Teraz jest piątek, 22 sierpnia 2025, 04:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 lutego 2008, 22:00 
Plutonowy
Plutonowy

Biadolenie na forum niczego nie zmieni.Jedyną szansą jest zorganizowane działanie ledzi z różnych organizacji poszukiwawczych.Na poczatek można by naświetlić ten problem w programie TV,np ;O tym warto rozmawiać".Byłaby okazja pokazać jak ta sprawa wygląda z naszej strony i naświetlić skalę przywłaszczania ze strony archeologów o czym się w ogóle nie mówi w TV.Bez tego typu działań i starań zarejestrowanych grup poszukiwawczych o zmianę ustawy o ochronie zabytków , będą dalej na nas psy wieszali bez możliwości wytłumaczenia się. O śmieszności tych nalotów na zbieraczy nawet nie ma co gadac, to są typowy działania w państwie policyjnym-ograniczyć,zaszufladkować,do.....ć.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 lutego 2008, 00:41 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A ja tak może trochę czarnego humoru.Cóż my pasjonaci ci ludzie to się dopiero mają jak sąd im powiedział ,że sprawa się przedawniła
(oj było składac o zwrot w latach 50-59 ciekawe jak byłaby odpowiedź z sądu)
Ja osobiście nie wiem co powiedzieć .
www.zw.com.pl/artykul/2,220075.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: c.d
PostNapisane: poniedziałek, 11 lutego 2008, 02:34 
Kapitan
Kapitan

DZIAD napisał(a):
pierwsze -generalowie nie zaciemniajcie tematu ortografią,nie kazdy poszukiwacz jest po Oxfordzie

To sześć klas podstawówki urosło już do miana Oxfordu...? Hańba...

A w nawiązaniu do głównego tematu - paranoja! Łowią płotki, panowie policjanci. A i wyobraźnię mają bujną. Mnie osobiście dobił tekst o "nielegalnym oprogramowaniu". Ach, co za sukces, chciałbym zobaczyć ich domowe komputery ;)

Jest jeszcze druga strona tej całej sprawy - może nawet pozytywna? Handlowanie znaleziskami, przechowywanie prochu w domu (po co?), być może niezakopywanie dołków (jak większość)... Takich "pasjonatów historii" wylęga się teraz całkiem sporo. Wielu z nich błyszczy na forach ortografią i "dociekliwością". Gdy patrzę na rozryte dołki na mojej miejscówce, do niedawna dziewiczej, a obok wywalone kawałki zardzewiałego żelastwa - to myślę sobie "Nie dość że leszcz kopie złom, to do tego jeszcze cham zostawia syf po sobie." I wcale nie będzie mi żal, gdy któregoś dnia przeczytam o nim kolejny, równie idiotyczny artykuł.

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 lutego 2008, 16:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Tak sobie patrzę na na zdjęcia i tak sobie myślę - czas nałupać nieco krzemienia i trzymać w domu. Gdyby Policja (pozdrawiam Panów Policjantów) chciała wpaść do mnie do domu - miałaby się czym pochwalić, a rzeczoznawca miałby znów kasę.
Zdrav!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 lutego 2008, 16:35 
Moderator
Moderator

Cytuj:
Gdy patrzę na rozryte dołki na mojej miejscówce, do niedawna dziewiczej, a obok wywalone kawałki zardzewiałego żelastwa - to myślę sobie "Nie dość że leszcz kopie złom, to do tego jeszcze cham zostawia syf po sobie." I wcale nie będzie mi żal, gdy któregoś dnia przeczytam o nim kolejny, równie idiotyczny artykuł.

Beaviso, wiesz jak w życiu bywa... Taki cham pokopie, pozabiera z żelastwa co mu podejdzie, resztę zostawi obok niezasypanych dołków... i więcej się tam nie pojawi. Pójdzie paskudzić gdzie indziej.
A złapią Ciebie, bo jak wytłumaczysz, że to nie Twoje dzieło.
Ja już w niektóre miejsca, z tego właśnie powodu, nie zachodzę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 lutego 2008, 17:24 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

nie tylko chodzi o zostawianie zelastwa i nie zasypywanie dołków,nieraz sie spotyka szkielety ludzie wykopane i rozrzucone wokolo.Na taki widok to dopiero człowieka trafia ale tak jak napisał Renald ze jak cie złapia przy takim dolku to nie udowodnisze ze to nie ty.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: agresja
PostNapisane: poniedziałek, 11 lutego 2008, 22:34 
Kapral
Kapral

Te śmieszne sukcesy policji nagłaśniane przez prymitywnych lub leniwych pismaków, powodują niestety narastającą agresją wobec ludzi z wykrywkami. O ile kiedyś budziło toto ciekawość, to w tej chwili co drugi postronny obserwator ma poczucie że widzi złodzieja, rabusia, hienę lub terrorystę (co kto woli). A swoją drogą, czy można próbować wycinać stosowne serwery, przez które łączą się z tym forum panowie "mylycjanci" ze swoich komputerów na komendach?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 00:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:44 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 03:24 
Generał Broni
Generał Broni

Rzygać się chce!!!!
To Hańba, że Policja zabiera się za takie rzeczy zamiast pilnować gangsterów a dziś znów obrobiono Bank w Warszawie i co?
I nic - of course!!!!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]