maniutek1 napisał(a):
Oglądaliście dzisiejszy odcinek? Kolejny raz Pan Sikorski pomaga nam w odzyskaniu dobrego wizerunku detektorystów utraconego przez nagonkę medialną jaka wokół nas się rozpętała. Tym razem nie użył tylko pośrednich środków, nie tylko pokazał poszukiwaczy w terenie i znaleziska pozyskane dzięki nim. Tym razem pokusił się Pan Adam o apel aby nie demonizować naszego hobby. Dziękuję Panu za to. Myślę zresztą, że nie tylko ja. Powinniśmy wszyscy być wdzięczni za to, że mamy za sobą kogoś kto propaguje nasz pozytywny wizerunek w tak ostatnio nieprzychylnych nam mediach. Proszę o więcej...
Pozdrawiam.
W każdym środowisku są ludzie z zasadami,których poczynania mozna stawiac za przykład pozytywnego podejścia do sprawy,ale są i "czarne owce" które niestety stawiają jakieś "srodowisko " w czarnym swietle.
Jestem dla przykładu wędkarzem i tu jest to samo co u poszukiwaczy.Są osoby które trzymają się zasad,przestrzegają prawa i jest ok, ale są tez kłusownicy legitumujacy się kartami wędkarskimi.Całe srodowisko cierpi na takich przypadkach i myslę że jedynym sposobem na to zeby się to zmieniło jest zmiana mętalnosci i uswiadomienie ludziom tego ze jednak nie polega to tylko na niszczeniu,kradzierzy,zysku.
A pasja się nie liczy!!!