Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 22:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 października 2008, 15:32 
Podporucznik
Podporucznik

Super :1
Najważniejsze , że nietknięte .
No i znowu ten karton :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 października 2008, 19:01 
Podpułkownik
Podpułkownik

Piękne szabelki szczególnie ta artylerii jest super - ale Ty tego masz :1 :1 :1 Marcin czy możesz zaprezentować ten mapnik w camo chętnie bym zobaczył ? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 października 2008, 19:11 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam,

Fullriede - przepiękne szable! Zwłaszcza ta Blucherówka, śliczna sprawa! :1
Niemieckich rzeczy nie zbieram, więc odpowiednio ich docenić pewnie nie potrafię, ale Twoja broń biała... Miód!

A, pisząc Blucherówka miałem na myśli szablę wz1848 n/A, to ciekawe, ze tak samo zwano jedną z odmian oficerskiej szabli Heer. :)

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2008, 22:20 
Weteran
Weteran

Fullriede mam prośbę, mógłbyś zamieścić zdjęcia swoich ładownic do g43 - aktualnie kompletuje sobie wszystkie modele, i chciałbym zobaczyć, czy jakichś jeszcze mi brakuje :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 listopada 2008, 13:37 
Porucznik
Porucznik

Trochę z opóźnieniem - ale jednak.
Ładownice do G - choć mam ich dość....

[ img ]

A tak przy okazji - wpadł mi ostatnio pas nośny do MG - bla1944. Taka mała konfrontacja. I tak samo czarna skóra - a nie brązowa.
Ostatnio miałem okazję widzieć skórzaną, brązową ładownicę (podobną do ros) - z biciami "slk45" na pasku zapinającym - na pewno dobrą. Temat nie jest z pewnością wyczerpany.

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 listopada 2008, 14:05 
Porucznik
Porucznik

A teraz, dla "odtrutki" - zestaw do Leuchtpistole. Mała ładownica ze skóry, duża z Presstoffu. Kabura także z Presstoffu -pasek nośny sygnowany tym samym producentem i datą. Łuski rzecz jasna puste, nie z wykopu, z czytelnymi napisami.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 listopada 2008, 08:36 
Weteran
Weteran

dzięki za zdjęcia

już niewiele mi brakuje ;) dodatkowo mam jeszcze wersje zdaje się niesygnowanego fuq z czarnymi paskami zapinającymi i obszyciami klap z materiału w innym kolorze.

mam jeszcze pytanko - czy w pierwszej kolumnie ładownice 2 i 4 od góry to inni producenci ?

odnośnie wyposażenia do rakietnicy to poezja - pierwszy raz widzę krótką ładownicę na race.
kabura też miód - oczywiście o żadnej ex norweskiej wersji nie ma mowy ? :666 :666 :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 listopada 2008, 11:36 
Podpułkownik
Podpułkownik

Pięknie to wszystko wygląda no no masz tych ładownic :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 listopada 2008, 12:23 
Porucznik
Porucznik

Frozzer napisał(a):
dzięki za zdjęcia

już niewiele mi brakuje ;) dodatkowo mam jeszcze wersje zdaje się niesygnowanego fuq z czarnymi paskami zapinającymi i obszyciami klap z materiału w innym kolorze.

mam jeszcze pytanko - czy w pierwszej kolumnie ładownice 2 i 4 od góry to inni producenci ?

odnośnie wyposażenia do rakietnicy to poezja - pierwszy raz widzę krótką ładownicę na race.
kabura też miód - oczywiście o żadnej ex norweskiej wersji nie ma mowy ? :666 :666 :666

Tak, dwie są takie same, szybki rzut na karton i tyle. Te ładownice to już dawno nie temat. No chyba, że niebieska Kobersteina...

Co do kabury - armia norweska czy jugosłowiańska jakoś mnie nie kręci.... Jej sprzęt też nie... Choć to oczywiście mój wybór ....

Handlowo owszem - w tej chwili mam jedną ex-norweską kaburę do Leuchtpistole - wczesną, ze skóry, coś tam brakuje, nie pamiętam.
300 złotych - i po robocie :) Może dla rekonstrukcji....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 listopada 2008, 15:00 
Weteran
Weteran

hehe, z tą "ex norweska" wersją to był z mojej strony mały żarcik ;)

chyba oboje mamy ten sam stosunek do "stanów" zachowania fantów w kolekcji.

Posiadam owszem jedną ładownicę do mp40 w której uzupełniłem braki - ale kupiłem ją tylko i wyłącznie jako materiał porównawczy, żeby się co nieco nauczyć zanim nabędę do kolekcji nieskazitelny egzemplarz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 listopada 2008, 15:58 
Porucznik
Porucznik

Też mam trochę materiału porównawczego, nie włączam go do kolekcji, ale jednak przyda się na przyszłość.
Co do stanów - to "albo ładne, albo żadne".

Na ten moment mam np. 5 zestawów do przenoszenia bębna z kablem telefonicznym - w kolorowej książce Jeana de Lagarde strony 102 - 103.
Cóż, niestety, wszystkie elementy metalowe są nieodwracalnie przemalowane po wojnie - i kierując się tą dewizą nie zostawiam żadnego :ojoj
Dobry trafi się kiedy indziej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2008, 12:38 
Podpułkownik
Podpułkownik

Marcin czekamy na resztę zbioru nie bądź skromny ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2008, 13:32 
Porucznik
Porucznik

Teraz zrobię przerwę :)

Na razie jeszcze tylko appendix do poprzednio prezentowanych działów - to, co udało się do nich dołożyć od momentu pokazania na forum.

Pas parciany, używany, fajne połączenie trzech różnych kolorów party. Dawniej miałem szelki parciane - skonstruowane podobnie - z elementów z trzech różnych kolorów party - znakomicie by grały razem z tym pasem.

Furażerka trafiła się - z zgrozo! - na zdechłej giełdzie we Wrocławiu. Nie mogłem uwierzyć, że na takiej giełdzie można jeszcze kupić nie ruszany przedmiot, bez dewastacji, z oryginalnie naszytymi efektami..... I to za przyzwoite pieniądze. Wewnątrz ładny producent, wszywka z nazwiskiem "nosiciela".

Menażki oczywiście zgodne, 1937 oraz 1938.

Kabura używana, ale nie popsuta - tym razem do węgierskiego Femaru.

No i torby na granaty nasadkowe - moja już druga para - tym razem w kolorze nie niebieskim, a szarym. Paski wykonane ze skóry, nie z party.

Potrzebna jeszcze dość rzadka wersja z bardziej skomplikowaną uprzężą - Tragebeutel - ale te, które widziałem kosztowały grubo powyżej 2000 pln, czyli nieporównanie więcej niż Tragetaschen.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2008, 15:39 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

fajny ten pas tropikalny :luv a i menazki w dosc ciekawym odcieiu kolorystycznym.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2008, 17:05 
Podpułkownik
Podpułkownik

Super nowości bardzo mi sie podobają te torby na granaty nasadkowe :1 świetny stan Twoja kolekcja jest naprawdę imponująca, ciekawosć ile teraz juz jesteś w stanie odtworzyc postaci ?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]