Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 10:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1756 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 118  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 11:19 
Sierżant
Sierżant

ariks napisał(a):
To prawda ! Panowie lojalnie Was informuję ze tornister mozna juz kupic na All ....o myślę ze wpadnie we właściwe ręce :1 :1 :1

chyba we właściwy portfel.... za te wszystkie informacje na jego temat powinieneś dać prawo pierwokupu tym co ci rozjaśnili w głowie albo przynajmniej zrobić aukcje w zamkniętym gronie. Pisałeś też coś ze zaczniesz kompletować Polskę, początek już byś miał
Oczywiście bez obrazy Ariks

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 15:00 
Specjalista
Specjalista

LWP napisał(a):
ariks napisał(a):
To prawda ! Panowie lojalnie Was informuję ze tornister mozna juz kupic na All ....o myślę ze wpadnie we właściwe ręce :1 :1 :1

chyba we właściwy portfel.... za te wszystkie informacje na jego temat powinieneś dać prawo pierwokupu tym co ci rozjaśnili w głowie albo przynajmniej zrobić aukcje w zamkniętym gronie. Pisałeś też coś ze zaczniesz kompletować Polskę, początek już byś miał
Oczywiście bez obrazy Ariks

troche musze przyznac LWP racje.... Arek sypales gromami z jasnego nieba jak to Cie podkupili na ebayu etc.. jak to ktos nie ma za krzte honoru etc etc....

wszystko to dla szybkiego obrotu gotowka i zarobieniu pare PLN.... - moim zdaniem byloby lepiej sprzedac to np. kolegom tutaj w dziale GIELDA z PS za jakas ustalona dobra dla Nich i dla Ciebie cene ...

gdyby nie chlopaki tutaj z forum - pewno nawet bys go nie mial - bo nie wiedzialbys ile jest wart - i tak bys za tym niemcem nie ganial.... i go nie straszyl

no ale Twoj pleacak - Twoj interes - zycze owocnej sprzedazy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 16:28 
Podpułkownik
Podpułkownik

Michał masz cos przeciwko zarobieniu troche kasy sam przecież też handlujesz nie prawda - wiec nie rozumiem tych aluzji dziekuję wszystkim za informacje bardzo pomocne nie tylko dla mnie, ale prosze Was nie prawcie mi morałów komu i gdzie to mam sprzedać chce dać WSZYSTIM szasne to chyba wolno każdemu !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 16:30 
Podpułkownik
Podpułkownik

a co do zbierania WP mocno sie zastanawiam problem w tym ze dobijają mnie te ceny (zniechecają ) ale mysle powaznie ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 17:09 
Podpułkownik
Podpułkownik

Kuligow napisał jeszcze ''gdyby nie chlopaki tutaj z forum - pewno nawet bys go nie mial - bo nie wiedzialbys ile jest wart - i tak bys za tym niemcem nie ganial.... i go nie straszyl ''

Oj Michale tornister mam dzieki znajomemu z Belgii ktory pomógł mi napisac ostry stanowczy tekst do Niemca i to go przekonało do wysyłki (to on mi kase przelewał) troche naginasz fakty, nie wiem jak ty ale ja jak cos kupie i juz kasę zapłące to bede ganiał za każdym nawet jesli jest cos niewiele wart a co do ceny NIKT mi wyraźnie nie zaproponował co i ile, i dziwią mnie Wasze porady komu i gdzie mam to sprzedac. :argumenty

Bolku jak zechcesz jeszcze inne dodatkowe fotki to pstryknę puki go jeszcze mam, opisz ten fant koniecznie w ksiazce :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2008, 22:44 
Podpułkownik
Podpułkownik

Dla rozluźnienia tematu i atmosfery za sprawą ''szmatki'' ;) kilka moich odznaczeń Polskich jakie ostały sie w mojej kolekcji była większa ale wymiany itp uszczupliły to. Zauważyłem ze bardzo mało pokazujecie odznaczenia - szczególnie interesuje mnie okres 1914-1920 (najbardziej walki o Lwów)

[ img ]

[ img ]

Po 1945 nawet nie pokazuje chociaż mam też nieco :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 lutego 2008, 00:06 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam

Wspaniała kolekcja, zapraszam do tego wątku od naszych odznaczeniach viewtopic.php?t=29679&start=0

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lutego 2008, 13:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam, a jak kształtują się u nas ceny normalnych standartowych tornistrów z września w ładnym kompletnym stanie ? Pytam, bo nie siedzę w temacie (zbieram Niemcy),ale jestem ciekaw jaki to procent tej ceny z allegro tego "rzadkiego" tornistra co obecnie jest wystawiany.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lutego 2008, 19:10 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Mysle ze cena standardowego tornistra to jakies 350-450 pln ale to już super extra stan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lutego 2008, 20:38 
Pułkownik
Pułkownik

Berlin napisał(a):
Mysle ze cena standardowego tornistra to jakies 350-450 pln ale to już super extra stan

Chyba minus 200-250 zł z tej sumy ;) Kostka wz.33 to max 200 zł moim skromnym zdaniem, owszem można dać i 5 tysięcy ... ale po co ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lutego 2008, 21:29 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Bolek gdzie ty kupisz za 200pln kostkę? :o chyba od dziada który sie nie zna. :D Ja 350 za tornister bym dał.
Teraz powojenne chodzą po 100 pln-mowie tu o cenach wśród ludzi którzy się znają... bo jak byśmy mieli tak patrzeć jak piszesz to mój kumpel kupił za flaszke dwa bagnety polskie z żabkami stany minowe. Czy to rynkowa cena?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2008, 19:20 
Podpułkownik
Podpułkownik

W WP nie siedzę ale widząc co się dzieje z cenami nie mozna w 100 % stwierdzic czy ''zwykła kostka'' sprzeda sie za 200 zł - 300 zł czy taniej - osobiscie sądze ze duzo wiecej ale to moje zdanie w koncu rzeczy WP na ulicy nie lezą, nawet zwykły mintowy tornister WH ciezko kupic za 200 zł ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 lutego 2008, 12:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam
Panowie, czy ktoś z Was posiada w swojej kolekcji i mógłby pokazać fotki polskich szelek kawaleryjskich? Powoli kompletuję polskiego wrześniowego kawalerzystę, a szelek ni cholery znaleźć nie mogę, nawet na fotach żadnych nie widziałem

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 lutego 2008, 19:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zerknij sobie na stronę www.repliki.com Masz tam gotowe :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 lutego 2008, 20:37 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Na alledrogo tez tego jest sporo

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1756 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 118  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]