Teraz jest sobota, 31 stycznia 2026, 23:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 grudnia 2008, 00:13 
Moderator
Moderator

Nikt w tej pozycji nie odbrązawia WH,człowiek pisze prawdę jak każda wojna wygląda,pisze również jak WH mordował .Co do baboli to tylko je mógł "pseudo tłumacz" natworzyć :que
Ja czytając tą pozycję w końcu się dowiedziałem jaka jednostka" siedziała" w moim rodzinnym domu (od stycznia 1945 r.do końca kwietnia 1945)i nikomu krzywdy nie zrobiła!Natomiast ci co przyszli po wyzwoleniu (nie oddziały szturmowe) ,tylko te tzw .oddziały "wyzwalające"- te gnoje- dzieci Stalina zabiły więcej ludzi i zgwałciły więcej kobiet w jeden miesiąc nie patrząc na to czy ktoś podpisał Volkslistę czy nie ,niż WH SS gestapo przez całą wojnę.Przykre i bolesne,ale nikt głośno o tym nie mówi ,nie pisze i etc. :n
A ja i tak w dzień Św.Zmarłych chodzę Rosjanom znicz zapalić bo tam leżeli tylko Ci co walczyli,ciała przeniesiono w 1948 r. na cmentarz do Bielska -Białej.Natomiast tych co od wideł polegli tam nie grzebali.Wszędzie są ludzie bardziej podatni lub mniej na zło :(
Przy okazji Wam życzę,aby takie wojny się już nie powtórzyły,aby nikt normalnie myślący musiał swój relatywizm dopasowywać do okoliczności :1
Niech Żyją Święta BOŻEGO NARODZENIA :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]