Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 09:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1756 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 02:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Bolas,
chetnie kupie Twoja ksiazke. Juz czas zeby wyszla jakas piekna pozycja na temat WP. Mysle ze dzieki swiadomosci o WP bedzie mozna w taki sposob uratowac wiele od zniszczenia. Sa ludzie ktorzy tylko widza w militarce pieniadze ale tego sie nie zmieni. Oprocz tego ludzie beda sie grubo zastanawiac przed wywaleniem czegos na smieci. Grunt ze ratujemy te rzeczy, bo i tak jak to Heinrich powiedzial do grobu tego nikt nie wezmie. Jestemy tylko tymczasowymi opiekunami. Dzieki za pomoc i mam nadzieje ze odzyje ten watek. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 02:27 
Podpułkownik
Podpułkownik

Bolek cieszę sie że myslisz inaczej jak pozostali moze nie we wszystkim sie zgadzamy ale jesteśmy blisko, tematem militariów WP interesowałem sie od dawna, to że teraz sprzedaje ten tornister nie znaczy ze mnie nadal nie interesuje WP mam taką w tej chwili potrzebę, prawdę mówiąc ciezko jest w dzisiejszych czasach i przy takich zarobkach zbierać WP i WH (wybrałem to drugie) jednak mimo wszystko będe chciał w przyszłosci stworzyc jakąś postac WP ! A tornister sądze ze trafie na pewno w rece jakiego dobrego kolekcjonera ! Myśle ze temat zakonczony !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 08:04 
Porucznik
Porucznik

,,,

Ostatnio edytowano niedziela, 7 czerwca 2009, 08:00 przez scz, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 11:05 
Podpułkownik
Podpułkownik

To napisz jakiej informacj udzielono mi, podaj rzeczowe argumenty, bo informacje jakie otrzymałem to prywatnie za ile go sprzedam oto i co, a mi chodziło nie o cenę lecz o typ tornistra, wzór, przeznaczenie itp jesli ktos ma taka wiedzę to niech trzyma sobie ją w ukryciu, a z tym 3 000 zł jest to prawda prywatnie p o tym wszystkim jedna osoba napisała mi ze wiedza tyle wlasnie kosztuje, mam nadzieje ze ta osoba pochwali sie drugim takim tornistrem z szelkami ponoc zakup na Ebay ???? Tylko popatrzcie w innych działach WH jak inni chętnie się wymieniają i dzielą informacjami !!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 12:01 
Porucznik
Porucznik

scz

Ostatnio edytowano wtorek, 26 lutego 2008, 14:16 przez scz, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 14:15 
Porucznik
Porucznik

,,,

Ostatnio edytowano niedziela, 7 czerwca 2009, 07:59 przez scz, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 14:50 
Podpułkownik
Podpułkownik

scz napisał(a):
ariks napisał(a):
a mi chodziło nie o cenę lecz o typ tornistra, wzór, przeznaczenie itp

tak pewnie chciałbyś jeszcze się dowiedzieć, kto go nosił, co?

Dowiedziałeś się ile mogłeś. Oczywiście to twój tornister i nic nikomu do tego za ile i komu go sprzedaż. Ale nie tylko ja uważam, że wykorzystałeś to forum do reklamy i podniesienia ciśnienia przedsprzedaży. Nie tylko my czytamy to forum, ale i inni potencjalni kupcy.
To dzięki temu forum dowiedziałeś się, co masz, bo nawet do głowy Ci nie przyszło, że kupiłeś za 200 zł tornister, za który dostaniesz pewnie ?x więcej i masz czelność pisać, że nie udzielono Ci informacji. A czego oczekujesz, że ktoś zrobi za Ciebie opis twojego tornistra żebyś go mógł lepiej czytaj drożej sprzedać na aukcji? Mało tego, że zrobi Ci opis, ale jeszcze potem sam go kupi! To forum dyskusyjne a nie informacja handlowa.

ariks napisał(a):
pisz po imieniu jak bawisz sie w takie podchody miej odwage a nie chowaj sie

Nie odpowiedziałeś na pytanie, kto zaproponował Ci informację o tornistrze za 3000 zł

I na koniec kolego tak przywołujesz inne działy WH to zapytaj może tam. Przepraszam ale czy Ty coś zrobiłes dla tego forum? Tylko krytykujesz i narzekasz, że nie dostałeś informacji. Zapraszam do miłego i rodzinnego WH.

Przepraszam Wszystkich, ale trochę się uniosłem.

To nie unos sie wiecej mniej emocji a wiecej rozwagi w tym co piszesz a co do reklamy to jest twoje zdanie i mozesz tak twierdzic i życ w ślepym przekonaniu iz kazdy kto da cos na forum automatycznie robi sobie reklame zenujące myslenie ! Widzisz ani jednego ARGUMENTU nie podałes mi o ktory pytałem a przez ciebie przemawia zwyczajna zazdrosc iz ktos kto nie zbiera WP nagle ma cos ekstra i jeszcze ma czlnosc sie tu pytac na forum a potme sprzedawać ! Zrób sobie forum zamknięte tylko dla elity i nie bedziesz miał problemów i uwag do mnie czy innych, chyba jestes nie poważny abym podawał osobę ktora mi to napisała pomysl a sam sie kapniesz o kogo chodzi kto kupił taki sam tornster z szelkami ???????????????????

P.S Do Bolka ! Zdjecia zrobilem przesle ci przy czasie chetnie nabęde Twoja ksiazke i cieszę sie że mogłem Ci pomóc

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 15:13 
Porucznik
Porucznik

:spoko :hmmm :nicnie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 19:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

panowie skonczmy juz ta ponura i tworzaca bardzo zla atmosfere dyskusje i powrocmy do glownego elemantu tego watku czyli do wszytskiego co zwiazane z wojskiem II RP.

61P.P. napisał(a):
Dziwi brak rozcięcia z tyłu w stanie, oraz to że niewidać nawet śladu po guzikach w stanie.
A na każdy fant z Czech patrze z dystansem ;-)

czy koledze 61P.P. , kolekcjonerowi polskiej militarystyki , gdy najpierw bolas a pozniej ja pokazywalem spodnie drelichowe do bluzy wz.36 , chodzilo o takowe rozciecie z tylu i takowo przyszyte guziki jak w link'u ponizej ???
http://img252.imageshack.us/img252/4567/hossy8my8.jpg
mam nadzieje ze ktos z kolegow obeznany w tematyce umundurowania bedzie w stanie odpowiedziec.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 lutego 2008, 01:33 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Panowie, małe pytanie...
Czy polskie oficerskie rogatywki polowe wz. 37 były szyte czasem również z gabardyny?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 lutego 2008, 20:30 
Pułkownik
Pułkownik

Witam!

Szewiot. Możliwe, że gabardyna też... /wyższy oficer, lepsza kasa w kieszeni, lepszy krawiec, lepsza czapka :-) /

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 11:48 
Kapral
Kapral

marek123 napisał(a):
oraz pas techniczny do mocowania skrzynek na platformie amunicyjnej.
[ img ]

Mi to wygląda na pas do rosyjskiej radiostacji RBM, ale dla pewności przydały by się lepsze fotki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 marca 2008, 01:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mała ciekawostka. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=329169107
Radziecka manierka z lat 50-tych i wyżej z puncami Światowita. Ktoś ma oryginały albo dobrą kopię punc. Nie twierdzę że sprzedawca, bo może być n-tym właścicielem. Gdyby ten ktoś opuncował kociołek alu polskiej powojennej, może by i przeszło. ALe tak przegiął. Czy teraz będzie wysyp menażek i manierek?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 marca 2008, 23:14 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Cos cicho tu sie zrobilo.
To ja teraz znow zaczne.
Ja w roznej literaturze czytalem o polskich manierkach,ale nigdzie nie spotkalem sie z manierka producenta Ideal . Mam taka i pytam sie, czy to rzadkosc czy nie. na pokrywce nie ma numer pat.. na szyi jest sygantura IDEAL 1939.

Inna rzecz to ta duza torba z sygantura Dermapol 1939 Warszawa. dla przykladu polorzylem manierke. Co czego slurzyla ta torba? do kluczy?

no i na koniec,zeby znow troche obudzic zbieraczy polskich militariow, dwa polskie telefony polowe.

pzdr
karol [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 maja 2008, 11:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

To i ja dodam mój ostatni nabytek (w zasadzie prezent). Jest to pamiątka po ułanie z 18 Pułk Ułanów Pomorskich.
Busola kierunkowa systemu Bisarda (czy raczej Bezarda) wz. 1923. Brakuje dwóch śrubek i przetarcia wilgotną szmatką, ale myślę, że ogólnie stan jest fajny. Moja prośba - jak wyglądał pokrowiec do tej busoli? Czy jest to rzadki fant? Jeżeli tak, to czy o stopniu rzadkości stanowi numer, czy może raczej producent?
Pozdrawiam

[ img ]
[ img ]
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1756 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]