Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 05:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Białystok i okolice
PostNapisane: sobota, 8 maja 2004, 22:06 
Podporucznik
Podporucznik

Starszyzna sprzedała pewne informacje! Myślę że, bogaty teren!
dominss@wp.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 maja 2004, 18:36 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Cześć
Może jakieś szczegóły, czego można się spodziewać???
Bo ja chętnie wybiorę się na wspólne wykopki, mam jeszcze jednego kompana, oczywiście z wykrywką.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 maja 2004, 21:19 
Podporucznik
Podporucznik

Dorek, czego można się spodziewać? hmm ??? Nie przekopane okopy z I wojny światowej, tak samo z II wojny światowej, a działo się tam działo ( babcia opowiada :D dot. II wś) leśniczówka z przed I wojenki, szpital polowy z II wojenki itp, itp. i nikt z wykrywką tam nie dotarł:) Czyli coś można poszukać. I pewna osoba mi mówiła, że Mosinki do 80 lat pod drzewami gdzieniegdzie stały.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 maja 2004, 01:18 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

o ile to mozliwe to tesh sie pisze na wyprawe (ostatnio tez namierzylem pewne miejsce ale jak na razie 0 konkretów, wiele sie dzialo ale tam gdzie chodzilem , raptem 2 godz. to puchy, luska i naboj z IWS , choc wiem ze trzeba teren zdrowo przerobic, duzy jak diabli niestety, a plus taki ze nikogo tam nie bylo), mozliwe ze to te samo miejsce.. tylko do okopow nie dotarlem ..

pozdrawiam

Paweł

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 maja 2004, 21:08 
Podporucznik
Podporucznik

Wonder są to okolice Janowa i Korycina. Może jesteś stamtąd??? Jest to bardzo duży teren, ciekawe okopy a przede wszystkim opowieści ludzi którzy dużo pamiętają. Gdzie stał dom, a teraz rośnie tam las, itp, itp. Osobiście z dość kiepskim wcześniejszym wykrywaczem, prócz łusek i naboji nie ciekawego nie znalazłem, ale teraz spróbuje z Rutusikiem. Są miejsca gdzie Niemiec kład się gęsto. A groby z I wojenki świadczą o działaniach w tamtych okolicach, aha i jeszcze jedno nie publikowana literatura z tamtych stron, do której mam dostęp.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 maja 2004, 00:11 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam,

Domins, niestety to nie to samo miejsce (choc mozna powiedzieć że znam troszke rejony Janowa i korycina), ja mialem na mysli okolice Wołkusza, gdzie działo się ostro podczas I WS i teren koło Wołkusza jest zdrowo przekopany i ciągle eksploatowany, jednak udało mi się znaleźć miejsce ok 7 km. od Wołkusza gdzie nikt jeszcze nie trafił, a z opowiadań starszyzny doweidziałem się że też prali się tam ostro ale jak napisałem wcześniej obszar do przejżenia jest bardzo duży i poki co nic ciekawego z tamtąd jeszcze nie wyciągnąłem (poza nabojami i łuskami I WŚ) bo byłem raptem ok 2 godz.

Jednak nic straconego, w przyszły weekend pewnie się tam wybiorę (już z nowym sprzęcikiem - też RUTUS, który dojedzie do mnie na pocz. przyszłego tyg.)

Co do pytania czy jestem z okolic Janowa - no nie, mieszkam w Białym, choć bywam często w Dąbrowie B.

co do wspólnej wyprawy jeśli byłyby chęci na jakiś wypad , piszę się na to, w kilka osób zawsze raźniej

pozdrawiam
Paweł

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 maja 2004, 09:48 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
Wspólny wypad nie ma sprawy, Dorek sie też pisze, i kolega z mojej roboty. Wczoraj byliśmy blisko białego, ale dziewiczy teren, kolega jest z tych okolic. Wypadliśmy od 18 gdzieś do 21 no i , zróżnicowanie łusek i naboi, ciekawe blaszki, guziczki, ok 10 masek gazowych. I widzę że daleko nie trzeba jeździć, i przede wszystkim nikogo tam nie ma!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 maja 2004, 19:03 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam,

To super, z transportem nie ma problemu, takowy posiadam, skontaktuje się w przyszłym tygodniu (jednak najlepiej bedzie pasował mi weekend, choć może i w tygodniu uda się troszke czasu skombinować).

pozdrawiam
Paweł

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]