozabieraja nawet telefony, Trafisz na takiego słuzbiste i jeszcze mu nie przypadniesz to po zlości pozabiera do sprawdzenia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 15:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

heh, to jakiś delikatnie mówiąc nadgorliwiec.

Podany powyżej artykuł KGP chyba tyczy się tylko takich przypadków, kiedy zachodzi podejrzenie, że ktoś ma "dziuplę" albo są to przedmioty bezpośrednio związane z przestępstwem, tudzież przeszukanie jest u osoby o jako-takiej reputacji. W rzeczywistości ni jak się to ma do kolekcjonerów.

Ci co przyszli do mnie, od razu na wstępie powiedzieli po co przyszli i poprosili o wydanie tego ( pozornie małe gówienko - czółko zamka do mosina). Pokazali nakaz, w którym był zapis o zarekwirowaniu głównego celu wizyty, a przy okazji ewentualnie wszystkich rzeczy, wobec których może być podejrzenie, ze "są nie zgodne z ustawą" o BiA. Człowiekz CBŚ widział u mnie na biurku piracką płytę z Windowsem (ha! strefiłem i obecnie mam tylko oryginały) z bezczelnie nabazgranym serialem na wierzchu - co zrobił? z uśmiechem na twarzy odwrócił płytę do "góry nogami" i powiedział, że nie po to przyszli i to nie ich sprawa...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 19:35 
Moderator
Moderator

Tylko mi nie mów Kaytek, że prokuratorzyna wystawił nakaz kwestionując legalność czółka do mosina. To było działanie w 100% bezprawne, ponieważ nie jest to istotna część broni. Równie dobrze mógł zrobić Ci rewizję na podstawie tego, że posiadasz widelec. Bo komplecie z widelcem zwykle jest nóż.
Tyle warte jest polskie "prawo".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 21:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:39 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 22:24 
Mr. Sturmgewehr

pablo11 napisał(a):
przyszli z nakazem po militaria,broń,materiały wybuchowe i inne takie tam,generalnie cały arsenał

Jezu, cos Ty trzymal w chacie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 22:27 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

:) nie chciałem głośno pytać, ale skoro już ktoś zadał takie pytanie no to odpowiedz..

zadam jeszcze jedno.. skąd wiedzieli co szukać? wiesz, teraz po fakcie, możesz pogadać.. wiadomo że siedzą przy kompach w czarnych okularach i śledzą...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 22:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:40 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 22:58 
Moderator
Moderator

pablo11 napisał(a):
najgorzej było z komputerem,gdyz chcieli wysyłać dysk do jakis biegłych,do labolatorium by sprawdzic co sie na nim w przeszłości znajdowało i czy jakies wazne dane nie zostały usunięte.była bardzo cięzka batalia o komputer gdyz na nim znajdowała sie moja praca dyplomowa ze studiów,a za tydzień miąłem obrone,po bardzo długiej i ciezkiej batali udało sie go w sama pore odzyskac i obeszło sie bez wysyłania do labolatorium,ktore podobno znajduje sie we wrocławiu,a taka ekspertyza trwa najmniej pol roku,wiec ja dziekuje za takie cos.

Hehehehe prosze pana, Bezpieczenstwo i Higiena Pracy przy komputerze nakazuje okresowa wymiane HDD :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 23:03 
Pułkownik
Pułkownik

Z tego co piszesz to powinieneś kochać :cop ;). Potraktowali Cię bardzo humanitarnie. Mogli zatrzymać kompa - oddali , mogli zamknąć - dali dozór . Jeśli kogoś nienawidzić to "rzyczliwego" . :cop robili to co musieli i za co im płacą a i to bez większej nadgorliwości nawet.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 lutego 2008, 00:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:40 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]