Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 21:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 lipca 2008, 22:35 
Podpułkownik
Podpułkownik

Ja też do tej pory spotykałem tylko emaliwaone WJ 44 oraz z AEMY, co ciekawe widzałem pod emalią golą blachę jak i emalię położoną na zieloną farbę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 lipca 2008, 22:47 
Generał Brygady
Generał Brygady

----------------------

Ostatnio edytowano sobota, 6 czerwca 2009, 19:23 przez Sirpiotr, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 lipca 2008, 23:19 
Podpułkownik
Podpułkownik

Nie właśnie tak jak pisałem pod emalią była farba :) na ebay była taka menazka gdzieś mam jej fotki chyba ? Ciekawosć czy są jakies frontowe zdjecia ukazujące ten rodzaj menażki z emalią w sumie ciezko na czarno białych fotkach to ustalić ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 00:08 
Specjalista
Specjalista

hej Marcin !!
milo zobaczyc Twoje fotki jak zwykle :D M40 Arty jest zajebista - gratulujhe !!

az chce sie kolekcje rozwijc jak sie patrzy na Twoje fotki.. a tymczasem ja planuje sprzedaz kolekcji... ech.. znow mnie nakreciles :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 10:16 
Podporucznik
Podporucznik

Cześć Marcin,
istna lawina :1
Stany takie,że aż miło popatrzeć.Szczególnie zainteresował mnie ten nietypowy uchwyt do prostej łopaty.Ciekawe mocowanie szluwek.Możesz pokazać zbliżenie ?
Pozdrawiam,
Darek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 10:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

no to sie zaczelo !!!!!! teraz wszyscy wytrzeszczaja oczy i slinia sie w odruchu bezwarunkowym nie mogac nacieszyc oczu tym co pokazales Marcin. Niezly poczatek !! :1 az nie moge sie doczekac kontynuacji !! prezentacja rozpoczeta z wielkim rozmachem !! mnieja najbardziej z lopatek z pokrowcami podoba sie ta skorzana przedwojenna - od zawsze o takiej marze !! a i ta presstoffowa "dla" tez by sie przydala . Ja jak na razie mam tylko jeden komplecik ( drugiego niestety musialem z sie z powodow finansowych pozbyc ). Co prawda cala masa mi sie juz przewinela tych pokrowcow ale wszystkie z poznej wojny a nie jednego z wczesnej nie dorwalem ani z 43 roku , wszytskie tylko 44 .
Swoja droga jak patrze na ten komplecik garlacza to az zaluje ze nie kupilem go od ciebie jak chciales go kiedys sprzedac !! piekny i bardzo rzadki zestaw !! pogratulowac.
No i czekam na dalej. Dawno nie mozna bylo juz tak nacieszyc oczu na tym forum !! dziekuje za tak wspamnialy prezent Marcin ! :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 12:57 
Podpułkownik
Podpułkownik

Marcin od tych łopatek oraz uchwytów szczęka mi opada :o kapitalne stany ja się cieszę tym co mam dwia uchwyty jeden z 41/42 drugi 43 myśle kiedys kupić żółty z 44 bo poźna wojna to mój ulubiony temat, miałem kiedys fajny wczesny z 38 roku ale jest w dobrych rękach u Darka :1 ! Czekamy na kolejne fotki ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 14:39 
Porucznik
Porucznik

A jednak pomyliłem się :-) Niby nikogo nie ma - a jednak wszyscy są!

Emaliowana menażka nie posiada żadnych widocznych bić.
Kuligow - sprzedać kolekcję? Czy ja dobrze słyszę? Przecież na tą chorobę nie ma lekarstwa :-)
Sprzedasz - za moment zaczniesz znowu :-)

Darku - kilka fotek, w tym również sygnatury łopatki:

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 15:11 
Porucznik
Porucznik

Teraz dalej przodu.

Zalew podróbek ma też za skutek pewien efekt uboczny.
Tak jak pisałem, uchwyt pokazany powyżej zakupiłem bardzo tanio, bo sprzedawca nie potraktował go jako oryginalny. Taki kolor, prawie nówka.... Szycie takie jakieś nienormalne... Eeeee tam, nie może być, niech idzie w diabły, słaba kopia.

W tym roku taka sytuacja zdarzyła mi się dwa razy - za drugim razem były to dwie ładownice do MP40 "clg" - zielona i piaskowa. Stany mintowe. Ten blask w oku sprzedającego, myślącego, że wykołował eastern people na łącznie 200 Euro, wykołowując się tak naprawdę samemu na dużo więcej.... Bezcenne :-)
Szkoda, że miał tylko dwie sztuki :-(

Po przeszukaniu stoiska na okoliczność następnych tego typu zdarzeń wygrzebałem u niego jeszcze szelki skórzane, nieużywane i kompletne za 80 Euro.... Też widać były mu za ładne :-)
Niestety, sytuacje jak ta, występują rzadko....

Ta trzecia sztuka, hcy, już była pokazywana w poprzednim moim wątku.

Niestety, piaskowa nie jest na sprzedaż... Choć można byłoby złożyć niezłą parkę ze sztuką Frozzera :-)

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Ostatnio edytowano czwartek, 10 lipca 2008, 17:56 przez fullriede, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 15:24 
Porucznik
Porucznik

No i jeszcze 98k.
To też już było, choć parę sztuk doszło.
Sygnowane jednostkami, warianty nitów, Dringów, różne faktury skóry, jedna fabrycznie bez przegródek....
Usilnie poszukuję egzemplarza zrobionego z winylu - były raz do wzięcia, ale stan za słaby.

Na samym dole zestawienie kolorystyczne - czarna i jasnobrązowa Heer, czekoladowobrązowa Luft oraz ceglasto-czerwona dla Gendarmerie, wiejskiej policji. Produkcja także z okupowanego Amsterdamu.

Do G43 mam chyba z 10 sztuk, ale nie będę pokazywał, wszyscy nimi już wymiotujemy.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Ostatnio edytowano czwartek, 10 lipca 2008, 17:14 przez fullriede, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 16:18 
Podpułkownik
Podpułkownik

Oj taką ładownicze piaskową nie czesto się widuje tym bardziej nabywa szczerze gratuluję :1 możesz z nimi zrobić fajną postać. Co do ładownic skórzanych to chyba Ci brakuje tylko jakiejś w kamo a propo kamo ciekaw jestem Twoich nowości :) raportówkę juz widzałem, ale dla niektórych może to być i tak mało wiarygodne że jest dobra jak w przypadku moich ładownic kamo...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 17:10 
Podporucznik
Podporucznik

Bardzo ciekawe to szycie przy tym uchwycie.
Człowiek uczy się całe życie.
Z tymi ładownicami do MP to chyba długo nie mogłeś ochłonąć jak już je miałeś .Pewnie do ostatniej chwili nie byłeś pewien czy gość żarty sobie robi czy to Twój szczęśliwy dzień :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 20:18 
Porucznik
Porucznik

Tak, przez pierwsze minuty myślałem, że to nieporozumienie językowe - ostatecznie uwierzyłem dopiero przy płaceniu.
Podobna okazja ominęła mnie o włos na wiosnę - miękka kabura do P38 w stanie mint za 20 Euro - z naklejką "repro holster". Przyszedłem minutę za późno...

Na wieczór pasy.
Żadnych ingerencji, napraw - jedna sztuka ma dodatkowe dziurki. Jeden sygnowany RME45 - był długo na allegro i nikt go nie chciał, chociaż wszystko jest z nim OK. Przekrój producentów, wyjściowe i polowe, długie i krótkie. Brakuje jeszcze sporo wariantów - ale nadrobię.

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2008, 23:01 
Weteran
Weteran

fullriede napisał(a):

Niestety, piaskowa nie jest na sprzedaż... Choć można byłoby złożyć niezłą parkę ze sztuką Frozzera :-)

ubiegłeś moje pytanie :D

tak więc nawet nie pytam - tylko szukam dalej brakującej sztuki do kompletu :):):)

ładownice do k98 mnie normalnie rozwaliły - to niedoceniany temat u kolekcjonerów, a szkoda bo jest tu wielkie pole do popisu

na aukro ciągle przewija sie sztuka z winylu malowanego na żółto - niestety nędzny stan, jednak drugiej takiej nigdy nie widziałem.

czekamy na więcej, póki co nie dajesz nam szans na podniesienie szczęki z podłogi ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 lipca 2008, 19:23 
Porucznik
Porucznik

A możesz dać linka do tej aukcji? Bo chyba będzie to coś jeszcze innego, niż widziałem.
Pozdro
Marcin

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]