Teraz jest piątek, 12 września 2025, 12:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 12:12 
Moderator
Moderator

slawek napisał(a):
Ja mam tylko jedno pytanie do szanownych kolegów czy przez ostatnie np 20 lat ktoś w Polsce złamał prawo(napad, postrzelenie itp) , używając broni pochodzących z ostatnich wojen?(nie chce mi się pisać o tym ,że pewnie łatwiej i taniej można nabyć współczesny sprzęt)

Ostatni napad w PRL-u przy użycia MP-40, zwanego niesłusznie" Schmeiserem" miał miejsce w 1962 roku :( natomiast pistolety TT,P08,Walther,FN,PPK i inne z epoki- były rzekomo uzywane przez polskich "robinhodów" :n do poczatku lat 90-tych ub.w.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 20 kwietnia 2008, 12:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

A nie mówiłem że będziemy "komunę" jeszcze miło wspominać :)
Kto w tamtych czasach ściagał kogoś za takie bzdety???
Sam pamiętam jak byłem mały w pobliżu znaleziono szczątki jakiegoś samolotu.Przybyła Milicja obejrzała znaleziony we wraku samolotowy karabin maszynowy i ODDAŁA-stojącemu obok gapiowi,znalazcy!!!!!!!!!!!!!!!!
Kontynuować dalej?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: -
PostNapisane: niedziela, 20 kwietnia 2008, 20:03 
Generał Broni
Generał Broni

Polska to dziwny kraj(tak mój znajomy mówi)-na pewno nie dąży do tego w tej chwili aby prawo było takie jak w UNII EUROPEJSKIEJ.....................

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 20 kwietnia 2008, 22:04 
Moderator
Moderator

Cyt.."Pogański kraj..pogańskie obyczaje..."H.S.
Jak się nie ma czym wykazać,to się zabiera w świetle mediów złom ,nadający tylko do powieszenia na ścianie,a informuje jakie to niebywale osiągnięcie :n uzyskano.Ale ustawowo jest wszystko w porządku,przecież to niebezpieczny przestępca ,w świetle "obowiązującego ("chorego" prawa")ma istotne części broni i z pewnością chce naruszyć cyt." publiczny ład i porządek..."W.Gomułka(nie chcę cytować dalej)
Po co się z kimś strzelać,tropić go.

:que To może być bardzo niebezpieczne :( Skoro posiadanie pm UZI jest tak samo traktowane w statystykach prokuratorskich i policyjnych jak posiadanie zgniłego wykopka lufy mp-38,Manlinnchera,Mausera itp. równa się to samo ,to po co się wysilać.Co Sąd uzna to już statystyka nie ujmuje,mozna .."pierś wypinać po ordery" i nagrody :que :n :n :n :n :n
Jaki , logicznie wybór sie nasuwa :que "Iść w ryj dostać"czy po złom :que
(I straszno i smutno) :(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]